Torej če dobi za opravljeno nalogo oceno ena...ni nujno da je dobil cvek. Saj učenec ne ve točno kaj je učitelj dejansko mislil s svojo strokovno analizo ocenjevanja.
Drugi razred nima ocen, btw
Naloga na strani 17 ... imamo kje podatek, kateri od teh treh, ki se že sankajo na hribu, je dejansko otrok?Našel - stran 24: naloga, ki nima zadostnega števila podatkov za rešitev
Naloga na strani 17 ... imamo kje podatek, kateri od teh treh, ki se že sankajo na hribu, je dejansko otrok?
in kaj učitelju garantira da učenec ne pove prave rešitve vsem? al učitelj pove najbolj sončkastemu sončku al kako?Ne poznate ozadja te naloge.V bistvu gre za eksperiment, koliko otrok zna razmišljati s svojo glavo.
Učitelj v test vključi takšno nalogo, potem pa se z najpametnejšim učencem (po svoji presoji) dogovori, da zapiše neko rešitev (ki to ni).
Učitelj pri testu odide za 5 minut iz učilnice, da se otroci pogovorijo med sabo o rešitvi te naloge.
Potem pa vidi, kdo zna malo razmisliti s svojo glavo, kdo pa je naivno prepisal rešitev od glavce.
samo zato ker si ti datumov nisi zapomnil ne pomeni da jih niso učiliJa sem bil, ampak datumov nas pa niso učili, ne pri 7 letih. Takrat sem edino vedel da je praznik zato ker sem nastopal na proslavah. Ampak še to so nam prej učiteljice povedale.
samo zato ker si ti datumov nisi zapomnil ne pomeni da jih niso učili
Tko, dejmo še ta strašni primer na prvi strani v pravi kontekst.
Eh, to so bile rešitve, ki jih je učiteljica dala zraven nalog, da tamali pravilno oblikujejo odgovoreA je to starš pisal ker če je to otroška pisava nekoga v 2 razredu je pa res pohvalno.