Marihuana

Marihuano:

• Skupaj glasov
    215

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Legalizaija in obdavčitev bi bila zelo kul. Liter mleka, časopis...aja pa en gram zelenega še vzami.
grin1.gif

dekriminalizacija in ne legalizacija
wink-1.gif
pri dekriminalizaciji lahko država še vedno do neke mere obdrži nadzor nad stvarjo....

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Tako da po mojem cimru bi sodil, da lahko rataš odvisen od kanabisa... Kaj pa vi mislite? Je to res?
Lahko, predvsem psihična ovisnost, za telesno pa ne vem, mogoče bolj potreba po tobaku, ki je zraven namešan. Bi rekel da eni postanejo precej napsihirani, tipični odvisniki. Verjetno im je skunk nepopravljivo skuril možgančke.
Citat:
Zanimivo je da dokler je bil on v študentu nisem skadil nič. Ko se je pa on izselil, se je začelo pa malo obračat... Obisk Amsterdama, potem na enem Tajskem otoku, na Full Moon Partiju (ta je bila najboljša - plaža, šumenje morja, glasba, smeh in žur...). Pa tako občasno še kje... Aja tisto v Amsterdamu ni "počilo" niti 1/3 tistega kot je bilo na Tajskem, pa smo skadili neprimerno več...
Druga scena, drugi občutki, drugačne količine... Indija je čisto nekaj drugega, sploh če imaš priložnost poskusit prvovrstni čaras kot je npr malana cream pozna trgatev. Ni nobenega telesnega občutka, samo glavo odpre, precej noro.

Citat:
Po mojih izkušnjah pa alko in joint ne gresta vkup...
Res ne. Če kaj spijem, ne kadim in obratno. Tudi folk, ki pije ne gre skupaj s folkom, ki kadi. Popolnoma nekompatibilno.

Citat:
Kaj pa tisto kar so nekoč pravili, da čisti pljuča, je to res ali samo "bale"?
Spuca ti nosni kanal, zapaca pljuča. Dvomim, da je kaka korist za pljuča, prej nasprotno. Ne verjamem tistemu "It's good for astma".

Citat:
Aja pa še to vprašanje za tiste ki kadite... Ali kadite čisto ali zmešano z tobakom? In približno v kakšnem razmerju...
S tobakom, po občutku. Eni si namiksajo zelišča, razni žajblji itd, ne vem točno, ravno zato da ne kadijo tobaka.

Citat:
Tako da jaz osebno nimam nič proti tistim, ki kadijo zaradi užitka in veselja, dokler podajajo smotko naprej....
smile-1.gif
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Lahko, predvsem psihična ovisnost, za telesno pa ne vem, mogoče bolj potreba po tobaku, ki je zraven namešan. Bi rekel da eni postanejo precej napsihirani, tipični odvisniki. Verjetno im je skunk nepopravljivo skuril možgančke.

ravno to sem še mislil dopisat... vse je v glavi
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Se mi zdi, da smo naredili eno kar fajn temo. Tudi statistika kaže zelo zanimive in povsem pričakovane rezultate. Sam bi rekel, da je rezultat podoben dejanskemu stanju v družbi. Vesel sem, ker ste povedali svoja stališča, da ste se oglasili tudi nekateri redni uporabniki in da zadeva ni zašla v napačne smeri. Sicer bi sam na nekaj stvari repliciral, ampak bom raje tiho, da se debata še naprej nadaljuje.
wink-1.gif

Zaenkrat pa le ... Baltazar, če bi bil kaj vešč v hašišarskem svetu, bi vedel, da tudi novodobni skunki niso nič špricani s kakšnimi dodatnimi substancami. To, da jih špricajo z vodo, v kateri so namešani razni spodbujevalci ala bloom ipd. ne bom zanikal, sem pa že nekajkrat slišal podobne traparije, da žižo špricajo s speedom in kaj še vem čem. Dejstvo, da imaš danes toliko različnih vrst skunka in da nekateri tako zabijajo, je posledica nenehnega križanja različnih vrst in seveda čedalje boljših spodbujevalnikom rasti (recimo z rastnim hormonom ipd.).

Kdor zadnje čase ni preveč spremljal te kanabis scene in ima možnost ter voljo saditi (ali pa le za splošno izobrazbo) ... Amsterdamčanom je uspelo narediti t.i. autoflowering rastline, katerih finta je, da niso odvisne od časa svetlobe (18/6 in kasneje 12/12), ampak začnejo po cca. 20 dnevih cveteti, po 2 mesecih pa pride ven odrasla rastlina, ki jo lahko posekaš. Tudi sam nisem tega verjel, dokler nisem videl v praksi. Ženske rastline so po 17 dneh dobile laske in določile spol, po 2 mesecih pa se je lahko že kadilo. Sicer bilke niso tako velike kot če bi posadili kako navadno sativo v naravi (recimo do 1m), se pa dobi zelo kvaliteten skunk in kar je najpomembnejše - v dveh mesecih.

Takole, malo za info.
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Odvisno od koga vzameš.
smile-1.gif
1.2 dobim verjetno le od kolega, drug bi dal vsak manj pomoje.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
10€ za 1g za neko povprečno kvalitetno robo. Ampak običajno vzamem za 50€ in dobim 10g pa imam za več kot en mesec. Se ne splača po malem kupovat če dosti kadiš. Izmenjava pa je pred policijsko postajo, da je manj sumljivo ha ha. Včasih gre kakšen mimo pa naju samo pogleda pa gre dalje. To delam samo z enim, drugi iz nekega čudnega razloga mislijo, da je to kretenizem brez primere.
grin1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Bolj kot špricanje rastlin sem imel v mislih tisto, kar delajo potem, ko jih poberejo za lažji šverc.

