marze pri prodajalcih novih avtomobilov?

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Torej, nikjer ne najdem teme oz debate, kakšne marze imajo recimo uvozniki avtomobilov...
rolleyes-1.gif

VW, AUDI, BMW, itd..

Nekje sem 1x bral, da kaksnih 7%-10% , pri dodatni opremi pa baje bistveno več.Ve kdo iz prve roke, kaksni so procenti nekem A4, passatu itd..

Hvala
cheer.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Zdele, ko bo odprodaja stare zaloge, bodo te % bolj ničelni...
Za primerjavo - novi C berlingo (opreme nevem, vem pa da je benz motor), z vsemi "izsiljenimi popusti je imel prodajalec 300€ zaslužka
smile-1.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Ok, pri berlingu verjamem, da so zasluzki manjsi, ampak zanima me, recimo NOVI PASSAT, A6, 320D, 525D..
pač avti ranga 40k, kjer je dodatne opreme tudi po 10k...
Po mojem imajo tu prodajalci te "glavne" zasluzke
confused-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
zaslužki so mali. več zaslužijo s servisi. saj vidiš da imajo vsi zraven servis. misliš da bi ga imeli če bi lepo z novim avtom zaslužili?

glede dragih avtov je pa isti k.... ali prodaš enega na 14 dni dragega ali 7 na teden bolj poceni...
potem so tu še zahteve firme da jih toliko pa toliko prodajo... v glavnem raje izberi kak drug poklic. saj vidiš da prodajalcev novih avtov je vedno manj.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Za primerjavo - novi C berlingo (opreme nevem, vem pa da je benz motor), z vsemi "izsiljenimi popusti je imel prodajalec 300€ zaslužka
smile-1.gif

Mislim da malo mešaš...vprašanje ni bilo koliko zasluži prodajalec,ampak uvoznik oz.distributer za določeno znamko
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik skala pravi:
v glavnem raje izberi kak drug poklic. saj vidiš da prodajalcev novih avtov je vedno manj.

Mogoče si narobe razumel, mene zanima, marza, oz maneverski prostor za pogajanje pri nakupu novega avtomobila.
Kolega kupuje novega passata oz novo 3ko pa smo mel ravno debato, okol tega, kolk popusta lahko izpogaja
bonk.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
Torej, nikjer ne najdem teme oz debate, kakšne marze imajo recimo uvozniki avtomobilov...
rolleyes-1.gif

VW, AUDI, BMW, itd..

Nekje sem 1x bral, da kaksnih 7%-10% , pri dodatni opremi pa baje bistveno več.Ve kdo iz prve roke, kaksni so procenti nekem A4, passatu itd..

Hvala
cheer.gif

Država zasluži, ne da bi mignila s prstom 22% . Tebe pa skrbijo zaslužki trgovcev. Tak od oka pri nakupu novega avta podpiraš lep kup brezdelnežev. Trgovci redko kdaj delajo za manj kot 30%. Tu mislim veleprodajo(uvoznika) in malo prodajo(trgovec, ki ti gre v nos zaradi zaslužkov).

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Če mu ne bodo dali 13% popusta pri passatu, potem naj išče dalje
smile-1.gif

Saj avtohiš, ki prodajajo VW je veliko, on ima pa tudi telefon. Se pa bojim, če ti zanj po spletu iščeš informacije, da bo najboljše, da se greš še ti pogajat za ceno zanj
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.599
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Zdele, ko bo odprodaja stare zaloge, bodo te % bolj ničelni...
smile-1.gif

Ja... po odštetih stroških za prostor, elektriko, ogrevanje, plače, .... dejansko ZASLUŽEK. To ni razlika v ceni. Razlika med nabavno in prodajno ceno je večja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pred časom sem imel kar dober vpogled v te igrice... Ceno ti določi uvoznik. RVC ti tudi določi uvoznik, celo tako daleč gre da ti določi koliko mora obvezno ostati prodajalcu in koliko ima maneverskega prostora (od 0 do nekje max. 15%; osnovni modeli gravitirajo k 0 ali celo 0, top opremljeni pa na zgornjo mejo).
Vse te oglaševane akcije ala 1000€ popusta, božičnica... To finacira uvoznik in ne sodijo v zgornje. Za vozila iz zaloge (oglaševana akcija) isto... Za večje popuste (količinske, neprofitne organizacije,...) te odobri uvoznik (20% in to).
Toliko,mdane bo kdo sanjal da ima trgovec blazne marže... V tej igri največ zasluži proizvajalec in uvoznik (distributer), ta dva določata cene in pogoje...

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
KSZ
Videl fakturo za Seat Leona leta 2007 za nove naročene vozove. Smešno cena na fakturi in ceni brez ddv razlika 51% torej imajo zaslužek.
To me spominja na en komentar vodilnih iz Merkatorja ko smo mu zastavili vprašanje zaka delajo take centre, bi lahko bili manjš in cenejši...
Odgovor Sa itak kupci vse plačajo......
Enako je povsod!
Proizvajalec je stisnjen v kot TRGOVEC je CAR

igi

Guru
13. okt 2007
5.599
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pred časom sem imel kar dober vpogled v te igrice... Ceno ti določi uvoznik. RVC ti tudi določi uvoznik, celo tako daleč gre da ti določi koliko mora obvezno ostati prodajalcu in koliko ima maneverskega prostora (od 0 do nekje max. 15%; osnovni modeli gravitirajo k 0 ali celo 0, top opremljeni pa na zgornjo mejo).
Vse te oglaševane akcije ala 1000€ popusta, božičnica... To finacira uvoznik in ne sodijo v zgornje. Za vozila iz zaloge (oglaševana akcija) isto... Za večje popuste (količinske, neprofitne organizacije,...) te odobri uvoznik (20% in to).
Toliko,mdane bo kdo sanjal da ima trgovec blazne marže... V tej igri največ zasluži proizvajalec in uvoznik (distributer), ta dva določata cene in pogoje...

nekaj pa prinesejo na koncu leta še po rabati...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Tesla je the new way to go, brez posrednikov ki ti kradejo denar, denar gre direktno Tesli.