Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz
naj le pride na moj računalnik...... samo nevem kdo mu bo kodo povedal da si bo lahko kaj z njim začel
jaz bom od šoka geslo pozabil....
p.s. bog žegnaj truecript
Žal se bliža čas, ko bo naša prehvaljena "demokracija" (v narekovajih) sprejela zakon, ki bo policajem dovoljeval, da kar iz postaje brskajo po tvojem domačem računalniku. Seveda to ne bodo uvedli zaradi piratskih CD-jev, ampak zaradi terorizma in pedofilov, in si bodo tako pridobili podporo ljudi (beri ovc) ki bodo tak zakon večinsko podpirali. Tako kot npr nekateri podpirajo satelitsko cestninjenje, vse večji nadzor povsod in nad vsakim...... No in ko bodo pod izgovorom iskanja teroristov in pedofilov že gledali v tvoj računalnik, in tam našli kak nelegalen CD, za katerega nisi plačal oderuške cene boš pač plačal še bolj oderuško kazen. Tako kot so naprimer kamere na AC postavili zgolj za nadzor prometa - in jih ne bodo uporabljali za kaznovanje (tako so tedaj zatrjevalii), sedaj lepo kaznujejo če vidijo prekršek, zakaj pa ne, ko so kamere že lepo tam montirane. Že sedaj ti gledajo v torbico in kovček na letališču, ker si osumljen da si terorist, do tega da ti bodo smeli gledat še v avtobusu ali doma je le še majhen korak. Pri tebi iščejo bombo, no če bodo hkrat našli kak joint, ti bodo pa napisali kazen, ko so ga že ravno spotoma našli ko so iskali eksploziv.
Tak zakon se bo slej ko prej s podporo ljudstva sprejet, in SAZAS bi bil rad že od začetka zraven. In že od začetka kaj pokasiral.
Ko že omenjaš geslo, a si prepričan, da operacijski sistemi nimajo in ne bodo imeli kakega skritega univerzalnega gesla, tako kot sobarca v hoteluki ima tud ključ, ki odpre vsaka vrata. A si prepričan, da se kamera in mikrofon, ki ju maš na telefonu ne more vklopit skrivno na daljavo, pa da to ne bo mogoče tud v prihodnje?
Zadnjič sem kupil kovček, ki ima šifro in še ključavnico skup. Ključa pa nisem dobil zraven, ampak v navodilih piše, da ključ imajo na letališču zato, da lahko odprejo moj kovček brez da bi me klicali da bi ga sam odklenil s kombinacijo številk, torej da ga lahko odprejo brez moje vednosti ali odobritve.
Tako bo tud z domačim računalnikom počas ratalo. Svobode in demokracije je iz leta v leto manj, širi se pa represija, področje kaznovanja ter višine kazni. Izgovor zakaj tako si pa vpiši po želji, totalitarizem v katerega vstopamo pa bo zaradi tehnologije hujši kot kdajkoli doslej.
Včasih je udba pred cerkev poslali vohuna, da je gledal kateri so vse prišli, Ko bo satelitsko cestninjenje (pa to ni še vse) bodo samo sprintali, kateri so parkirali pred cerkvijo. Žal jih je tudi na tem forumu veliko, ki podpirajo tak sistem z vse več nadzora in več kaznovanja, ter hujšimi kaznimi. In kam to vodi?