Sam sem začel redno kaditi v prvem letniku srednje šole. Kakšno leto ali dve kasneje pa skoraj vsaki dan, občasno pavza za teden, morda tudi mesec, odvisno kaj se dogaja v življenju. Če pridem domov zelo utrujen in skadim zvitek bom takoj zaspal, brezveze. In tako redno kadim že prb. 8 let. Pa poglejmo kaj sem naredil v teh letih. Končal 4 letno tehnično srednjo šolo, se vpisal na tehnični faks računalništva in informatike, delal preko študentskega servisa, sedaj sem absolvent in delam prakso in sem pred začetkom pisanja diplome, zelo dobra služba (skorajda) garantirana. Oh marihuana, uničila si mi življenje!
Edini problem ki sem ga imel je, da sem imel navado kupiti sladkarije in jih potem prekomerno jesti, če pa so tako neverjetno dobre ko si zadet, res nenormalno paše. In čez leta so šli kilogrami gor. Sedaj sem se zdresiral in obvladujem težo, shujšal sem že za 8 kg, še dve pa bo dovolj.
Marihuana pač ni za vse, če ti ne paše pač ne kadi. Koliko uspešnih in spoštovanih ljudi kadi pa nebodo nikoli priznali zaradi ljudi s predsodki. Čeprav ko prvič kadiš ne dobiš tistega pravega efekta. Problem nastane, ko ti je marihuana prva zadnja in edina stvar v življenju, čeprav takrat v resnici ni problem v marihuani, je samo poskus zatiranja problema, kot alkohol (minus nasilje, vsivljivost in neznane poškodbe ko se drugi dan zbudiš s tigrom).
Glede vpliva na možgane pa je tako, možgani so kot mišica. Ko vidiš kakšnega nabildanega tipa si misliš, da je taki postal ko sedel doma na kavču s pivom v roki? Seveda ne, možgane je treba trenirat in uporabljat tako kot vse druge mišice. Če pa boš samo pohal in nič delal pa bodo seveda zakrneli, ampak to bi tako ali tako tudi brez pohanja.
In vprašajte kakšnega policaja koliko težav imajo s kadilci marihuane v primerjavi z katerokoli drugo substanco. Na kateri klic bi se raje odzval, da se bo varno vrnil domov k ženi in otrokom? Poznam dosti policajev (foter policaj, včasih sem hodil na piknike, res fajn zadeva da poznaš policaje hi hi) in skorajda vsi pravijo, da bi raje videli, da se vsi zadevajo z marihuano kot s čimerkoli drugim. Najraje bi folk izpustili ko vidijo da ni popolnoma nič narobe razen posestno marihuane, samo birokracijo nabijaš, ampak zakon je zakon.
Je že kdo imel težave z nasilnim zadetkom? So kdaj zadekti veni ponoči razbijali avte in nabijali muziko, nadlegovali mimoidoče?
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
(...)
Raziskava v Sloveniji: Od cca 600 anketiranih, ki so na igli, samo1 (eden) ni pred iglo kadil travo. Res je, da ce kadis, ni nujno, da se zacnes spikat, a ce se spikas si (vsaj v Sloveniji) prej zanesljivo kadil travo.
Kaj hočeš s tem povedati? Koliko je ljudi, ki kadi travo in nikoli ni probala ničesar drugega? Kot bi rekel, da ker se proda več sladoleda, morski psi bolj napadajo ljudi. Ti lahko "dokažem" s statistiko, vendar boš kar hitro pogruntal, kje je napaka.
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Kakorkoli obračaš, "dolgoročno" kajenje marihuane ne prinaša nič dobrega,...
Temu se reče staranje.
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Sošolec iz srednje je v zadnjem letniku kadil travo že kot vsakodnevno rutino in sploh ni imala več učinka nanj. Mu je pa skurlo mozak, sploh se mu ni dalo več razmišljat...Kar vem zdaj o njemu je, da je šel v šolo nekam proč od doma pa da je že na igli...špric špric...
A boste rekli, da igla ni naslednja faza? S čim se najprej začne? A najprej z iglo potem s travo??
Tudi sam sem poznal podoben primer, droge so mu uničile življenje. Oziroma so ga pripeljale do konca, prej pa je imel ogromno težav v družini, začel kaditi cigarete v 4. razredu osnovne šole, alkohol, heroin oz. neka trda droga, kasneje so ga dali v dom za mladostnike, ni pomagalo, iz osnovne je šel v 6. razredu in v neko poklicno, sedaj je verjetno ali popolnoma čist ali pa mrtev. Sem depresiven ker se drogiram ali se drogiram ker sem depresiven?
Se pa strinjam da tudi meni gredo na živce rastafariji ki so obsedeni z marihuano, kot da je to edina stvar v njihovem življenju. Ampak takšni bodo imeli bedno življenje tudi brez droge, droga je običajno samo simptom prave bolezni.