Low rider se šliši fajn, samo je majhen. Mogoče ga maš lahko za domači bonsai
grin1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Kdor zadnje čase ni preveč spremljal te kanabis scene in ima možnost ter voljo saditi (ali pa le za splošno izobrazbo) ... Amsterdamčanom je uspelo narediti t.i. autoflowering rastline, katerih finta je, da niso odvisne od časa svetlobe (18/6 in kasneje 12/12), ampak začnejo po cca. 20 dnevih cveteti, po 2 mesecih pa pride ven odrasla rastlina, ki jo lahko posekaš. Tudi sam nisem tega verjel, dokler nisem videl v praksi. Ženske rastline so po 17 dneh dobile laske in določile spol, po 2 mesecih pa se je lahko že kadilo. Sicer bilke niso tako velike kot če bi posadili kako navadno sativo v naravi (recimo do 1m), se pa dobi zelo kvaliteten skunk in kar je najpomembnejše - v dveh mesecih.

To je že kar stara zadeva tili low-riderji pa master low-i.. dejstvo je, da so te sorte izpeljali iz ruskega cannabis ruderalisa, ki pa ni tako potenten, kot kakšne druge "navadne" sorte. Je pa definitivno zanimiva sorta, ampak probal je še nisem.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Cene pri mojem "dobavitelju"

domačica - od 4€ navzgor max 7€ za g
skunk - nekje od 6 - 7 € in navzgor za g
(seveda odvisno od vzete količine)
evil.gif

Smo včasih v Lj hodil po te zadeve, se je cenovno kr splačalo, zdej ste pa čist ponorel s temi cenami.

Kar se kajenja tiče; Men prov paše vsake tolko kakšnega prižgat, še posebej v dobri družbi, na kakšnem špilu al pa doma tko mal za relaksacijo ob poslušanju muzike. So bla obdobja ko sem kadil skoraj vsak dan, je blo pa tud parkrat po par mesecev skupaj ko nisem nič kadil, pa ni blo ravno neke krize. Zdej je že par let tako, da si na mesec skadim par špinelov (al pa tud nobenga) in mi je kul. Nimam neke potrebe po pogostejšem kajenju, kakšnih hujših negativnih posledic pa tudi nisem opazil.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ksz

itak, da je vecja verjetnost, da bo tisti, ki poha pristal na trdi drogi kot tisti, ki ne poha.
saj je verjetno tudi vecja verjetnost da tisti, ki pije pivo postane alkoholik, kot tisti, ki piva ne pije..

sicer pa jaz dajem 20e/3g hude skune:p

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Lowryder nr. 1 je res bolj bogi in imaš bolj malo od njega, tapravi majstri smo pa vzgojil tudi že meterske lowryderje s 50g suhega.
cheer.gif

Glede cen ... 1.2g za 10€ je vsaj po koncih, kjer se jaz gibam, izjema kot pravilo. Če ima kdo digitalko in je pošten, vrže 1.2, sicer pa napizdevajo tudi po 0.9 za pack. Če pretvorimo, 0.3 je takole za en povprečen jointek.
wink-1.gif

Tisti, ki ste malo bolj v tem ... A je zdej suše po Slo?? Maribor vem, da sploh nima kakega pravega skunka, Ljubljana je pa tudi bolj boga.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

To je že kar stara zadeva tili low-riderji pa master low-i.. dejstvo je, da so te sorte izpeljali iz ruskega cannabis ruderalisa, ki pa ni tako potenten, kot kakšne druge "navadne" sorte. Je pa definitivno zanimiva sorta, ampak probal je še nisem.

Stari, tudi starim hašišarskim gojilcem sem že razlagal, kaj je autoflower plant in tako dobil občutek, da folk o tem praktično nima pojma.
smile-1.gif

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Kdaj je pa čas za sajenje trave? Tako za štos me mika da bi na balkonu vzgojil kakšen bonsaj iz kanabisa...
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čez kake 14 dni ga lahko daš pomoje kar na balkon. Letos bi ga praktično lahko dal že februarja.
grin1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Legalizaija in obdavčitev bi bila zelo kul. Liter mleka, časopis...aja pa en gram zelenega še vzami.
grin1.gif

wink-1.gif
pri dekriminalizaciji lahko država še vedno do neke mere obdrži nadzor nad stvarjo....

Hmmmmm ja... pravzaprav je v Sloveniji marihuana že deloma dekriminalizirana. Pomeni, da uživanje marihuane ni prepovedano. Enako velja za ostale droge....če se ne motim.

Citat:
Uporaba prepovedanih drog pri nas ni sankcionirana. Takšno (liberalno) zakonodajo ima samo nekaj evropskih držav, na primer Španija, Italija, Portugalska, na Irskem, v Avstriji in Belgiji velja to samo za marihuano, medtem ko v večini ostalih evropskih držav z administrativno kaznijo (prekrškom) sankcionirajo tudi uporabo prepovedane droge.

Vsaj tako je bilo leta 2002. Ne verjamem, da se je tukaj kaj spremenilo....

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
grin1.gif

wink-1.gif

Hmmmmm ja... pravzaprav je v Sloveniji marihuana že deloma dekriminalizirana. Pomeni, da uživanje marihuane ni prepovedano. Enako velja za ostale droge....če se ne motim.
Ni mi jasno zakaj nas potem, če nas dobijo s prižganim jointom v roki kaznujejo.
stupid-1.gif