malo delo

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
rolleyes-1.gif

a lahko ukaze tem "šudentskim" funkcionarjem ki imajo preko 25 let, naj pocasi zakljucijo večni studij in gredo delat.

ja, Katja šoba, kolk si stara pa še nisi diplomirala,

zajedalska golazen.
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
jep, potem pa se sprašujejo zakaj pri 30 ne dobijo službe....sami sebi komajo jamo....

je pa katja fina za dober fuk
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
ukinit študentsko delo. pa bo prec manj brezposelnih, več doštudiranega kadra, prazne fakultete (prostor za tiste ki res želijo študirat).

torej: za najbolje revne so republiške štipendije, za nadarjene zoisove, za vse bo ostalo malo delo (pač omejeno na par ur tedensko). torej kje je problem?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
To da bodo propadli študentski klubi, pa nikogar ne briga! Sem za spremembe (ŠOS je ena velika svinjarija), ampak ne za takšne, da se kar naenkrat vse ukine!
bonk.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ukint studentsko delo, ukint bone, uvest solnine ki vkljucujejo ceno znanja, sobo, ucbenike in prehrano, ter uvest 100% stipendije za nadarjene. visino denarja, ki se ga lahko mesecno zasluzi z malim delom pa fiksirat malo nad kolicino mesecnega obroka kredita, ki pokrije letno stipendijo. zadeva resena.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj se ve kdo na veliko piše grafite ''malo delo - veliko sranje'' - študentski servisi, ki jih skrbi izpad dohodka.

Ker kako pa lahko študentje polek študija tedensko delajo 40 ur, pa ne znajo razložit. Ko država izračuna koliko lahko študent dela polek študija, da to ne moti študiranja, pa je ogenj v strehi
tongue-1.gif

Sam sem delal toliko kot je šlo poleg študiranja, izkoriščanje študentskega dela kot nadomestilo poceni delovne sile, pa je treba čimprej izkoreninit. Ker to potegne še marsikaj za sabo - študentje se vpisujejo zato, da bodo delali, posledično pa potem na nekaterih programih ne morejo prit not tisti, ki bi zares želeli študirat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
hm 7000 € so nastudirali, to marsikdo od delavcev nima na leto.. za popizdit kam rine tale drzava in studentarija.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.017
1.927
113
malo če razmislim da daljši rok, bodo posledično precej nafookali gostinci. cene so že zdaj na zgornji meji, propračun povprečnega študenta bo po novem precej manjši. in ravno študenti so glavna klientela v večini gostiln

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ne bom se opredeljeval za ali proti.

NA živce mi gre določen profil študenta. Smešno mi je poslušat koga, da še zdaj ne zasluži dovolj, da mu nič konec meseca ne ostane. Živi pa doma, zapravi na žurko 50 EUR, žura 2x na teden, vsak mesec si kupi par novih cot, hodi na potovanja, vozi soliden avto...

Jaz ne zapravim pol tok kot mnogi študenti za nenujne stvari, ki so opisane zgoraj, pa recimo da zaslužim več. Treba je neke prioritete postavit. Dober avto jebiga ni prioriteta, 100 EUR na teden za žure in kavice tudi ne. Tega si mnogi ne morejo privoščiti, pa delajo že 30 let.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
ksz
Naenkrat bomo najbolj podjetna država v Evropi, saj bo vsak kelnar odprl svoj s.p.!
bonk.gif

Pa vsi bi dali štipendije SAMO nadarjenim in "oh in sploh" študentom! Kaj pa povprečneži? Delat ne bojo mogli (oz. bojo tistih par ur na teden), štipendije ne bo, ati in mami bosta s svojo minimalno plačo podpirala še študenta!
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
ja v enem stavku je lepo povedal en od odgovornih na radiu... 15% študentov bo tole omejilo, samo 15, za druge se nic ne spremeni. in o teh 15% naj raje več študira kot pa dela
smile-1.gif
lepo jih je zakljucil.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
ksz
Naenkrat bomo najbolj podjetna država v Evropi, saj bo vsak kelnar odprl svoj s.p.!
bonk.gif

Pa vsi bi dali štipendije SAMO nadarjenim in "oh in sploh" študentom! Kaj pa povprečneži? Delat ne bojo mogli (oz. bojo tistih par ur na teden), štipendije ne bo, ati in mami bosta s svojo minimalno plačo podpirala še študenta!
bonk.gif

ce bi se to zgodilo bi bilo super. da bi vsi namest studentskega dela odprl spje... ves kok vec denarja se potem pobere od davkov pa se racunovodski servisi bi cvetel...

si pa imel moj odgovor zgoraj, kako resiti problem brez da ti starsi karkoli pomagajo pri studiju...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Resni študentje ne morejo nič prispevati v razpravi o tej problematiki. Zakaj? Ker študirajo in nimajo časa za študentsko politiko. Če je to sploh študentska politika, ker se samega študija ne tiče. Ampak furajo jo večni študentje...
Tako je bilo že pred N-leti v "mojih" časih.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
827
113
Edino pametno po tolkih letih vladanja. Sam sem študiral, pa ma na misel ni prišlo, da bi preko napotnic delal. nej me zaposlijo , pa bom dela. Če pa delaš preko napotnic, pa nikoli ne veš kdaj ostaneš brez dela. Če imaš pogodbo o zaposlitvi, pa točno veš. Tisti, ki študira bo lahko še vedno. če ne bo imel dovolj denarja, bo lahko koristil socialno štipendijo, če do nadarjen pa zoisovo. Če je pa povprečen pri znanju in njegovi starši pri plači, pa pač ne bo dobil nič, razn če do delal.

lp