Manipuliranje medijev in globalno segrevanje...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Neverjetno, kako so vsi zapeli za CO2 kot glavnega krivca. Seveda, fosilna goriva je treba obdavčiti in CO2 je primeren razlog za dvig davkov in cen. Nihče pa, zanimivo, ne omenja metana in boja za zmanjšanje izpustov tega plina, ki je PETINDVAJSETKRAT bolj "toplogredni" plin kot nič krivi CO2. In kje so veliki viri metana? Ne se smejat, ampak to so kravji... prdci.

http://www.quazen.com/Science/Alternative-Science/Cow-Farts-and-Global-Warming.33171

Če tole bere Bajuk, lahko pričakujemo davke na... fižol

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Pa sej tukaj se ne gre samo za segrevanje ozračja (nenormalno hitro taljenje ledenikov je očitni pokazatelj tudi največjim skeptikom). Gre se tud za onesnaževanje okolja. Al za onesnaževanje tud NI KRIV ČLOVEK?
grin1.gif

Mi se lahko kregamo kokr kol čemo o tem za kaj je kriv človek in kaj je naravni ciklus. Ampak dejstvo je, da to da ravnamo z okoljem kot svinja z mehom, ne pomen za naše zanamce nič dobrga.

Strinjam se, da je onesnaževanje avtomobilov (sploh novejših) špuk v morje. Dokler bodo Kitajska, Amerika, Rusija... dopustile, da njihova industrija lahko brez kakršnikoli filtrov spušča v okolje strupene pline, lahko mi vsi peš hodmo in ne bo nič bolš. Dokler bo v ospredju pohlep in dobiček ne bo izboljšanja.

lej ne kapiraš..... človek ni bog i batina na tej Zemlji!
njegova naloga je, da se PRILAGAJA..... vsaj za enkrat še ni sposoben nadzirat delovanje Zemlje.... to kar veliko ljudi misli da smo (zraven vse te high tech tehnologije)....

gradimo hiše tam, ko je pred 300 leti poplavljalo in potem se čudimo danes od kod to? ziher smo mi sfukali vreme!

in potem ..... največji biser.... KYOTO!
Citat:
protocol to the international Framework Convention on Climate Change with the objective of reducing Greenhouse gases that cause climate change.
miljarde in miljarde € se meče v njega ..... očinka pa nikoli nebo, ker človek nima vpliva!
namesto da bi ta denar porabili za prilagoditev naravnim normalnim spremembam podnebja....

ah zakaj že? ljudstvu se dirigira s strahom.... vedno je blo tako in vedno bo

živeli!

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
V obratnem vrstnem redu v smislu?
Nisem rekel da gre linearno, pojma nimam po kakšni krivulji gre, je pa temperatura zagotovo sorazmerna z količino co2
Dejstvo je, da CO2 zelo dobro absorbira kratkovalovno sevanje, ki ga nato en del odda nazaj proti Zemlji.

novaa:
Tudi če je to 0.000000000000000001% je lahko to dovolj za porušit ravnotežje in povzročiti domino efekt.
Verjetno si že slišal za butterfly effect, to je to.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Sem siguren ja. Na splošno je toplogredni efekt posledica toplogrednih tekočin v atmosferi.

Ne vem kaj misliš pod razmerje med gostoto plinov in temperaturo.
Večja kot je koncentracija toplogrednih plinov (npr. CO2), višja je temperatura ob površju Zemlje. To sicer povzroči večje izhlapevanje, večjo oblačnost in posledično manj sevanja proti Zemljiv, ampak to zmanjšanje sevanja ni tolikšno, da bi preprečilo zvišanje temperature, oz. temperatura se kljub temu pojavu zviša.

a da res? in v kolikih % smo mi dodali tale CO2? a to veš?
smirk-1.gif

0,0000001% ? Sem bliz?
crazy1.gif

skoraj...... pravilen odgovor je: 0,117%
grin1.gif

popravljam.... uničujočih 0,117%

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik medak pravi:
je pa temperatura zagotovo sorazmerna z količino co2

in kdo koga gor pumpa?
temperatura co2.... ali co2 temperaturo?

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Tudi če je to 0.000000000000000001% je lahko to dovolj za porušit ravnotežje in povzročiti domino efekt.
Verjetno si že slišal za butterfly effect, to je to.
A zato, ker je to Lučka rekla?
Ne verjeti vsaki neumnosti. Podnebje NITI SLUČAJNO ni tako občutljivo na spremembe.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
če bi blo tako občutljivo....... kaj je potem z vulkani?
grims-1.gif

bilokaki vulkan bi nas pokopal..... pa koliko vem jih je blo do zdaj že ogromno
rolleyes-1.gif

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Upam da se hecas.
CO2 temperaturo, sej sem ze prej napisal na kakšen način.
Če pa ti misliš da je obratno, pa kar na plan z razlago. Če uspeš to tudi dokazat, mislim, da ti nobelova nagrada ne uide.

