MB, spet km kolona na Koroški cesti

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
... ker na krožišču ne peljejo not, ampak čakajo. Čeprav imajo prosto.

Ker ne vedo, a bo [censored] v krožišču šel ven ali dalje v krog.

Sindrom: Kaj je to žmigavec, prvič slišim?

Bom malo oblasti pobaral, ker to je vsak dan tak. Kolona do tržnice.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
folk ni diht, pa vidi da ga gledaš če bo rukno bo oni ročki al ne da lahko pelješ pa nič, budale stvarno ...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
V MB je tega vedno več - brez signaliziranja, padanje v rdečo, popolna ignoriranje ostalih udeležencev, policajev pa nikjer...
Sam sem to 10-12 let nazaj napovedoval kot posledico prehoda skuterašev s svojimi navadami med avtomobiliste.

LP,

Milan

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
kaj v kroziscu ko gres ven mors zmigavec dat?

ti bi rad dobo okol čebule ?
grin1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Glede na to, da je v mb vsak dan več krožišč je situacija čedalje slabša. Logično bi bilo, da je bolj pretočno vse skupaj, ne pa da so gužve. Razlogi: vsaj 70% folka ne nakaže smeri, ko zapelje iz krožišča in potem se čaka po nepotrebnem. Drugi problem je, da je ogromno nekih prehodov okrog krožišč in folk ne more normalno zapeljati ven in se spet čaka. Sedaj se je začela šola in je polno mularije na teh prehodih, kmalu se pridruži še študentarija in bo še slabše. Problem so tudi večja krožišča (več pasov), kjer folk vozi izključno po zunanjem pasu in s tem zmanjša funkcionalnost takega krožišča.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Razlog (in to precej močan) je tudi to, da ljudje ne zapeljejo v križišče, čeprav je placa dovolj. Tudi take bi morali policaji malo povprašat po zdravju.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
nevem če, več je takih ki se nabijejo not da blokirajo celotn rondo, da nemoreš skozi, če razumeš kaj govorim ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah sej pa vidiš kako paniko so delali, ko so ''turbo'' krožišče gradili pri bolnišnici, potem pa je hotel Večer ljudi pomirit s razlago pravil in polovico stvari napisal narobe
rolleyes-1.gif
Pa vse, kar so naredili v tistem krožišču je to, da so z robniki prislili ljudi, da vozijo v krožišču po predpisih. Očitno bi blo treba te robnike tudi na vseh ostalih krožiščih naredit.

Ne vem pa zakaj ne naredijo na Koroški neprekinjenih črt kot so pri Qlandiji, ker precej pomagajo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, to tudi.
Če je izvoz blokiran, zapelješ en krog, da promet ostane tekoč. (ni z mojega zelnika, en kolega rekel pred dolgim časom. Mogoče niti nima osnove v zakonu, v logiki pa).
Samo povezati pojma "krog", "zapeljati se v krog" pa je že za večino višja matematika.

Sem že prisostvoval pogovoru kot je tole:
- JOJ! Zgrešil sem izhod!
- Krožišče je. Lahko se naokrog zapelješ in greš ven v drugem poskusu...
rolleyes-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Glede na to, da je v mb vsak dan več krožišč je situacija čedalje slabša. Logično bi bilo, da je bolj pretočno vse skupaj, ne pa da so gužve. Razlogi: vsaj 70% folka ne nakaže smeri, ko zapelje iz krožišča in potem se čaka po nepotrebnem. Drugi problem je, da je ogromno nekih prehodov okrog krožišč in folk ne more normalno zapeljati ven in se spet čaka. Sedaj se je začela šola in je polno mularije na teh prehodih, kmalu se pridruži še študentarija in bo še slabše. Problem so tudi večja krožišča (več pasov), kjer folk vozi izključno po zunanjem pasu in s tem zmanjša funkcionalnost takega krožišča.

Ja, ampak hvalabogu so preko talnih oznak za obvezno zapustitev, nato povzdignjen rob, končno (pri City-ju) uvedli dejanske fizične pregrade (ne vem, če prej ali potem, ko sem to sam omenil kot možno rešitev na forumu...).

Tako zdaj mojster ne rabi dat žmigavca, ker veš, da bo šel ven. Razen če prevozi meter visoko pregrado. Ne rečem, da ni nemogoče...
Sicer imaš potem še vedno star problem pri vključevanju na notranji pas, ampak vsaj del problema je rešen.

(če voda ne teče prav, spremeniš korito - ta rek bom patentiral
tongue-1.gif
)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mah sej pa vidiš kako paniko so delali, ko so ''turbo'' krožišče gradili pri bolnišnici, potem pa je hotel Večer ljudi pomirit s razlago pravil in polovico stvari napisal narobe
rolleyes-1.gif
Pa vse, kar so naredili v tistem krožišču je to, da so z robniki prislili ljudi, da vozijo v krožišču po predpisih. Očitno bi blo treba te robnike tudi na vseh ostalih krožiščih naredit.

Ne vem pa zakaj ne naredijo na Koroški neprekinjenih črt kot so pri Qlandiji, ker precej pomagajo.

1.) Očitno jih ne prisili dovolj. Vsak drugi, ki pripelje iz Eurparka, namreč po prvem izvozu menja pas na notranjega, ki se tam začne. Motijo s tem sicer ne preveč, mogoče niti v nasprotju s predpisi ni, zgleda pa čudno. Posebej, ko ti povedo, zakaj to počnejo...

2.) Misliš za izvoz z zunanjega pasu? To je lahko le pri dvopasovni, pri Glavnem trgu je vse enopasovno, tako krožišče samo, kot ceste.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja če je enopasovno ne moreš drugega, kot postavit policaja, pa da piše kazni za žmigavce. Po drugi strani pa so krožišča nekaj čisto svežega v CPP - še jaz jih nisem imel v pravilih, ko sem delal izpit leta 1998. Ampak sem si poiskal nova pravila in pogledal kako je s tem, 99% ostalih pa tega ni naredilo in tudi ne namerava. Dajo raje levi žmigavec ko gredo v krožišče namesto obratno
tongue-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
najhujše je ko je bil zadnjič pred mano mestni avtobus pa gre v rondo z levim ...
bonk.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Počakaj malo, zdaj ti bodo alter prometni vseznalci razložili, da so žmigavci v rondoju čisto nepotrebni, saj jih nihče ne upošteva.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja jebeštrga, meni je praktično vseeno, a da tisti, ki gre v rondoju ven žmigavc ali ne, ker v 95% primerov ne veš, a bo potem dejansko ven zapeljal ali pa bo kar odbrzel mimo izvoza, ker je dal žmigavc že pri uvozu...

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ja jebeštrga, meni je praktično vseeno, a da tisti, ki gre v rondoju ven žmigavc ali ne, ker v 95% primerov ne veš, a bo potem dejansko ven zapeljal ali pa bo kar odbrzel mimo izvoza, ker je dal žmigavc že pri uvozu...

Točno tak! Žalostno, ampak resnično.
jezen.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Glede žmigavcev lahko ponudim verjetno razlago.
Tudi če da smerokaz in ne zapelje v smer v katero smerokaz nakazuje, si kriv ti ker se nisi prepričal da gre res v smer v katero nakazuje smerokaz.

Torej je po našem zakonu smerokaz popolnoma neuporabna zadeva in ni vredna počenega centa. Ti se tako ali tako moraš prepričat v katero smer bo zavil...