Aha, jim je le uspelo. Tole bo zgleda na novo. Končno.
Noja... novo glih ni... je ze skoraj pol leta od uvedbe Apple Pay >> https://www.alter.si/tema/mbills.2670442/post-3013194
Aha, jim je le uspelo. Tole bo zgleda na novo. Končno.
Za kartico se ve, da se plačuje nadomestilo.Jest: če se ne motim je odvisno od tega ali imaš fizični Mastercard - če imaš kartico in jo hočeš uporabljat, potem jo boš plačeval, če imaš samo app je to navaden paket in lahko plačuješ samo na Petrolu oz. tam kjer lahko plačaš z mbills telefonom direkt (ali preko QR ali skeniranja)...
Za kartico se ve, da se plačuje nadomestilo.
Navaden paket ima navedeno, da se ob neuporabi xy mesecev plačuje nadomestilo. Nič pa ne piše, kako je, če nimaš naloženega denarja.
Na Skrillu, ki je recino podobna storitev, greš v minus.Za kartico se ve, da se plačuje nadomestilo.
Navaden paket ima navedeno, da se ob neuporabi xy mesecev plačuje nadomestilo. Nič pa ne piše, kako je, če nimaš naloženega denarja.
Kje??? In kako ti potem to zaračunajo? Meni so pobrali vse dol preden sem opazil, sedaj je pač zmanjkalo. Da mi ne bi kdaj prišel slučajno še kakšen račun....Na Skrillu, ki je recino podobna storitev, greš v minus.
Verjetno če spet začneš uporabljat račun najprej z nakazilom pokriješ minus ostalo pa lahko uporabljaš?Kje??? In kako ti potem to zaračunajo? Meni so pobrali vse dol preden sem opazil, sedaj je pač zmanjkalo. Da mi ne bi kdaj prišel slučajno še kakšen račun....
Zaradi "drobiža" in odnosa.Trivia: Prijatelj ni uporabljal TRRja na banki, vodenje pa so mu vseeno obračunavali, posledično je bil po nekaj mesevcih dolžan okoli 20€, niso mu želeli zapreti računa dokler ne plača - vodenje bi še kar teklo naprej -, po pregovarjanju so mu zaprli račun brez plačila in ga zaradi "drobiža" dali na medbančno črno listo dolžnikov.... je potem imel problem odpreti račun na drugih bankah.
Verjetno če spet začneš uporabljat račun najprej z nakazilom pokriješ minus ostalo pa lahko uporabljaš?
Pač stanje na Skrillu (podobno mBills) sem imel po nekem obdobju zaradi neaktivnosti "-12€" (ali nekaj takega, mogoče celo več), potem sem jim pisal da zadeve ne uporabljam in da bi zaprl račun, ker me storitev očitno glede na stanje ne zanima več - sploh se niso sekirali in so mi račun zaprli brez kompliciranja. (mislim, da so mi enkrat vmes med dopisovanjem sicer omenili, kaj več pa ne).
Trivia: Prijatelj ni uporabljal TRRja na banki, vodenje pa so mu vseeno obračunavali, posledično je bil po nekaj mesevcih dolžan okoli 20€, niso mu želeli zapreti računa dokler ne plača - vodenje bi še kar teklo naprej -, po pregovarjanju so mu zaprli račun brez plačila in ga zaradi "drobiža" dali na medbančno črno listo dolžnikov.... je potem imel problem odpreti račun na drugih bankah.
Meni je trenutno idealna Vivid money bank super_deals Precej podobno je kot pri N26 ali Revolut. Dobiš tudi 5 EUR nagrade za vključutev. Takoj lahko koristiš vračilo v Lidlu 10%, Eleclercu 9% ... Vsa plačila SEPA so brezplačna itd. Takoj dobiš brezplačno virtual kartico (omogočeno je plačevanje s telefonom preko Gpay oz Apple pay), čez en teden pa še Metal plačilno kartico.Za par plačil letno preko interneta sem uporabljal kartico od Mbilsov. Ker jo sedaj mesečno zaračunavajo ni več smisla.
Kaj je alternativa? Da je predplačniška, da se jo normalno naroči in ni en kup aplikacij in pošiljanj osebnih dokumentov na različne načine. Da jo lahko polnim na skoraj na vsakem vogalu (kot Mbilse na Petrolih) ali prek spletne banke. In pa, da je ni potrebno prijavljati na FURSU kot račun v tujini.
Rabim eno predplačiško kartico za par plačil letno na Aliju ali Amazonu brez provizije in raznoraznih prijav.
MAre2, a ima ta opcija, ki jo omenjas tudi Garmin Pay?
Dobiš IBAN (lahko celo več njih), prijaviš FURSu. Majo tudi shared accounte, kar zna biti uporabno. Še moj referral, če te slučajno zamika: https://vivid.money/r/primoz2V3?lt=super_dealsTale Vivid bank - a je to kot Mbills - nimaš svojega iban-a in posledično nič ne prijavljaš FURSu, ali dobiš svoj IBAN in prijavljaš? Sem na hitro preletel stran pa nisem zasledil...
Ste me že skoraj navdušili za Vivid, toda ko sem bral negativne feedbacke, sem si premislil. Očitno je aplikacija še precej v beta fazi.Meni je trenutno idealna Vivid money bank super_deals Precej podobno je kot pri N26 ali Revolut. Dobiš tudi 5 EUR nagrade za vključutev. Takoj lahko koristiš vračilo v Lidlu 10%, Eleclercu 9% ... Vsa plačila SEPA so brezplačna itd. Takoj dobiš brezplačno virtual kartico (omogočeno je plačevanje s telefonom preko Gpay oz Apple pay), čez en teden pa še Metal plačilno kartico.
Meni vse lepo dela, tale Vivid money. Sicer pa seveda, stvar odločitve.Ste me že skoraj navdušili za Vivid, toda ko sem bral negativne feedbacke, sem si premislil. Očitno je aplikacija še precej v beta fazi.