Marihuana

Marihuano:

• Skupaj glasov
    215

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
to, da so vsi kadilci trave faliranci, je najbolj zgreseno mnenje, ki sem ga slisal.
imam kolega, ki ze od srednje sole skadi okoli 5g na teden (sam!!), ima 2 sluzbi ter bo pri 22ih diplomiral na enem tezjih faxov v ljubljani.. pac mu je to relaksacija in mu po ucenju ter delu pase kksnga skadit..

sicer pa sam skadim 1 - 2 na teden. problem je le, ker zjutraj vedno tezkooooooo vstanem.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
sicer pa sam skadim 1 - 2 na teden. problem je le, ker zjutraj vedno tezkooooooo vstanem.

To je pa res. Čeprav nekateri trdijo, da spijo kot dojenčki in se zbudijo kot prerojeni..
17758-icon_confused.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
redface-1.gif
toleriram pa travo bolj kot alkohol. pa mislim da vsaj 1/4 slovenije kadi.
V kateri Sloveniji pa ti živiš?(če slučajno misliš s to 1/4 na travco, ne na čike)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik matix pravi:
trava se kadi takrat, ko se počiš na kavč in si pogledaš dober film ali pa kje za mizo, ko se zberejo tabolš kolegi..

Jas to dehnem tako sem reko 2-3x na leto, in točno tako si napisal, recimo smo bli na skijanju 7 dni,
smo par dni kadili na easy in se smejali kot norci.

Poleti recimo na morju, zvečer če negremo ven, pa na terasi kakega navijemo, pa mogoče še kdaj kak RD
ali kaj posebnega... In to je to...

Ne razumem pa enih, ko ga kliče frend; "Grema na đoint?" "Ja kul" skadita in gerta domov.
rolleyes-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Kakorkoli obračaš, "dolgoročno" kajenje marihuane ne prinaša nič dobrega,...

Enako alkohol, pa so klubi polni pijanih štuidentov in drugega maldega folka, pa še to ne pomeni da bodo vsi kroniki...
Študentska leta so pač najbolj mahnjena leta, in tu se dost sprobava. Poznam tut primerke ko malo kokainčka
povlečejo občasno, pa to že delajo recimo 2-3 leta, pa so še danes čist ok, eni so nehali, drugi zmanjšali, v osnovi
pa noben ni narkoman, furajo popolnoma normaln lajf...

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
ksz
Znam skotat joint na najrazličnejše načine, znam growat, je fascinantna rastlina, marsikaj vem o tem. Imam tudi prijatelje, ki so kadili in eni še vedno,...
Ampak ne kadim in se ne ukvarjam s tem sploh. Nasploh nimam rada stvari, od katerih si na nek način odvisen.
Pri drugih recimo toleriram, imam dosti raje, da nekdo kadi poleg mene, kot pa pije alko.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Sošolec iz srednje je v zadnjem letniku kadil travo že kot vsakodnevno rutino in sploh ni imala več učinka nanj. Mu je pa skurlo mozak, sploh se mu ni dalo več razmišljat...Kar vem zdaj o njemu je, da je šel v šolo nekam proč od doma pa da je že na igli...špric špric...

A boste rekli, da igla ni naslednja faza? S čim se najprej začne? A najprej z iglo potem s travo??

tvoja statistika je statistika po domače.

po tvojem mnenju je večina ljudi, ki je na horsu, prej kadila ganjo! kar sicer drži. vendar drži tudi trditev, da je večina ljudi, ki je na horsu še prej tudi pila mleko.

razumeš? vzročna zveza.
priden.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
to, da so vsi kadilci trave faliranci, je najbolj zgreseno mnenje, ki sem ga slisal.
imam kolega, ki ze od srednje sole skadi okoli 5g na teden (sam!!), ima 2 sluzbi ter bo pri 22ih diplomiral na enem tezjih faxov v ljubljani.. pac mu je to relaksacija in mu po ucenju ter delu pase kksnga skadit..

Saj tudi geniji so lahko faliranci, celo pogosteje kot normalni ljudje.

