Manipuliranje medijev in globalno segrevanje...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Vendar to baje ni bilo podprto v znanstveni javnosti, globalno segrevanje pa je.

Je podprto ali je baje podprto?
grims-1.gif

Bi si kar upal trditi, da je. To sklepam po nešteto intervjujih in samo pogledaš kako ugleden je človek, ki te prepričuje v ali proti segrevanju.

fajn... kako naivni so ljudje.... na podlagi imiđa bi se prodali..... začnite malo s svojo glavo mislit!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
nič bat.... temo sem že zdavnaj prebral od začetka do takratnih 42 strani po 50 postov....
od takrat naprej jo tudi redno spremljam
grin1.gif

samo meni se ni dalo povzetka pisat... sem mislil da ga boš ti
grin1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Kot sem napisal - povzetek je na prvi strani. Pa ga bom vseeno prilepil še sem.

Citat:

- vzrok višanja koncentracije CO2 v atmosferi od začetka industrijske revolucije dalje je dokazano antropogen;

- toplogredni učinek vodne pare je večji od toplogrednega učinka CO2. Podobno velja tudi za nekatere druge tri ali štiriatomne pline: CH4, NOx, O3, CFC... Vir: Wikipedija

- glede dvigovanja morske gladine: stari svetilniki še vedno stojijo na trdni skali, ki ni potopljena pod vodo; recentne satelitske meritve gladine morja pa vseeno nakazujejo dvigovanje gladine za 3 cm/desetletje (sealevel.colorado.edu);

- ni dokazov, da so povišane temperature posledica povišane koncentracije CO2, možno, da so posledica naravnih ciklov;

- ekstremne temperature na Zemlji se niso pojavljale zgolj zadnja leta, ampak skozi vse obdobje;

- tudi včasih so bile tople zime brez snega; to, kar se dogaja letos ni nič nenavadnega;

- obstaja pozitivna korelacija med nihanjem globalne temperature in koncentracije CO2, vendar ne vemo, kaj je vzrok čemu oz. ali je res CO2 edini faktor, ki vpliva na to nihanje;

- vpliv vodne pare na temperaturo zraka lahko tudi sami opazimo, ker so oblačna jutra dosti toplejša od jasnih;

- v današnjih klimatskih modelih je premalo upoštevan vpliv nihanja sončevega sevanja;

- ledeniki se po celem svetu manjšajo; ne vemo, a je to morda vpliv manjše količine padavin ali višjih temperatur;

- leden pokrov na polih se manjša, merjeno v obdobju zadnjih 30 let (www.nasa.gov);

- v podatke o nihanju temperatur v pleistocenu in holocenu, dobljenih na podlagi analiz sestave zračnih mehurčkov iz globokih vrtin v ledu lahko upravičeno dvomimo, ker se plini v ledu raztapljajo oz. led spreminja izotopsko in kemično sestavo zraka v mehurčku;

- atmosfera se ne ogreva enakomerno: spodnji sloj (troposfera) se ogreva, zgornji sloj (stratosfera) pa ohlaja (www.nasa.gov);

- CO2 je zmožen absorbirati zgolj določene spektre IR svetlobe. Katere, je odvisno od temperature, tlaka in še česa. Wikipedija. Ko so ti spektri absorbirani, lahko večamo koncentracijo CO2 brez dodatnega toplogrednega učinka. Slednje je bilo na dolgo in široko predebatirano, vendar ni niti približno prišlo do konsenza; obe strani sta bili zakopani v svojih jarkih, zato to trditev zeti z rezervo!

- eden izmed modelov, ki izračunajo kako se toplogredni efekt co2 spreminja s koncentracijo co2 v atmosferi, se imenuje MODTRAN.

- Ob sedanjih trendih se pričakuje da se bo koncentracija CO2 v ozraču podvojila in dosegla nekje 700 ppm do leta 2100 (st.povezava http://www.ipcc.ch/ IPCC).

- Modeli, ki jih zagovarja IPCC napovedujejo dvig temperature do 5*C in dviga nivoja svetovnih morij do 60 cm do leta 2100.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za prve fore je bila kriva Margaret Thatcher.

En zanimiv tekst:)

"The IPCC's own figures show the hottest year in the past ten was 1998, and the temp has been flat-lining now for five years. If it's greenhouse gas causing the warming the rate of warming should be higher in the troposphere than on the surface. The opposite is the case. The ice core data shows that temperature change causes the level of atmospheric CO2 to change - not the other way round. Why have we not heard this in the hours and hours of shit programming on global warming shoved down our throats by the BBC?", and concluded with, "Never mind a bit of irresponsible film-making. Go and [censored] yourself"

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik novaa pravi:fajn... kako naivni so ljudje.... na podlagi imiđa bi se prodali..... začnite malo s svojo glavo mislit!

Verjemi mi, ko rečem, da nisem naiven človek! Ampak tale tema je zelo kompleksna in popolnoma izven mojega področja, Zato se moram zanašati na strokovnjake. In imidž ni prava beseda, bolj bi rekel verodostojnost njegovega intelekta - da ni intelektualni [censored]. Pogledaš na katero šolo je hodil, v kateri organizaciji je in morda njegove objave.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še enkrat, ena od tebi tako opevanih strokovnjakinj je tudi naša Lučka, samozvana klimatologinja.
stupid-1.gif

preberi si tisti moj link, tam so tudi pisali strokovnjaki.

Aja, ti ki se rad zanašaš na strokovnjake ... strokovnjaki se zanašajo na denar (v vseh strokah je tako, verjemi
grims-1.gif
). Trenutno kaže, da bo iz naslova globalnega segrevanja padlo več denarja, torej ga je treba zagovarjati na vse kriplje.

