Mazda bencin brez sveck

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Grem stavk da s to tehnologijo ne bodo upal dati na Ameriški trg, ker so pusiji. Bodo pa dali na Evropski trg, kjer itak kupijo vsak drek od nove tehnologije, tud če moraš vsak mesec bit na servisu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
In zakaj Zoe? Po moznosti se s ta majhno baterijo? In najemom baterije?

Pa ko je toliko alternativ na voljo, npr Kia Soul EV.

Ker je R zlobiral mi pa nabavili. Baterija je s povečano kapaciteto. Uporablja ga kurir ( ga ne smeš nič vprašat ker samo kolne
evil.gif
).

Pravi da ko gre na polnilnico, je pa po možnosti vtičnca zasedena.

Zaenkrat nimamo prave polnilnice ( in tudi to polnjenje traja oz. ne gre nikamor)...menda če nabaviš 4 ti jo brezplačno zmontirajo renojevci.

Torej mu tudi polnurna malica ravno ne pomaga. Zdaj pravi da samo to gleda če bo lahko prišel nazaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi: Zdaj pravi da samo to gleda če bo lahko prišel nazaj.
(HEC ON)
Vprašaj ga, če tudi sedaj še kakšno privat pot opravi zraven?
grims-1.gif

Vidiš, vse je za nekaj dobro.
hysterical-1.gif

(HEC OFF)

PS: Kje pa se vozi, a nima ta dolga baterija 200km dosega, toliko pa po LJ verjetno ne nacepa v dnevu ali pač?

Edit: dopolnitev z velikimi črkami, da ne bo kdo resno vzel.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
MTL, ti pa velik poklicev sodiš tko na uč, verjetno po sebi.
Sem dopolnil prejšnji post, da ne bo kdo tega preveč resno vzel. Sem le z velikimi napisal, pobarval nisem
wink-1.gif
.

Jaz seveda vedno pri službenih poteh opravim tudi privat opravke spotoma, če jih imam.
Seveda pa vse to plačam, pač prestavim tistih par EUR iz levega v desni žep
grin1.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz...
sami moralisti tukaj... ki v delčku sekunde pozabijo kaj nabijajo in gledajo le na lastno rit.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kdo vam je kriv da niste nabavli zadeve z 40kW baterijo? Kdo vam je kriv da niste uredili infrastrukture in sedaj nabijaš vsepovprek?
Daj najprej pred lastnim pragom pometi... Nije žvaka za seljaka ali drugače... ne bodi polovičar. Ali naredi tako kot se zagre ali pa nič...
Spominjaš me na strip Hogar grozni in njegovega izleta v Pariz...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
40kW baterija v praksi prinese 300km v mestu. Kdo tukaj goljufa je stvar debate in tistega kar si omenil. Če kekci nimajo infrastrukture za polnit je njihov problem.
Sovražim garažne firme, ki bi "jebale pa da ne uđu..."

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Zdaj ne opravi privat opravka v 10 minutah z avtom čez cesto.
Zdaj gre pes čez cesto po privat opravkih, ker na drugi strani ceste fila baterijo da bo lahko prišel nazaj na siht. Ko se bo vrnil bo pa pisal si dve naduri. Jbg, prej ni mogel priti ker je imel battery low

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
In zakaj Zoe? Po moznosti se s ta majhno baterijo? In najemom baterije?

Pa ko je toliko alternativ na voljo, npr Kia Soul EV.

Ker je R zlobiral mi pa nabavili. Baterija je s povečano kapaciteto. Uporablja ga kurir ( ga ne smeš nič vprašat ker samo kolne
evil.gif
).

Pravi da ko gre na polnilnico, je pa po možnosti vtičnca zasedena.

Zaenkrat nimamo prave polnilnice ( in tudi to polnjenje traja oz. ne gre nikamor)...menda če nabaviš 4 ti jo brezplačno zmontirajo renojevci.

Torej mu tudi polnurna malica ravno ne pomaga. Zdaj pravi da samo to gleda če bo lahko prišel nazaj.

Ma ne me basat, električni avto imate in nimate za eno k*** schuko vtičnico kjer je avto parkiran čez noč, a sem kaj narobe razumel?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Za napajanje el. avtomobila rabiš polnilno postajo ki je cca. 6 do 8 jurjev in je sposobna napajat 4 avtomobile. Seveda rabiš imet do tam pripeljano ustrezno el inštalacijo ter v ta namen na voljo 4 parkirna mesta.
Kapiš?

Zraven sicer dobiš el. kabel in polnilec z močjo polnjenja 2 kW. Če se avto do konca izpraznjen ga do naslednjega dne zjutraj sploh ne nafila do konca.

Komu potem podturit tak avto? Mesečno te že sam najem baterije stane skoraj 140 eur. Nekomu, ki se ne vozi dovolj in v povprečju porabi en tank goriva mesečno (50 eur) ali nekomu, ki se sicer veliko vozi a ga praktično nikamor ne more ker je omjen z dometom
sprasujem se.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Se strinjam glede Zoe, ampak polnilna postaja je lahko od katere koli firme, tudi doma spacana bo zmožna polnit, samo EVSE protokol mora poznat.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ta problem naj rešuje tisti, ki je določil nakup tega vozila. Lahko ga konec koncev tudi sam uporablja
smile-1.gif
.

PS: upam, da ga nisi ti...
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Veš kako gre pri nas ' tole boste kupili' potem se pa praska kaj zdaj. Podobno je bilo z nabavo Caddyjev na plin...nakup 4 jurje držji poraba stroškovno enako kot prej
grin1.gif