Maribor Vs. Ljubljana (in obratno)

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jst nisem dobil slabega vtisa o štajercih zaradi fuzbala ali kakšne podobne zadeve. Mnenje o njih sem si izoblikoval na podlagi izkušenj. Kamor sem šel, so bili največji težaki štajerci, vedno najbolj glasni, vedno najbolj pametni. Saj ne rečem, da z drugih koncev Slovenije ni pacientov, samo iz štajerske jih je neverjetno velik procent. Posledično tudi na dolenjskem, s kjer prihajam, štajerci niso ravno priljubljeni. Sicer ni nekega prirojenega sovraštva, kot je to pri nekaterih Ljubljančanih, ampak postrani se jih pa še vedno gleda.

Seveda vem, da so tudi nekateri Mariborčani (s tam sem srečal največ pacientov) čist vredu ljudje. Za slabo reklamo se lahko zahvalijo samo nadutim someščanom.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
To bo trajalo, dokler se nea bodo štajerci sprijaznili s tem, da so v slo pač druga violina.
evil.gif

Oprosti izrazu ampak moram ti povedat da si navaden [censored]. In zakaj bi bili štajrci druga violina? Zakaj bi bili primorci tretja, zakaj prekmurci četrta? Prav isto budalo si kot tisti pijanec v vrsti za hamburger.

Pa mater saj nas je za komaj eno večje predmestje pa se hebemo kdo je katera violina. Vsi smo Slovenci in to velja!!!

Pa saj ni potem čudno da se ne moremo zoperstavit Hrvatom, niti bilokateremu če pa še sami v svojem kurniku nismo enotni. Bolano!!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Pa saj ni potem čudno da se ne moremo zoperstavit Hrvatom, niti bilokateremu če pa še sami v svojem kurniku nismo enotni. Bolano!!

ja se strinjam... nekaj takega se kaže tudi v politiki in posledice so iz dneva v dan bolj vidne. Nimaš kej, očitno smo Slovenci res obsojeni na propad in izumrtje

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sestra je kar nekaj časa delala v eni piceriji na primorskem, kjer je bilo polno turistov iz cele SLO. Pa je (sama štajerka) vedno rekla, da so štajerci najbolj glasni in si največ zmišljujejo kaj bi pili (kao fore ''koliko je ura'', ko naroči Laško), šlatajo kelnarce itd.

Zakaj je ta ''vojna'' MB - LJ? Ne vem. Večkrat so kaki sociologi pisali že o tem in največkrat so se ugotovitve vrtele okoli tega, da je lažje nekoga drugega obtožit za lastno nesposobnost in če so v LJ plače višje, je to njihova krivda ker ostalim kradejo, ne pa posledica tega, ker so sposobni naredit dober posel.

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Ne vem, meni se ne zdi tako. Menim, da je velik delež obojestranskega zbadanja v tem, da s(m)o štajerci bolj temperamentni in nas vzvišeno, poniževalno vedenje ne redkih iz LJ zmoti...Ljubljančani pa še kar tolčejo s svojo "periferijo, imate sploh tekočo vodo, jaz sem iz LJ sem car"...potem pa zavre. Konec koncev, vsak ima svoj delež pri tem...
write.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Evo, tvoje pisanje je ravno vzorčen primer človeka, ki se nea more sprijaznit s tem, da je pač Ljubljana prestolnica...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
V Lj mora bit nekaj z luftom narobe.....
Gre čisto normaln človk tja živet , pa ga vidiš čez par let .....je tak pederajs ,da te je sram na pir z njim jet.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Jaz sem za to, da se uvede eno dodatno 'virtualno' registracijsko območje, za tiste, ki nočemo imeti krajevne oznake na tablici
smile-1.gif

Zakaj govorim v prvi osebi množine - ker mi gre blazno na živce to predalčkanje ljudi glede na reg. oznake. Ponekod se še znotraj istega reg. območja grdo gledajo med seboj tisti z različnimi grbi.

Po moje je razlog v tem, da večina Slovencev enostavno rabi nekega (pa četudi imaginarnega) sovražnika, da ga lahko okrivi za vse svoje probleme in tako pred sabo in drugimi zakrije svojo nesposobnost reševanja problemov. Seveda politiki niso neumni in so že zdavnaj pogruntali, da lahko razdeljenost naroda izkoristijo sebi v prid, s čimer vse skupaj samo še potencirajo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Pluvanje jugopriseljencev in ciganov je nestrpnost , ki je kazniva , zato se raje nekaznovano sovražimo med seboj ,
za tujo korist seveda.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Evo, tvoje pisanje je ravno vzorčen primer človeka, ki se nea more sprijaznit s tem, da je pač Ljubljana prestolnica...

in identicni ste bili Ljubljancani, ko vam je slo na zivce, da se ves denar steka v Beograd
wink-1.gif
?

