Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Ja, olje in filtri.... Redni na 30k. Poleg cene, za katero se zmeniš, zbiješ ceno za redni servis pa je.

LP

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ne poznam, ampak na najboljšem glasu tile prodajalci iz miklavža ravno niso. Bi se pa dalo razpravljati o nekaramboliranosti, glede na razmake in linije spredaj.
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ja, tam kjer je slikan avto od spredaj se prav vidi razmak med havbo in lučmi, desna luč je tudi bistveno svetlejša. Sklepam, da je nova oz. druga not. Svašta...
smile-1.gif
Saj ne vem če naj grem gledat ali ne...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
pa je sploh realno za pričakovat da 10+ let star avto ni bil nikdar naslonjen? popravljan od toče? karkoli ?
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ja. Moj, pa je star 14 let.
smile-1.gif

Naslonjen je že bil, če ne drugje po parkiriščih ipd., razbit v karambolu pa ne.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Bom vprasal kar tukaj, da ne odpiram novo temo.

Ok, avta predvidevam, da noben ne pozna, ker je iz Francije:)

Gre se za sledeči avto: Toyota Avensis

Zanima me, kok je nako realna cena tega avto, ker trenutno se mi zdi občutna predraga.

Hvala!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Avto ima elektronsko servisno knjigo. Če dobiš VIN številko, ti lahko v vsaki toyota delavnici preverijo zgodovino servisov vozila.
Če je iz lizinga, je lahko nabavna vrednost krepko pod 10k. Prodajna pa je glede na povpraševanje
smile-1.gif
Lahko jo preveriš na dat.de

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@Zgaga in @cizy, dobil sem izpis iz elektronske servisne knjige, samo opažam, da to praktično še nič ne pove. Zgornji avto, ki se nahaja pri Španu je imel štrihan lev in desen bok, prav tako je bil zaleten od spredaj, saj ima štrihano notranjo stran, kjer se nahaja mašina (prodajalec navaja, nekalambolirano, nepoškodovano, bla bla bla).
Skratka, potem sem šel še gledati par avensisov na A1 in avto cesar (na letališki cesti), vsi avensisi so bili udarjeni, ker so bili vsi štrihani.

No ja, očitno kupovati pri teh šmudlarjih oz netegovalcih ni ravno obetavno. Predvidevam, da so tam praktično vsi avti zaleteni.

Z mano sta bila dva serviserja od Toyote.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Tole z Avensisi sem doživel podobno zgodbo. Vsak je imel blatnike drugačne barve.
rolleyes-1.gif

Eden od prodajalcev je celo zatrjeval, da je to tovarniška napaka in lak zbledi...
stupid-1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Tole z Avensisi sem doživel podobno zgodbo. Vsak je imel blatnike drugačne barve.
rolleyes-1.gif

Eden od prodajalcev je celo zatrjeval, da je to tovarniška napaka in lak zbledi...
stupid-1.gif

Ugotavljam, da je edina varianta,da ga kupiš od uradnega prodajalca oz od fizične osebe.
Po mojem so vsi avti pri teh šmudlarjih taki, če so bili vsi avensisi taki.

Pa sploh ni to poanta v tem, razumem, da pripeljejo butnenega in ga popravijo. Samo naj mi potem ne pametuje, da je avto nekaramboliran in bla bla bla. Sploh Špan, sem mislil, da mu bo prišlo, tok je imel lepih besed o tem avtu. Serviser od Toyota je pa 10m od avta vidu da ima avto štrihana oba boka, potreboval je natanko 5 min, ker ni bilo smisla da gleda avto naprej (bolj, da ne vem kaj bi še vse ugotovil).

No skratka, ne kupujte avte od A1, avtocesar in Špan:)

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Poglej poba, Špana pa unih šalabajzerjev ne metat v isto koš!
Sm pr Španu kupu avto, bili so konkretni v garanciji odpravili "nepomembno napako"(priznam, poznamo se na videz)

Ti si pa očitno eden tistih ki kupuje nov avto pri "dilerjih".
Zna bit da so fantje vidl "da si pametn" pa se jim niti da ukvarjat s takimi k hodjo z mehaniki okrog, jp to jim gre na organ.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@Shaban poglej poba. Nisem eden od "tistih", ki kupuje avte pri dilerjih, ker prvič kupujem rabljen avto.

Bil sem čisto tiho in tudi španu sem samo prikimaval in nisem nič pametoval. Prodajalec pri Španu mi je razlagal samo najlepše stvari o avtu, mi najmanj 3x odvirnil da avto ni bil nikoli karambolirain in poškodovan.

Naslednji dan sem prišel z dvema serviserjema od Toyote, katerima je bilo v 5 min jasno, da avto ni tak kot je napisano na internnetu.

Prav tako sem jaz vrjel, da si Špan ne misli kvariti imena s takimi forami, ampak oprosti, avto ni tak kot je napisano na spletu.

Zdaj če ti vrjameš da Špan ni tak, kot sem vrjel jaz, vrjemi naprej, dvomim pa da on tega o avtu ne ve.

Vprašanje je zdaj samo to, vrjeti Španu, ker je Špan, on si že ne bo kvaril imena ali vrjeti serviserjem Toyot, ki vsak dan šraufrajo Toyote.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Prvič kupuješ rabljen avto?
No potem mi je vse jasn!

Lej, ne bom dajal roke v ogenj za nobenga sam neki "extra" nateguni pa res niso!

Btw: Taprav mehanik "ne hodi" nikamor, avto se pripeje k njemu
wink-1.gif

Pa srečno pri nakupu "brezhibnega avta".

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@Shaban ali pa gre s tabo, ker je tvoj prijatelj in ga prvič na hitro pogleda in ga šele nato pripelje k sebi, da ima čim manj dela.

Ja, jaz prvič kupujem rabljen avto, samo to še ne pomeni, da ga drugi, ki hodijo z mano.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.870
113
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Prvič kupuješ rabljen avto?
No potem mi je vse jasn!

Da se ne boš razpočil. A pri prvih treh nakupih se je treba pustti na suho nategnit, pol nekje pri četrtem si pa že tak strokovnjak da ti avta sploh ni treba it gledat?