Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
ksz

Vsi kupujejo avte iz uvoza večinoma zgonjene lizing ( rentacar, taxi,..), ki jih v tujini po 3letih odpišejo po amortizaciji. Avti načeloma so servisirani zaradi garancije, kako se pa z njimi počne je pa druga pesem. Načeloma noben ne crkne v 3letih pa če delaš z njim k svinja. Se pa posledice vidijo na novih - preoblečenih volanih, stopalkah ostalo kar se neda spolirat in je preveč zbito se barva, mislim da to pove vse. Tisto olje menjano pa poštemplana servisna ne pove čisto nič

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Poglej poba, Špana pa unih šalabajzerjev ne metat v isto koš!
Sm pr Španu kupu avto, bili so konkretni v garanciji odpravili "nepomembno napako"(priznam, poznamo se na videz)

Ti si pa očitno eden tistih ki kupuje nov avto pri "dilerjih".
Zna bit da so fantje vidl "da si pametn" pa se jim niti da ukvarjat s takimi k hodjo z mehaniki okrog, jp to jim gre na organ.

Ja, v isti koš jih je treba metat. Ker vsi nategujejo. Lahnko je Špan prodal 100 avtomobilov, pa vse ok, je pri 101 vse zajebal. Nateguni pač.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tkole je - ko sem kupoval avto sem kupil avto v avtohiši, uvožen iz italije. Ko sem avto šel gledat, mi je prodajalec lepo vse povedal kaj in kako je bilo z avtom, kako so ga nabavili, kje lahko preverim servise, avto je bil spraskan okrog odbijačev.

Je rekel da oni ne barvajo avtomobilov da se lepo vidi da ni bil razbit, zato pustijo praske po odbijačih in pikice na havbi, zato pa je cena bila nekaj 100 eur nižja. Je rekel da oni kupijo avto v kakšni avtohiši oziroma lizing hiši, kjer menjajo avtomobile na X let ko so kao odsluženi in jih zato vsi iz tujine uvažajo, da taki so vsaj redno servisirani, ostalo kar se kupuje je pa več ali manj razbito. Za moj avto je povedal da je bilo ful umazano noter pa vse da ga je 3 tedne čistil da je v takem stanju kot je. Uglavnem res iskren pogovor, mislim da me ni nategoval.

Ta firma ni dolgo obstajala, so propadli, bi rekel da zaradi preveč iskrenosti. Sem gledal tudi po drugih večjih avtohišah super ohranjene avtomobile, vsi barvani, vsi opravljene servise..... skratka nategujejo 100 na uro. Evo ravno znanec prodaja avto je vrnil števec za 200.000 nazaj. Torej tudi od fizične osebe težko kupiš dober avto, vsak gleda samo kako te bo nategnil.

Najhuje je pa ko gledaš kakšen avto v avtohiši, pa pride prodajalec in reče ne tega gledat ta je razjeban, imam tam enega ki je kot nov sem ga vzel v račun bla bla bla.... na koncu ti proda sranje od avta hehe

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.870
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Najhuje je pa ko gledaš kakšen avto v avtohiši, pa pride prodajalec in reče ne tega gledat ta je razjeban, imam tam enega ki je kot nov sem ga vzel v račun bla bla bla.... na koncu ti proda sranje od avta hehe

Pri uradnih prodajalcih (avtohišah) na rabljenih avtombilih večinoma delajo isti cigoti kot ti, ki so uradno cigoti (letališka). V najboljšem primeru pa janez, ki pa se je učil pri cigotih. Tako da, praksa je bolj ali manj enaka. Kar je dobrega večinoma zamenja lastnika še preden pride na hof.

Sam imam tudi avto iz italije iz lizinga (rabljen dizel kaj pa drugega) in meni so tudi v garanciji vse napake odpravili, nekaj stvari še celo po izteku garancije, brezplačno. Vem pa da so v istem času enega drugega na suho nategnili (beri: jim je dokazal da je avto na poti iz nemčije izgubil 60k). In kaj naj zdaj? Vpijem da oni drugi laže, ker so bili do mene korektni?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
So pa tudi kupci rabljenih včasih zelo naivni. Od žene žlahtnik drugače zelo razgledan in intelegenten (računalniška smer) je kupil C5 uvoženega iz Švice starega 3 leta in 60 000km in mu je po enem tednu šlo nekaj pri menjalniku. Ga pelje nazaj in mu trgovec razlaga, da njihov mehanik vedno preveri avto tako, da ga razdre in potem nazaj sestavi, da se prepriča o stanju avtomobila in zgleda, da je nekaj narobe nazaj sestavil
confused-1.gif
. Da ne govorim, da ko pride k nam na obisk je vedno vse od olja pokapljano. Ja, nekaterim kupcem lahko zraven avta prodaš zraven še razne zgodbice!

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Jaz osebno sem mislil, da se Špan ne bo šel take stvari, a sem spoznal drugo plat teh prodajalec. Še to bi omenil, da mi je osebno mlajši Špan prodajal avto.