Edina razlika sedaj je, da ste takrat bili enotni kot Mariborcani, sedaj pa ste isto kot tisti, ki ste jih se ne 20 let nazaj prezirali
priden.gif

Vse kaj vam je takrat bilo nerazumljivo vam je postalo samoumevno

Sedaj pa brez zajebancije - jaz osebno tudi za 2x vecji zasluzek nebi prisel v LJ zivet, ker enostavno je kvaliteta zivljenja drugod po sloveniji visja - pa da nebo pomote, glede na prioritete, ki so meni pomembne. Ne trdim, da je to generalno pravilo. Prometnih zamaskov prakticno ne poznamo, megle pa tudi ne. Prebivalci so se vedno v veliki vecini pristni, ker zivijo ze vec generacij v mestu in jim mesto nekaj pomeni. Ceprav vsaka cast dogajanju in vsemu v LJ, ki ga je neprimerno vec kot v ostalih slo mestih vseeno ne odtehta sproscenost, ko prides v nek domac lokal in se te ocenjuje kot cloveka in ne kot kaki status reprezentiras...
Pa cetudi smo zaradi tega za vas "nad"slovence provincijalci, me zaradi vsega nastetega le to celo veseli

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
To bo trajalo, dokler se nea bodo štajerci sprijaznili s tem, da so v slo pač druga violina.
evil.gif
Ne! To bo trajalo tako dolgo dokler bodo na svetu takšni degeni kot si ti Kameleon in še nekaj kandidatov tukaj na forumu in drugot!!!
Sam sem Mariborčan ki sem bil veliko v ljubljani in nisem imel nikoli problemov zaradi tega!!! Pravzaprav imam veliko dobrih kolegov v ljubljani!
Da sem s tabo "kolega" ali ti poravnam čeljust je odvisno od tega kakšen človek si!!! in ne od tega od kod si!!!!
stupid-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:

Ne! To bo trajalo tako dolgo dokler bodo na svetu takšni degeni kot si ti Kameleon in še nekaj kandidatov tukaj na forumu in drugot!!!

cheer.gif

Tudi vi štajerci niste nič boljši čuj......mam žlahto gor pr vs ožuljenih turkih
evil.gif

In ko sem svojega bratranca ki študira v LJ prvič srečal v centru LJ z svojim kolegom.....je bla prva reakcija ko je slišal kva dogaja......joj kulturni šok sem doživel.....sicer je bla mal fore ampak vseeno
rolleyes-1.gif

Tak da DonKugla bodi priden, te pa bo vse vrei
pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:

Tudi vi štajerci niste nič boljši čuj......mam žlahto gor pr vs ožuljenih turkih
evil.gif
Nikakor ne!
S tvojim idiotskim razmišljanjem,pa kadarkoli!
grims-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Meni se tovrstno rivalstvo zdi popolnoma brezvezno. Zakaj? Pa koga koji k zanima kaj počne en murko ali pa salome ali pa pahor ali pa janša....??? Pa sej živimo v isti državi! A so zgoraj omenjeni vredni kaj več kot ostali??? Za moje pojme (kar se države tiče) so največ vredni ljudje, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost v svojem poklicu, verjemite mi pa, da le ti ne gledajo na sodelavce oz. zaposlene kot LJ-čane ali pa MB-čane ali pa XX ljudi. Eni so si pač zabili v glavo razne predsodke. Jaz takšnih problemov nimam.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Evo, še en užaloščen provincionalec več...zanimivo, da v Lj sprejemajo prišleke iz tako rekoč vsepovsod, medtem ko mariborčane povsem vrže iz tira, če v njihovem depresivnem mestu spregovoriš po 'žabarsko'...
grin1.gif
S tem, da sem jaz nekej toliko ljubljančan kot humarjev sokrajan...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Flacco pravi:
Mene pa to rivalstvo nič ne moti, to se dogaja tudi po drugih državah...

Mene pa moti to, da moraš paziti na svoje imetje in se bati za svoje zdravje samo zato, ker prihajaš iz druge regije in ne govoriš "čuj" ali pa "kva", ne naročiš Uniona ali Laškega in ker navijaš za Olimpijo namesto za Maribor.
Res bolano
stupid-1.gif

Hanz

Pripravnik
5. okt 2007
38
0
6
slovenija moja dom
.. se mojih 5 sekund. Sem ljubljancan, ki je nekaj let prezivel v Mariboru. V MB-ju nisem imel najmanjsih problemov s tem da sem iz LJ, docim ko sem prisel nazaj v LJ, sem bi pa vse, samo clovek ne.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Evo, še en užaloščen provincionalec več...zanimivo, da v Lj sprejemajo prišleke iz tako rekoč vsepovsod, medtem ko mariborčane povsem vrže iz tira, če v njihovem depresivnem mestu spregovoriš po 'žabarsko'...
grin1.gif
S tem, da sem jaz nekej toliko ljubljančan kot humarjev sokrajan...

467716-post_slo.gif