mBills

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Jest: če se ne motim je odvisno od tega ali imaš fizični Mastercard - če imaš kartico in jo hočeš uporabljat, potem jo boš plačeval, če imaš samo app je to navaden paket in lahko plačuješ samo na Petrolu oz. tam kjer lahko plačaš z mbills telefonom direkt (ali preko QR ali skeniranja)...
Za kartico se ve, da se plačuje nadomestilo.

Navaden paket ima navedeno, da se ob neuporabi xy mesecev plačuje nadomestilo. Nič pa ne piše, kako je, če nimaš naloženega denarja.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Za kartico se ve, da se plačuje nadomestilo.

Navaden paket ima navedeno, da se ob neuporabi xy mesecev plačuje nadomestilo. Nič pa ne piše, kako je, če nimaš naloženega denarja.

Sam na mBills racunu nimam nic denarja... MC sem odpovedal januarja... v apliakciji imam samo povezano Petrolovo kartico, da lahko placujem z njo na Petrolih, ce kupim se kaj drugega, kot le gorivo... Gorivo ponavadi placam kar direktno na tocilnem mestu preko aplikacije Na poti ... Prvic, ko mi bodo hoteli zaracunati kaksen dodaten strosek, bom odpovedal se to...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Kje??? In kako ti potem to zaračunajo? Meni so pobrali vse dol preden sem opazil, sedaj je pač zmanjkalo. Da mi ne bi kdaj prišel slučajno še kakšen račun....
Verjetno če spet začneš uporabljat račun najprej z nakazilom pokriješ minus ostalo pa lahko uporabljaš?

Pač stanje na Skrillu (podobno mBills) sem imel po nekem obdobju zaradi neaktivnosti "-12€" (ali nekaj takega, mogoče celo več), potem sem jim pisal da zadeve ne uporabljam in da bi zaprl račun, ker me storitev očitno glede na stanje ne zanima več - sploh se niso sekirali in so mi račun zaprli brez kompliciranja. (mislim, da so mi enkrat vmes med dopisovanjem sicer omenili, kaj več pa ne).

Trivia: Prijatelj ni uporabljal TRRja na banki, vodenje pa so mu vseeno obračunavali, posledično je bil po nekaj mesevcih dolžan okoli 20€, niso mu želeli zapreti računa dokler ne plača - vodenje bi še kar teklo naprej -, po pregovarjanju so mu zaprli račun brez plačila in ga zaradi "drobiža" dali na medbančno črno listo dolžnikov.... je potem imel problem odpreti račun na drugih bankah.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Trivia: Prijatelj ni uporabljal TRRja na banki, vodenje pa so mu vseeno obračunavali, posledično je bil po nekaj mesevcih dolžan okoli 20€, niso mu želeli zapreti računa dokler ne plača - vodenje bi še kar teklo naprej -, po pregovarjanju so mu zaprli račun brez plačila in ga zaradi "drobiža" dali na medbančno črno listo dolžnikov.... je potem imel problem odpreti račun na drugih bankah.
Zaradi "drobiža" in odnosa.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.422
963
113
Verjetno če spet začneš uporabljat račun najprej z nakazilom pokriješ minus ostalo pa lahko uporabljaš?

Pač stanje na Skrillu (podobno mBills) sem imel po nekem obdobju zaradi neaktivnosti "-12€" (ali nekaj takega, mogoče celo več), potem sem jim pisal da zadeve ne uporabljam in da bi zaprl račun, ker me storitev očitno glede na stanje ne zanima več - sploh se niso sekirali in so mi račun zaprli brez kompliciranja. (mislim, da so mi enkrat vmes med dopisovanjem sicer omenili, kaj več pa ne).

Pravilno. Ce je 20€ drobiz, potem naj jih tvoj prijatelj malo razdaja na okrog. 20€ so terjali za opravljeno storitev, ki je ni placal.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Za par plačil letno preko interneta sem uporabljal kartico od Mbilsov. Ker jo sedaj mesečno zaračunavajo ni več smisla.

