Matjažu Zupanu (SAZAS) se je skisalo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
ksz

Bom kar tule nekaj povprašal... Naš lokalni kabelski operater je objavil obvestilo, da bodo morali med prenosi dirke Formule 1 zatemniti dva kanala, in sicer ORF1 in HRT2. In sicer na njuno zahtevo oz. na zahtevo njunega zakonitega zastopnika, SAZAS...
Kaj to je zahteva omenjenih TV hiš ali je to zahteva koga drugega, npr. POP Tv-ja...
Ker ta 2 komentatorja na Popu sta obupna, pa mi ju ni ravno za poslušat...

V bistvu je POP zahteval od obeh da se ne predvsjata v SLO (da bi bili ratingi boljši, kot so bili v času Lišiča, da prikrijejo svoj kiks).
Čas bi bil,d a tes stvari nekdo pred evropsko komisijo da. Omejevanje na teritorialnem nivoju (torej že samo prodajanje prvic samo za 1 državo) namreč ni legalno v EU. Lahko kupipš za 1 TV postajo (recimo HTV), ne smeš pa omejit na državo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.611
1.138
113
Titograd
http://24ur.com/novice/slovenija/sazas-naj-bi-vohunil-za-znanimi-ljudmi.html

Ne ravno v tej temi, v eni daljši in starejši pa se je našlo nekaj gumpcev, ki so to bando zagovarjali na dolgo in široko. Lepo ja
bonk.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Če bi bili mi pravna država bi moral Hektor zdaj malo sedet (nezakonito sledenje uradni osebi, nezakonito zvočno snemanje, nezakonito zbiranje infomracij, izsiljevanje itd...), z njim pa tudi Predin (izsiljevanje, grožnje) in Školč (izsiljevanje, grožnje, izkoriščanje uradnega položaja, korupcija...).

Če so nam že tako natančno metali pred nos raznorazne zakone bi bilo prav da se jih še držijo.
aplauz.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.059
6.258
113
Mislim, enim se pa res malo kisa. Med komentarji na 24kur sem prebral tole: "Glasbeniki (avtorji) ki se vrtijo po radijskih valovih in ki veliko nastopajo imajo pravico zaščititi svoja glasbena dela in s tem tudi zaračunati za vrtenje njihove glasbe v javnosti."

Če hočejo glasbeniki takooo zelo zaščitit svoja dela, pač naj na radio postaje pošlje zahtevo da se njegova glasba naj ne vrti, ker si on tako želi. Skregano z vso logiko. Res beden izgovor, da se potem lahko pobira denar. Res bi rad videl nekoga ki si NE želi, da se njegova glasba predvaja na naprimer najbolj poslušani radijski postaji v neki regiji.

Pri vsem tem pa se najbolj duvajo razni Predini, ki so tako leni da se jim niti govoriti ne da. V dveh letih se celo toliko potrudijo da naredijo 2 skladbi, in en koncert. Potem pa bi radi bil nevem kaki kvazi umetniki, in pričakovali da se na njihov račun steka denar zgolj zato, ker ga glasbeni moderator po nesreči enkrat na teden zavrti v eter.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Meni je recimo "malo" nelogično, da dobi en Rok Predin večji honorar od SAZASA kakor kar nekaj dosti bolj znanih glasbenikov, ki celo nastopajo, delajo glasbo. Pa tega Roka nisem še nikoli kje videl, kaj šele slišal. Aja Predin se piše....
bonk.gif