jest5: Lučka bi bil kdo?
Ne vem koliko poznaš butterfly effect, če želiš si lahko na wikipediji pogledaš. Dejstvo je, da lahko miniaturna sprememba povzroči ogromne posledice in podjebje ni nobena izjema. Nihče ne trdi, da se podnebje drastično spremeni v enem tednu, tudi v enem letu se ne. Se pa v daljšem časovnem obdobju. In kakor že rečeno, miniaturne rezlike v začetnih pogojih, z veliko verjetnostjo, vplivajo na ogromne končne vrednosti.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Upam da se hecas.
CO2 temperaturo, sej sem ze prej napisal na kakšen način.
Če pa ti misliš da je obratno, pa kar na plan z razlago. Če uspeš to tudi dokazat, mislim, da ti nobelova nagrada ne uide.

em..... ostajam pri oceanih
cheer.gif

zdaj pa tak verjetno veš na katero teorijo se naslanjam....

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Ja nevem a Lučka nima pojma? Sej ja že pol življenja to študira, se s tem ukvarja, sodeluje v raznih mednarodnih forumih... In zdej bomo mi laiki, ki preberemo dva članka, bolj pametni kot strokovnjaki.
bonk.gif

To je isto kot če bi rekel, da tvoja mamica in atek nimata pojma o medicini.
wink-1.gif

Še vedno mi ni noben odgovoril zakaj se ledeniki tako pospešeno talijo? Mogoče zarad tega, ker to ni neka statistika s katero se da manipulirat ampak se dogaja vsem na očeh in je zelo očitno.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Ja nevem a Lučka nima pojma? Sej ja že pol življenja to študira, se s tem ukvarja, sodeluje v raznih mednarodnih forumih... In zdej bomo mi laiki, ki preberemo dva članka, bolj pametni kot strokovnjaki.
bonk.gif

To je isto kot če bi rekel, da tvoja mamica in atek nimata pojma o medicini.
wink-1.gif

Še vedno mi ni noben odgovoril zakaj se ledeniki tako pospešeno talijo? Mogoče zarad tega, ker to ni neka statistika s katero se da manipulirat ampak se dogaja vsem na očeh in je zelo očitno.

pa kdo je rekel da se sploh talijo?
nekje se talijo..... drugje debelijo..... vzamejo pa tiso kar jim paše... enako govorijo o polih
rolleyes-1.gif

drugače pa toliko o znanstvenikih:
Citat:
So, why would a minority of scientists like me dare to disagree with a 56-percent majority? (That is how many of the 530 climate scientists polled agreed that global warming is mostly caused by humans,)

torej si le niso enotni...... kje pa je razlika?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Glede na njene izjave res nima ravno veliko pojma
grims-1.gif

Ledeniki se tako lepo talijo, ker je topleje, kot je bilo v mali ledeni dobi, ko so nastali. Čisto simpl

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Vsi so enotnega mnenja in so dokazi, da se talijo. Temperatura je absolutno gledano višja, zato se talijo. Po celem svetu. Ni tako, da se nekje talijo in nekje debelijo, povsod se talijo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Vsi so enotnega mnenja in so dokazi, da se talijo. Temperatura je absolutno gledano višja, zato se talijo. Po celem svetu. Ni tako, da se nekje talijo in nekje debelijo, povsod se talijo.

vidiš.... to je to... ko predstavijo samo tiste podatke, kateri jim grejo na roko...... ostale pa si moreš poiskat sam
grims-1.gif

to pa ne pomeni da jih ni
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Mogoče jutri. Po polovici tiste teme na slo-techu se mi pa trenutno res ne da brskati...
V glavnem toplejši zrak-več vlage v njem-več padavin-led se debeli.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
ampak ne ostane pri debeljenju, večje temperatura, več se tali.
Ne pravim da ni res, ampak čudilo bi me, če bi bilo to res. Mogoče sem prej malo preveč udarniško napisal. V povprečju se tali, zdej če obstajajo izjeme, ker se debeli, vredu, ampak nikakor to ne kompenzira vsega taljenja.
Ampak to sploh ni pomembno pri temu vprašanju.
Dejstvo je, da se ozračje segreva. Vprašanje je le, če smo mi krivi za to, ali pa je to popolnoma naraven proces.
Sam se nagibam k prvemu. Nihče pa ne more z 100% verjetnostjo trditi ne eno ne drugo.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Pri -30 se pol stopinje več pozna kako? V večjem taljenju?
evil.gif

Recimo Antarktika se tali le tik ob morju(tako, kot se je vedno), v notranjosti se celo pospešeno debeli.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Vidiš.... s tem se tudi jaz strinjam do določene meje, da se ozračje segreva, čeprav se zadnjih 10 let ohlaja, tako da tudi v to počasi dvomim. Ampak jaz pravim, da vsekakor NI človek odgovoren za to.