Kaj je alternativa? Da je predplačniška, da se jo normalno naroči in ni en kup aplikacij in pošiljanj osebnih dokumentov na različne načine. Da jo lahko polnim na skoraj na vsakem vogalu (kot Mbilse na Petrolih) ali prek spletne banke. In pa, da je ni potrebno prijavljati na FURSU kot račun v tujini.

Rabim eno predplačiško kartico za par plačil letno na Aliju ali Amazonu brez provizije in raznoraznih prijav.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.710
1.060
113
So priblizki ala Revolut, N26 (uporabljam oba in ni nekih kolobocij), take kot opisujes pa sam ne vem ce obstaja.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kar se mene tiče, je za ta namen idealen Revolut ampak če eksplicitno nočeš računa v tujini in hočeš polnit na fizičen način namesto z enim klikom v appu, potem ne ostane ravno dosti alternativ, sploh ne popolnoma brezplačnih in brez provizij. Mogoče NKBM predplačniška kartica, imaš načeloma samo strošek izdaje kartice. Ampak račun boš imel ravno tako prijavljen, samo prišparal boš 5 min dela, ker ti ne bo treba poklikat na edakvih ampak bo banka to storila namesto tebe.

Sicer pa tudi po mojih izkušnjam za Revolut/N26/Bunq/crypto.com/Vivid/itd ne rabiš ravno en kup aplikacij, pošiljanja dokumentov na različne načine in nevem koliko dela s prijavo FURSu, ampak vse skupaj urediš elektronsko v 10-15min v enem appu + edavki za prijavo.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Bom raziskal Revolt. Enkrat bo traba ujeti čas tudi pri bančnih storitvah.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Za par plačil letno preko interneta sem uporabljal kartico od Mbilsov. Ker jo sedaj mesečno zaračunavajo ni več smisla.

Kaj je alternativa? Da je predplačniška, da se jo normalno naroči in ni en kup aplikacij in pošiljanj osebnih dokumentov na različne načine. Da jo lahko polnim na skoraj na vsakem vogalu (kot Mbilse na Petrolih) ali prek spletne banke. In pa, da je ni potrebno prijavljati na FURSU kot račun v tujini.

Rabim eno predplačiško kartico za par plačil letno na Aliju ali Amazonu brez provizije in raznoraznih prijav.
Meni je trenutno idealna Vivid money bank super_deals Precej podobno je kot pri N26 ali Revolut. Dobiš tudi 5 EUR nagrade za vključutev. Takoj lahko koristiš vračilo v Lidlu 10%, Eleclercu 9% ... Vsa plačila SEPA so brezplačna itd. Takoj dobiš brezplačno virtual kartico (omogočeno je plačevanje s telefonom preko Gpay oz Apple pay), čez en teden pa še Metal plačilno kartico. :)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
MAre2, a ima ta opcija, ki jo omenjas tudi Garmin Pay?

Pomoje nima ... Garmin Pay imajo naslednji ponudniki:

Garmin_International___Garmin_Pay_sup__trade___sup__Participating_Banks.png

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Tale Vivid bank - a je to kot Mbills - nimaš svojega iban-a in posledično nič ne prijavljaš FURSu, ali dobiš svoj IBAN in prijavljaš? Sem na hitro preletel stran pa nisem zasledil... - edit: videl: free DE banking account, se pravi dobiš svoj IBAN.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Zakaj se tako bojite Ibanov v tujini? 2 min klikanja po edavkih in stvar je urejena.

Če hočete pa oprat milijone, pa menda ja ne boste uporabili N26/Revolut/Vivid ali katerekoli druge EU banke.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Meni je trenutno idealna Vivid money bank super_deals Precej podobno je kot pri N26 ali Revolut. Dobiš tudi 5 EUR nagrade za vključutev. Takoj lahko koristiš vračilo v Lidlu 10%, Eleclercu 9% ... Vsa plačila SEPA so brezplačna itd. Takoj dobiš brezplačno virtual kartico (omogočeno je plačevanje s telefonom preko Gpay oz Apple pay), čez en teden pa še Metal plačilno kartico. :)
Ste me že skoraj navdušili za Vivid, toda ko sem bral negativne feedbacke, sem si premislil. Očitno je aplikacija še precej v beta fazi.