Ko bo ta balonček počil, bodo pa eni nastradali. No, lačni v revnih državah so že nastradali (previsoke cene hrane zaradi biogoriv). Žal bi morali eni drugi.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Če pa zaupaš strokovnjakom, si pa še oglej, kako strokovnjaki, ne, "strokovnjaki" merijo temperaturo na desetinko točno...

Na vrhu zgradbe (beton), v neposredni okolici kup izpuhov klim (kaj piha poleti iz klime???)
SantaRosa_Press_Democrat_aerialview.JPG

če en kup klim...
why_pix_matter.jpg

...zelo natančno merjenje globalne temperature...
main.php

...najnatančnejše pa je sredi parkirnega prostora, na asfaltu in obkrožen z avtomobilskimi izpuhi...
Tucson1.jpg

...in še kup takih "znanstvenih" meritev...
hysterical-1.gif

http://www.norcalblogs.com/watts/2007/07/
hysterical-1.gif

Najprej naj mi znanstveniki razložijo in dokažejo kaj je povzročilo globalno segrevanje ob koncu zadnje ledene dobe, dokažejo da isti mehanizem ne more delovati danes, potem pa se lahko pogovarjamo dalje.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Pa si ti ta članek sploh prebral?

V prvih nekaj vrsticah piše

"Are greenhouse gases like a blanket around the Earth?

No, for the same reason that they don't behave like an actual greenhouse, they simply do not behave as a barrier to convective activity and so aren't "like a blanket." "

Se pa sklicuje na to, da plini nazdirajo sevanje, medtem ko v topli gredi reguliramo zračni pretok. Kar pa je samo delno res(v manjši meri). V topli gredi se regulira z zračnim pretokom le takrat, ko se hoče temperaturo znižat, kar pa ni namen tople grede.

Če bi bilo mogoče, da bi namesto stekla, imel plast CO2, bi topla greda enako služila svojemu namenu.

pa še tole: "It's estimated that the Earth's surface would be about -18 °C (0 °F, 255 K) with atmosphere and clouds but without the greenhouse effect and that the (we'll call it "natural") greenhouse effect raises the Earth's temperature by ~33 °C (59 °F)."

with atmosphere and clouds ampak brez greenhouse effect???
Pa sej atmosfera s plini in oblaki predstavlja toplogredni efekt.

Nisem prebral celega, ampak to kar sem videl v prvih nekaj vrsticah je dovolj, da trdim da je ta dokument ni vreden niti počenega groša.
lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik medak pravi:
with atmosphere and clouds ampak brez greenhouse effect???
Pa sej atmosfera s plini in oblaki predstavlja toplogredni efekt.

khm. Si siguren? Kakšno pa je kaj na splošno po tvoje razmerje med gostotami plinov in temperaturami?
grims-1.gif

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Sem siguren ja. Na splošno je toplogredni efekt posledica toplogrednih tekočin v atmosferi.

Ne vem kaj misliš pod razmerje med gostoto plinov in temperaturo.
Večja kot je koncentracija toplogrednih plinov (npr. CO2), višja je temperatura ob površju Zemlje. To sicer povzroči večje izhlapevanje, večjo oblačnost in posledično manj sevanja proti Zemljiv, ampak to zmanjšanje sevanja ni tolikšno, da bi preprečilo zvišanje temperature, oz. temperatura se kljub temu pojavu zviša.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
ah.... je bla dovolj ena debata na slotechu..... tukaj se mi res ne da znova prepirat....

tudi ČE globalno segrevanje res obstaja..... za to NI KRIV ČLOVEK!!!! ŠE MANJ PA CO2

bemu!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Sem siguren ja. Na splošno je toplogredni efekt posledica toplogrednih tekočin v atmosferi.

Večja kot je koncentracija toplogrednih plinov (npr. CO2), višja je temperatura ob površju Zemlje. To sicer povzroči večje izhlapevanje, večjo oblačnost in posledično manj sevanja proti Zemljiv, ampak to zmanjšanje sevanja ni tolikšno, da bi preprečilo zvišanje temperature, oz. temperatura se kljub temu pojavu zviša.

a da res? in v kolikih % smo mi dodali tale CO2? a to veš?
smirk-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Večja kot je koncentracija toplogrednih plinov (npr. CO2), višja je temperatura ob površju Zemlje.

To drži, vendar v obratnem vrstnem redu. Krivulja CO2 namreč kar lepo zaostaja za krivuljo temperature, drugače pa sta lepo poravnani.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pa sej tukaj se ne gre samo za segrevanje ozračja (nenormalno hitro taljenje ledenikov je očitni pokazatelj tudi največjim skeptikom). Gre se tud za onesnaževanje okolja. Al za onesnaževanje tud NI KRIV ČLOVEK?
grin1.gif

Mi se lahko kregamo kokr kol čemo o tem za kaj je kriv človek in kaj je naravni ciklus. Ampak dejstvo je, da to da ravnamo z okoljem kot svinja z mehom, ne pomen za naše zanamce nič dobrga.

Strinjam se, da je onesnaževanje avtomobilov (sploh novejših) špuk v morje. Dokler bodo Kitajska, Amerika, Rusija... dopustile, da njihova industrija lahko brez kakršnikoli filtrov spušča v okolje strupene pline, lahko mi vsi peš hodmo in ne bo nič bolš. Dokler bo v ospredju pohlep in dobiček ne bo izboljšanja.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik medak pravi:

a da res? in v kolikih % smo mi dodali tale CO2? a to veš?
smirk-1.gif

0,0000001% ? Sem bliz?
crazy1.gif