Managerski pregled (celoviti zdravniški pregled)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem bil pred kratkim, preko službe na managerskem na diagnostiki clarus. Enako 40+, določene težave ima skoraj vsak, fajn pregledati, pregledajo v nulo. Na srečo vse OK, razen nekaj malega holesterola, vec rekreacije, manj maščobe itd... Tako da od takrat sem spremenil prehrano, vpisal fitnes, zdaj počutje x10, spanje x10. Sem pa tudi pomirjen, ker niso nič odkrili s srcem, trebuhu itd

Pred kratkim so prenovili, tako da je vse Nobel, dobiš tam masažni stol za cel dan itd... Tako kot bi storitev morala biti.

Poznam tri primere odkritega raka na managerskem med znanci, tako da če preko službe ne dobiš, priporočam samoplačniško, če si lahko privoščiš. Ni poceni.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Se popravljam 1.290 eur je bil

"IZBIRATE: ALI UZ mehkih tkiv ALI ortopedski pregled"

Sem pa imel oboje. Tako da verjetno neka nadgradnja tega. Sicer pa ortopedski pregled je bil najslabši. Par minut, prepognes se. Sem moral sam pognati debato ker imam težave s hrbtom, tako da mi je predpisal neke terapije pa pregled. Sicer bi me poslal ven v treh min.

SavageSam

Fizikalc
26. mar 2012
246
88
28
Se popravljam 1.290 eur je bil

"IZBIRATE: ALI UZ mehkih tkiv ALI ortopedski pregled"

Sem pa imel oboje. Tako da verjetno neka nadgradnja tega. Sicer pa ortopedski pregled je bil najslabši. Par minut, prepognes se. Sem moral sam pognati debato ker imam težave s hrbtom, tako da mi je predpisal neke terapije pa pregled. Sicer bi me poslal ven v treh min.
Se ti je po občutku zdelo vredno ali je zgolj 'industrija'? Čim prej skozi, pa pokasiramo, ali se posvetijo vsakemu posebej?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Se mi je zdelo, da se posvetijo, z izjemo ortopedskega. Dohtarica za UZ trebuha je malo posebna, teži če nisi pravilno postavljen, ampak gre pa temeljito čez, kar mi je bolj pomembno.

Ne vem pa kako je pri drugih ponudnikih.

SavageSam

Fizikalc
26. mar 2012
246
88
28
Se mi je zdelo, da se posvetijo, z izjemo ortopedskega. Dohtarica za UZ trebuha je malo posebna, teži če nisi pravilno postavljen, ampak gre pa temeljito čez, kar mi je bolj pomembno.

Ne vem pa kako je pri drugih ponudnikih.
Hvala za info. Grem v kratkem na en takle celosten pregled, pa še nisem odločen kam. Je pa Clarus v zelo ozkem izboru, tako da vsaka info prav pride.

• Všeč mi je
Reactions: ynos

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.743
3.953
113
Ljubljana
hmpg.net
Osebno sem bil:
Clarus BTC (1 dan)
Cardial (1 dan)
Bled diagnostični (2 dni)

Moj občutek
1. Bled
2. Cardial (vendar je bilo to pred prodajo!)
3. Clarus

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.742
1.429
113
Pozdravljeni. Pri 35 letih so me od osebnega zdravnika iz ambulante poklicali na pregled urina in naredili krvno sliko. Povišan holesterol, ostalo ok. Bil sem na vrhuncu gradnje in zadevo enostavno ignoriral. Pri 39-ih sem bil službeno poslan 1 teden po glavnem dopustu na krvno sliko. Sam toliko, da veste, en teden bit priden ni dost. Dobil sem priporočilo, da obiščem osebnega zdravnika zaradi povišanega holesterola. 7 nekje je bil takrat. To je bilo pred slabimi tremi leti. Od takrat naprej sem pri osebnem zdravniku vse opravil:
- kineziološki pregled
- pregled urina in krvi
- UZ trebuha (po splošnem še dodatno jetra zaradi holesterola)
- na pol leta imam krvne slike, holesterol sem malo zmanjšal z že tako zdravim prehranjevanjem in z uvedbo redne vadbe, kadar je grdo vreme sem celo na orbitrek začel hodit, fitnesa ne maram, pa ga imam na voljo.

Fasal sem tablete Sorvasta 30mg in holesterol spravil v red, drugo imam k sreči v redu. Tendenca je, da bodo tableti še manjši. Kadim ne, sladkor mi ne pada, moj greh je kakšen kozarček Vipavčka preveč. Zadnje sem se sam odločil, da 2x po en mesec na leto greha ni, za malo reseta in potem sprostitev na kakšnem dopustu.

Malo sem se razpisal, povzetek bi bil, da vam pri osebnem zdravniku vse te zadeve pripadajo, se je pa treba resno in iskreno it pogovorit, kar je največja blokada, se mi zdi. Pa seveda odnos z osebnim zdravnikom. Če je cepljen proti vašemu grehu, je takoj hudič. Meni se je zdravnik upokojil in imam sedaj os. zdravnika mojih let, kar se mi fajn zdi.

Koristna tema, hvala.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.742
1.429
113
Pred dvema letoma, konec 2022:
1739208754186.png

Po treh mesecih tablet, konec 2024:
1739208790515.png

Za krvno sliko sem prosil celostno in jo tudi BP dobil. Samoplačniško je okoli 80€ laboratorij take slike, ampak ti jo osebni zdravnik BP predpiše, vsaj 1x letno.
En cenik sem našel, izkušenj pa nimam: https://www.synlab.si/images/cenik/Cenik_SLO_in_EN_marec_2024.pdf
Te podatke dobiš pri osebnem zdravniku, ni treba it po svoje. Jaz imam zdaj od julija 2022 5 teh slik + UZ abdomna, se mi zdi, da sem pod vrnih nadzorom. Krčne žile na gležnju kontrola, to jim tudi nekaj pove, komplet test kineziologije sem naredil,...

• Všeč mi je
Reactions: ynos

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.414
1.425
113
Mene zaradi povišanega holesterola in trigliceridov pošilja na vsakih 6 mesecev na pregled krvi, isto so mi naredili Uz trebušne votline. 1x letno meritve ekg. Tablet za enkrat še nimam, bomo videli kaj se bo do maja spremenilo s konkretnim povišanje aktivnosti in nekaj manj Ormožana ;)
Nekako imam občutek, da le-ta dela najvišji holesterol in trigliceride.