Drugače pa, droge so za pussije

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Točno tako, za pussije, ki v današnjem času odražajo družbeno moč na takem simbolu kot je marihuana. Pa najbolj na kito mi gredo osebki ko nosijo te obeske s simboli konoplje pa bob marley, jamaica ipd., pa niti ne vedo osnovnih informaciji o rastlini ki jo vdihavajo, danes cigareti niso več odraz moči, ker so enostavno samo za fizičke radnike, trava ti da tisto moč, ko med prijatelji rečeš, you motha fokka jamaica boj, ganga rulz... :bolan:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.552
3.900
113
Ljubljana
hmpg.net
po tvojem mnenju je večina ljudi, ki je na horsu, prej kadila ganjo! kar sicer drži. vendar drži tudi trditev, da je večina ljudi, ki je na horsu še prej tudi pila mleko.
priden.gif

[/QUOTE]
Raziskava v Sloveniji: Od cca 600 anketiranih, ki so na igli, samo1 (eden) ni pred iglo kadil travo. Res je, da ce kadis, ni nujno, da se zacnes spikat, a ce se spikas si (vsaj v Sloveniji) prej zanesljivo kadil travo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja saj je res, ker je travca pač najmilejša (in najmanj škodliva) mehka droga...

Pač začne se recimo s cigareti in alkotom, pol kak đoint mimgrede, pol recimo vsak teden enega. Do tu je še
kul. Pol eni gredo pač na "vsak dan 2 đojnta", pol se mogoče malo začnejo kake gobe, že kak LSD, exi, druge tablete,
pol se začne z snifanjem, pol pa je že čas za žilo... Ampak obdobje od trave do igle je ponavadi vsaj 2-3 leta...
Jaz vem za malo đankijev, ampak večina je rabla celo srednjo šolo trave in raznih ekov, da so pol prešli na trdo...

Je pa tak, če nisi tip za iglo, nisi, če si, pa boš pač do tja šel in začne se z travo. (hors dilerjev tut ne spoznaš kar mimogrede)

Mene ne mika nič dalje od trave, čeprav mam kar nekaj ljudi okol sebe, ki zategnejo kako špuro, ampak to se meni
zdi popolnoma brezveze, nevidim razloga zakaj bi dal tolko denarja za pol ure efekta. Se ga za četrt tega dnarja
napijem, nakadim (cigareti), pa še letim na kak burger ali burek, pa je zamano super noč, dalje od tega nerabim nič.
Mam na "dosegu roke" od super speeda do vrjetno najboljše koke v državi, ampak vem da to ni zamene, in tega nebom probal.
Ti kaj pa to delajo, pa me v osnovi tut ne moti, saj je njegovo telo, naj dela kar če.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Igle so ponavadi naslednja faza...ko marihuana ni več dovolj močna...

Umor pa je verjetno naslednja faza računalniških igric, ane?
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Točno tako, za pussije, ki v današnjem času odražajo družbeno moč na takem simbolu kot je marihuana. Pa najbolj na kito mi gredo osebki ko nosijo te obeske s simboli konoplje pa bob marley, jamaica ipd., pa niti ne vedo osnovnih informaciji o rastlini ki jo vdihavajo, danes cigareti niso več odraz moči, ker so enostavno samo za fizičke radnike, trava ti da tisto moč, ko med prijatelji rečeš, you motha fokka jamaica boj, ganga rulz... :bolan:

Ti si pa tok poun predsodkov, da kar glava boli.
crazy1.gif
Gre ti na falus folk, ki nosi "obeske" od Marleya in ni poučen o teh zadevah? A sam seb ne greš pa nč na falus, ko komentiraš zadevo katere tud približno ne poznaš? Ti imaš očitno v glavi še vedno tisto zastraševanje, katerega so ti v glavo vbijal v osnovni šoli...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Sam sem začel redno kaditi v prvem letniku srednje šole. Kakšno leto ali dve kasneje pa skoraj vsaki dan, občasno pavza za teden, morda tudi mesec, odvisno kaj se dogaja v življenju. Če pridem domov zelo utrujen in skadim zvitek bom takoj zaspal, brezveze. In tako redno kadim že prb. 8 let. Pa poglejmo kaj sem naredil v teh letih. Končal 4 letno tehnično srednjo šolo, se vpisal na tehnični faks računalništva in informatike, delal preko študentskega servisa, sedaj sem absolvent in delam prakso in sem pred začetkom pisanja diplome, zelo dobra služba (skorajda) garantirana. Oh marihuana, uničila si mi življenje!
bonk.gif

Edini problem ki sem ga imel je, da sem imel navado kupiti sladkarije in jih potem prekomerno jesti, če pa so tako neverjetno dobre ko si zadet, res nenormalno paše. In čez leta so šli kilogrami gor. Sedaj sem se zdresiral in obvladujem težo, shujšal sem že za 8 kg, še dve pa bo dovolj.

