očitno ga bolj malo vozitaCitat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Citat:
Lokacija v neposredni bližini glavne avtobusne in železniške postaje omogoča hitro in lahko dostopnost transportnih povezav (avtobus, vlak, taksi) v mestno središče, na drugi konec dežele ali v tujino. Vzpostavljena je avtobusna povezava z mednarodnim letališčem.
Tisti ki bo dal 1 mio € za stanovanje, se bo vozil z avtobusom ali vlakom na letališče!
Tegale pa ne stekam cist? Sosed je dal za bajto tam... 1.3-1.5mio... On vozi Bentley cabrio, zena pa 735. Za Slovenijo sta Tajkuna z velikim, podcrtanim T-jem. Pa garantiram, da se oba vozita z vlakom v mesto.
ponavadi je najhitrejše kolo... na kratke razdalje po mestu. če nimaš zagotovljenega parkirišča zna bit avto daleč najpočasnejši.Citat:
Uporabnik trance0 pravi:
Javni prevoz ni nikoli na vseh relacijah hitrejši od osebnega prevoza. Še celo v mestih s podzemno železnico prideš z avtom izven konic, če si pa kje blizu obvoznice/avtoceste pa pogosto celo v konici, prej na cilj, ker lahko ubereš bližnjico. Tako javni prevoz pač nikoli ni povsem enako fleksibilen osebnemu prevozu, je pa lahko hitrejši na tistih odsekih/relacijah, kjer so zanj namensko urejene hitre linije JPP(vlak, bus po rumenih pasovih s prednostjo v križiščih). Čim pa moraš potem še nekam prestopat in hodit peš x metrov, je pa avto ponavadi že hitrejši in to velja za večino mest, tudi precej večjih od Ljubljane. Seveda pa to še ne pomeni, da je javni promet brez veze, in da ga je treba zatirati, ravno obratno. Treba ga je narediti konkurenčnega osebnemu prevozu posebej tam, kjer je to mogoče in smiselno zaradi velikih dnevnih migracij, recimo v LUR(ljubljanski urbani regiji).
Citat:
Uporabnik trance0 pravi:
Za tiste, ki se vozijo v nasprotno smer od večine prometa(beri: delajo izven centra ali izven konic) in imajo parkirišče zagotovljeno, je avto v večini primerov še vedno najhitrejši. Za navadno rajo, ki dela od 9-17h, pa drži, da se po mestu marsikam najhitreje pride s kolesom, nikakor pa tega ne moreš posplošiti.
od kje je potem toliko prometa?Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa nisem nevem kaksen zagovornik javnega prevoza, ampak 95% ljudi na kraj pameti ne pade, da bi sli med tednom v mesto z avtom, pa ce se na glavo postavis.
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
KSZ
Spet ena debata na Alterju za katero ne razumem zakaj sploh je in v čem je problem. Kaj je tako zelo narobe s stanovanji v Situli in s samo zgradbo?? Meni je zunanjost zgradbe zelo všeč, pravzaprav zagotovo najlepša stanovanjska stolpnica v Sloveniji pa verjetno tudi nekoliko čez meje. Lokacija se mi zdi tudi super, praktično v centru mesta. Aja , zraven železnice je, ja groza, ker v Ljubljani in povsod po svetu ni niti enega samega stanovanja ob progi. Stanovanja so verjetno tudi dobra čeprav pomojem nekoliko premoderna za moj okus pa vendar, če bi imel takšne kupe denarja, da bi si ga lahko privoščil bi si ga mogoče res. Komur od Alterjevcev pa stanovanja in lokacija Situle ni všeč ima itak možnost, da si poišče stanovanje kjerkoli drugje, za tak denar menda ne bo problem. Saj vas noben ne sili, da svoje miljone porabite na Situli.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem živel na Fužinah, pa se bojim da bi raje ostal na fužinah kot pa šel v situlo. In to zaradi lokacije/okolja. Sama oblika stavbe me niti ne zanima,
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja, pol pa jokcajo "kje lahko v centru zastonj parkiram"....
Klinc, parkiranje na cesti 1.5 EUR/h, parkiranje v parkirni hisi 3 EUR/h, pa da vidimo kolk bo problem javni prevoz jemat.