Ko smo ravno pri tej temi bi omenil še tega Aurisa

Avto se prodaja kot nepoškodovan in nekaramboliran in ima potrjeno servisno knjigo (slo poreklo). Na servisu izveš, da so bile menjane šobe in batni obročki zaradi velike porabe olja (hiba teh dizlov, vendar se z menjavo slednjega to odpravi).

Poudaril bi, da je prodajalec zagotavljal da avto 100% ni karamboliran in itd.
Skratka, da se kdo ne nategne. Avto je bil na mizin je udarjen iz vseh strani. Od tega Aurisa samo roke stran, če se bo kdo slučajno zanimal:)

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Avtohiše so več ali manj nategunu. Kaj pa mislite, da so privat prodajalci sveti? Po telefonu je avto kot nov, ko pa prevoziš, 200 km v eno smer vidiš, da je avto še komaj v voznem stanju. Po moje so privat prodajalci še dosti večji nateguni.

Me prav zanima, kako Vi prodajate svoje rabljene in odslužene avte. Logično je da pač svoje avte na veliko hvalite in želite dobiti zanje kar se da največ denarja. In recimo, da uspete prodati svoje odsluženo vozilo s "skrito" napako z veseljem kupcu ob reklamaciji napako odpravite ali pa se sklicujete na videno kupljeno?

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@koliko jaz zase lahko z mirno vesto recem, da nisem nikoli nič prekrival, ker je bilo z avtom vedno vse vredu in sem ga prodajal izklučno zaradi tega, ker sem potreboval drugačen tip avtomobila.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Jaz sem mojega tako, da sva ga s potencialnim kupcem peljala skupaj na AMZS v Ljubljano. Ponudil sem tudi, da pregled jaz plačam v kolikor je z avtom kaj narobe (mel je nekaj čez 210000km).

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
@miha123
Ah, kje, tisti Auris ni bil zaleten. Pri AC Svetu so pa ja pošteni. Kar vpraši T2-jevca, ma veze tam.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ksz

Jest tuki res neki ne štekam. Zakaj se pred nakupom (če je to res vozilo ki si ga želim kupit), avtomobila ne pelje na celostni pregled. Sej ne vem kolk so cene, manši pregled 90 večji 200 €. Pa ta drobiž niti ni važen. Ampak, dobit termin in avto zapelat tja. Če prodajalec komplicira, ga terat u tri pizde pa po drug avto. A je to tok jebeno težko, al kaj?
rolleyes-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ksz

Jest tuki res neki ne štekam. Zakaj se pred nakupom (če je to res vozilo ki si ga želim kupit), avtomobila ne pelje na celostni pregled. Sej ne vem kolk so cene, manši pregled 90 večji 200 €. Pa ta drobiž niti ni važen. Ampak, dobit termin in avto zapelat tja. Če prodajalec komplicira, ga terat u tri pizde pa po drug avto. A je to tok jebeno težko, al kaj?
rolleyes-1.gif

Ja in kaj na koncu dobiš? Za 2000 eur pregledov ker je itak vsaj 50% avtomobilov zjebanih kupiš pa nobenega ne
smirk-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kje piše da greš z vsakim na pregled? Dej mal drugič preberi podrobno...napisal sem, da pelješ tist avto za katerega si se odločil da ga kupiš.

Valda da ne pelješ Passata letnik 1990 z 360.000 kilometri
rolleyes-1.gif

Svašta ej...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
ksz

Meni je pa zanimivo kakšne buče tale prodaja:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6124839&show=1

Lastnik vozila od 2003 in 16000km v tem času. To je 1777km na leto. Zadnji servis narejen kao na 143000km, kar pomeni, da zadnjih 9 let avto sploh ni videl servisa? Ali je pa le zgonil km navzdol...
Da ne omenjam, če cifro prodajalca vneseš v google dobiš informacije, da je mojster Nenad prodajal od 30.4.2012 do zdaj sledeča vozila:
Passat 1.8 turbo
Honda HR-V 1.6 16V
še en avto vmes in sedaj tega. V enem mesecu. Svašta.
smirk-1.gif

1502912-honda.jpg

Priponke

• 1502912-honda.jpg
    1502912-honda.jpg
    135,7 KB · Ogledi: 214

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Misilm da je tole mišljeno, da je lastnik vozila od leta 2003 in od 16.000km dalje.

Je pa tole klasičen primer oglasa "hobi" dilerja.
grin1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Kje piše da greš z vsakim na pregled? Dej mal drugič preberi podrobno...napisal sem, da pelješ tist avto za katerega si se odločil da ga kupiš.

Valda da ne pelješ Passata letnik 1990 z 360.000 kilometri
rolleyes-1.gif

Svašta ej...

Vem kaj si napisal, samo ti ne veš kaj sem jaz napisal
tongue-1.gif
da o času sploh ne govorim to traja.....