Marihuana pač ni za vse, če ti ne paše pač ne kadi. Koliko uspešnih in spoštovanih ljudi kadi pa nebodo nikoli priznali zaradi ljudi s predsodki. Čeprav ko prvič kadiš ne dobiš tistega pravega efekta. Problem nastane, ko ti je marihuana prva zadnja in edina stvar v življenju, čeprav takrat v resnici ni problem v marihuani, je samo poskus zatiranja problema, kot alkohol (minus nasilje, vsivljivost in neznane poškodbe ko se drugi dan zbudiš s tigrom).

Glede vpliva na možgane pa je tako, možgani so kot mišica. Ko vidiš kakšnega nabildanega tipa si misliš, da je taki postal ko sedel doma na kavču s pivom v roki? Seveda ne, možgane je treba trenirat in uporabljat tako kot vse druge mišice. Če pa boš samo pohal in nič delal pa bodo seveda zakrneli, ampak to bi tako ali tako tudi brez pohanja.

In vprašajte kakšnega policaja koliko težav imajo s kadilci marihuane v primerjavi z katerokoli drugo substanco. Na kateri klic bi se raje odzval, da se bo varno vrnil domov k ženi in otrokom? Poznam dosti policajev (foter policaj, včasih sem hodil na piknike, res fajn zadeva da poznaš policaje hi hi) in skorajda vsi pravijo, da bi raje videli, da se vsi zadevajo z marihuano kot s čimerkoli drugim. Najraje bi folk izpustili ko vidijo da ni popolnoma nič narobe razen posestno marihuane, samo birokracijo nabijaš, ampak zakon je zakon.

Je že kdo imel težave z nasilnim zadetkom? So kdaj zadekti veni ponoči razbijali avte in nabijali muziko, nadlegovali mimoidoče?

Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
(...)
Raziskava v Sloveniji: Od cca 600 anketiranih, ki so na igli, samo1 (eden) ni pred iglo kadil travo. Res je, da ce kadis, ni nujno, da se zacnes spikat, a ce se spikas si (vsaj v Sloveniji) prej zanesljivo kadil travo.

Kaj hočeš s tem povedati? Koliko je ljudi, ki kadi travo in nikoli ni probala ničesar drugega? Kot bi rekel, da ker se proda več sladoleda, morski psi bolj napadajo ljudi. Ti lahko "dokažem" s statistiko, vendar boš kar hitro pogruntal, kje je napaka.

Citat:
Kakorkoli obračaš, "dolgoročno" kajenje marihuane ne prinaša nič dobrega,...

Temu se reče staranje.
smile-1.gif

Citat:
Sošolec iz srednje je v zadnjem letniku kadil travo že kot vsakodnevno rutino in sploh ni imala več učinka nanj. Mu je pa skurlo mozak, sploh se mu ni dalo več razmišljat...Kar vem zdaj o njemu je, da je šel v šolo nekam proč od doma pa da je že na igli...špric špric...

A boste rekli, da igla ni naslednja faza? S čim se najprej začne? A najprej z iglo potem s travo??

Tudi sam sem poznal podoben primer, droge so mu uničile življenje. Oziroma so ga pripeljale do konca, prej pa je imel ogromno težav v družini, začel kaditi cigarete v 4. razredu osnovne šole, alkohol, heroin oz. neka trda droga, kasneje so ga dali v dom za mladostnike, ni pomagalo, iz osnovne je šel v 6. razredu in v neko poklicno, sedaj je verjetno ali popolnoma čist ali pa mrtev. Sem depresiven ker se drogiram ali se drogiram ker sem depresiven?

Se pa strinjam da tudi meni gredo na živce rastafariji ki so obsedeni z marihuano, kot da je to edina stvar v njihovem življenju. Ampak takšni bodo imeli bedno življenje tudi brez droge, droga je običajno samo simptom prave bolezni.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
priden.gif

[/QUOTE]

a so jih vprašali tudi koliko od teh je pilo alkohol?
bonk.gif