Megane z avt. menjalnikom - izkušnje?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zdravo vsem,

naletel sem na tole Megane avtomatik .

Cena je ugodna, toda prodajalec pravi sledeče: da je bil uvožen iz ITA, da je bil razbit v desni bok in da je zato bila menjana zadnja prema.
Izpisa optike nisem videl, tudi nisem zvedel kdo je bil klepar in ličar. Skratka, menim, da gre za "šugimugi".

Toda, na probni, me presenti menjalnik. Pričakoval sem CVT menjalnik, kot napr Murrano. Namesto tega je imel nekaj podobnega normalnemu avtomatiku z dvojno sklopko. Na menjalniku piše EDC.

Prosim vaše mnenje glede menjalnika, lahko tudi glede ostalega.

hvala

lp

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Optika se dela na prednji premi kolikor vem na zadnji pač ne. Cena pač ni ugodna res ne sploh če je bil avto razbit. Če so menjal zadnjo premo verjemi, da je bil avto konkretno razbit. Na koncu pa opet problematičen motor 1.5 dci pa lahko renaultovci zadevo rihtajo zrihtali je ne bodo nikoli. Zato so napravili nov 1.6 dci motor.

Menjalnika pa ne poznam, pri francozih je bil avtomatik vedno nekaj eksotičnega in čudno delujočega.
Prste stran!

Koliko pa stane nov 1.4 bencinar? 14.000 €? Osebno nebi reskiral za tako majhno razliko do novega avta.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
ko sem se zanimal za Scenica sem vozil z EDC menjalnikom, prestavljanje je bilo tekoče koliko sem sprobal.
Pa omenil mi je doživljenjsko garancijo na menjalnik.... To sicer raje preveri.
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri tvojem nakladanju se s cenami sploh nisem ubadal, ker so kakršne so in je njegova odločitev kaj se mu splača.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
No, vsekakor ga ne bom kupil, kajti iz vsega sledi, da bo avto kasneje najverjetneje nemogoče prodati, v vmesnem času pa lahko pripelje do kar nekaj "presenečenj".
Moram pa povedati, da sem imel 6 let prejšnji megane z istim motorjem in ni bilo ene težave oz napake na motorju, imel pa je 130000 prevoženih ob prodaji.

lp vsem

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pri tvojem nakladanju se s cenami sploh nisem ubadal, ker so kakršne so in je njegova odločitev kaj se mu splača.

No in kaj je zate nakladanje????

Sam imam DCi vrh glave, ker so ljudje vedno vozili v zamenjavo ravno 1.5 DCi, 1.9 DCi, 2.2 DCi, 3.0 DCi tik preden je nekaj na motorju šlo kvragu(šobe, turbine, you name it) in potem zafrkavanje z kupci teh nesrečnih DCi-jev. Mogoče pa je Renaultu celo uspelo izdelati kak dci motor, ki lastnika ni zafrkaval.

Na zadnji premi ne moreš napraviti optike, ker nimaš kje nastavljati kar koli. optiko lahko nastavljaš samo na prednjih kolesih(pri veliki večini vozil)

Ko se menja zadnja prema avto granatirano ni poškodovan samo površinsko(blatnik ali odbijač), no mogče pa je naletel na kako veliko jamo, pa je šla zadnja prema rakom žvižgat, samo takrat se lahko vprašaš, kaj je lastnik počel z avtom. Zadnja prema ni ravno nek potrošni material, ki bi se moral pogosto menjati

Mogoče sem nakladal edino pri menjalniku ker ga res ne poznam ampak izkušnje z francoskimi avtomatiki niso ničkaj pozitivne. Mogoče je ravno ta menjalnik v renault-u špica francoske tehnologije.

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
6 stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, ima foter v senicu, pri tem je bila možna dobava LE v 1.5 dci-ju.

Menjalnik je za 1 qrac. Ko v gneči voziš za drugimi čisto počasi, cuka ko pes, pa sem poskušal plin držati čisto na majčkeno, nogo dol, pa spet cukne...meni ni všeč, bolj bi zaupal kakemu staremu američanu kot temu.
Stari avtomatik na stari P 607 je bil bolj nekak uglajen. Brez servisa menjalnika je komaj pri dobrih 250 k km začel cukat, ko si dal v prestavo. Pri 270 k km pa te že skor zmetalo v avtu
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Stari avtomatik na stari P 607 je bil bolj nekak uglajen. Brez servisa menjalnika je komaj pri dobrih 250 k km začel cukat, ko si dal v prestavo. Pri 270 k km pa te že skor zmetalo v avtu
grin1.gif
Ni čudno, da se v Sloveniji avtomatiki prodajajo večinoma v zadnjih vzdihljajih, ker noben k... nima denarja ali pa časa, da bi mu privoščil normalen servis.
uf-1.gif

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
Ti k, avto je bil sluzbeni in se potem kupil drugi, sicer pa nikjer ne pise, da je treba kaj menjalnik sraufat...kaj je potem avtohisa naredila z njim, pa ne vem...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Mah, je že ok, si že vse povedal, sicer pa že lokacija sama vse pove
evil.gif
.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
6 stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, ima foter v senicu, pri tem je bila možna dobava LE v 1.5 dci-ju.

Menjalnik je za 1 qrac. Ko v gneči voziš za drugimi čisto počasi, cuka ko pes, pa sem poskušal plin držati čisto na majčkeno, nogo dol, pa spet cukne...meni ni všeč, bolj bi zaupal kakemu staremu američanu kot temu.
grin1.gif

Zdej jih boš pa slišal od brgo-ta...
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V bistvu sem se spotaknil ob nakladanje o motorjih (se mi ne da zdaj o tem kako je 1.6 dci zamenjal zanič 1.5 dcija, ker je v resnici zamenjal zanič 1.9 dcija in ostalih filozofskih glede renojevih dizlov) in zanič francoskih menjalnikih. Ta menjalnik v meganu je namreč nemški getrag in je isti tudi v fordih.

BMK za renoja drugač.