Majkl je car

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Senna pa Prost nista bila pri pravi, podobno kot hamilton alonso, škoda da so ju ločili
smile-1.gif

Suzuka 91...takrat bi moral zmagati senna, ampak so njega opeharili, potem je rekel, da se bo maščeval..in se je?

Ampak to nima nobene veze s tem, da se je MS NAMERNO, leta 94, zaletel v Hilla, ker je vedel, da do cilja ne bo prišel s pokvarjenim avtom - kaj je tu nejasnega? ni bilo namerno mogoče?

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ti leto 94 kaj pove?

ali pa 97?
Kaj pa je bilo leta 1994 narobe? To, da je nesposobni Hill ni imel živcev počakati na ravnino? Nekaj let nazaja je tudi Hillsam povedal, da je bilo v Adeleidi vse OK - priporočam ti ogled Suzuke '89 in '90.

Poleg tega Hill leta 1994 niti blizu ne bi bil, če Schumacherja v Silverstonu ne bi diskvalificirali zaradi prehitevanja v krogu za ogrevanje - posledično je zaradi ravnanja moštva dobil še dve dirki prepovedi, in tistega leta je bil dikvalificiran še ob zmagi v Spa-ju zaradi prevelike obrabe deske (na dnu).
Se pravi - v Adeleidi je imel Schumacher iz 11 dirke več točk, kot Hill iz 15 - in sedaj naj bi bil Hill sv. prvak. Da ne govorimo o tem, da je Schumacher dirkal s podhranjenim 8-valjnim Ford-Cosworthom, Hill pa z najboljšim motorjem in najboljšim avtomobilom.

Ja, leta 1997 ga je sral in bil tudi pošteno kaznovan.

Da pristavim še jaz svoj piskerček k letu 94 - Williams je tega leta naredil slab dirkalnik, ki je bil na začetku sezone težko vozen za oba voznika. Senna je v uvodnih dirkah na kvalifikacijah izvlekel iz njega maksimum, medtem ko je na dirkah pač zajebal. Skozi sezono jim ga je uspelo močno izboljšati in s tem tudi vrniti Hilla v boj za naslov. Medtem pa je Schumacher sedel v dobrem dirkalniku, vozil suvereno in zmagoval dirke, v sredini sezone pa je imel takšne in drugačne težave. Aja, naj omenim še, da še danes potekajo razprave o legalnosti Benettonovega dirkalnika (predvsem fuel rig za dovajanje goriva, s katerim jim je bilo omogočeno hitrejše pretakanje goriva in s tem noro hitri postanki). Na finale sta tako prišla s točko razlike, Schumacher je na situacijo odreagiral v svojem stilu, Hill pa je bil preveč neučakan in je zajebal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nekaj bi naj bilo govora tudi o traction controllu, v bennetonu. Enkrat sem nekje zasledil, da je rekel sam Senna da ne verjame, kako lahko hitro MS pelje v ovinek, brez da ga zanaša.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Brezveze bilo kaj razlagat, kljub temu, da je exBenettonov inzenir dejal: "the only thing we didn't use was cruise control", bo pac za slepe Schumi fane, on se vedno kralj kraljeva..
hysterical-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
What's the difference between Schumacher and a battery???
A battery has a positive side.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Suzuka 91...takrat bi moral zmagati senna, ampak so njega opeharili, potem je rekel, da se bo maščeval..in se je?

Ampak to nima nobene veze s tem, da se je MS NAMERNO, leta 94, zaletel v Hilla, ker je vedel, da do cilja ne bo prišel s pokvarjenim avtom - kaj je tu nejasnega? ni bilo namerno mogoče?

In kaj drugega so delal to leto Šumaherju z diskvalifikacijami?

94 je zajebal Hill in nihče drug, 97 je druga zgodba.

Leto 97 se lahko primerja s temle Senninim manevrom. Ampak pač, sena je zato car, MS pa [censored] ane?

Senna je NAMERNO se zaletel v Prosta in ga ogrožal pri dosti večji brzini
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Senna pa Prost nista bila pri pravi, podobno kot hamilton alonso, škoda da so ju ločili
smile-1.gif

Leta 1989 se je Prost NAMERNO zaletel v Senno, ker je vedel, da bo tako svetovni prvak.
Leta 1990 se je Senna NAMERNO zaletel v Prosta, ker je vedel, da bo svetovni prvak - trk je pred dirko tudi napovedal!

In kakšna je sedaj razlika?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Je ni.
smile-1.gif

In ravno ti trije glavne legende moderne formule. In na žalost/srečo tudi zaradi takih manevrov.

Aja, pa MansellN je tudi.
aplauz.gif

Za njega sem pa jaz navijal.
cheer.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Leta 1990 se je Senna NAMERNO zaletel v Prosta, ker je vedel, da bo svetovni prvak - trk je pred dirko tudi napovedal!

Bilo bi lepo če nebi lagal, in povedal ZAKAJ je Senna takrat jasno povedal da ga bo izrinil iz steze.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
To loči šampijone od jebivetrov. Senna je rekel da ga bo pa ga tudi je, šumaher ga najprej zrine potem pa reče da "ni hotel" in da "ga ni videl".
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Bilo bi lepo če nebi lagal, in povedal ZAKAJ je Senna takrat jasno povedal da ga bo izrinil iz steze.

Zakaj je to pomembno, tudi če bi Prost Senni mati in sestro nategnil...

Senna je Prostu vrnil za leto poprej.
In če se še kdo spominja, takrat (1989) je Senna prišel do cilja in bil diskvalificiran naknadno (JB Balestre).

Pa da ne bo kdo mislil, da sedaj po komurkoli pljuvam. Ne, to je F1 - tako je dirkanje vedno bilo. Trdo, egoističeno in neizproseno. Ob Schumacherjevem manevru v kvalifikacijah Monaka je Lauda izjavil: Mi smo počeli enako, samo da takrat na vsakem ovinku ni bilo 5 kamer, ki bi to posnele.

Ali ste kaj gledali Hamiltonov način vožnje v prvih letih? Ga še ni bilo dirkača, ki bi bil po slogu in načinu vožnje bližji Schumacherju.

PS: Prosta nikoli nisem maral, ker je bil voznik, ne dirkač.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
alo... dajmo se mal umirit z osebnimi zaljivkami... Prcajte se, zajebancija vse kul, ne mi pa srat na osebnem nivoju. Ja?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hakkinen, Raikkonen, Button, Villeneuve so bili tudi prvaki.. z 129439 kamerami in brez takih manevrov..

Ves kaj je meni najbolj smesno pri Schumacherju? Ajde, se izrine, rukne, porine.. jebiga, v zaru bore.. se zgodi.. Ampak, da pa po dirki zacne "neeeeeee nisem ga videl / on je kriv!!!!! / on je rinil vame / spegla nisem gledal / gume so bile krive / wtf je narobe???".. Qurac priznaj, boril sem sel, zajebal sem, jebiga je kar je. Ne pa, da ima ves svet za debile..

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Ne, to je F1 - tako je dirkanje vedno bilo. Trdo, egoističeno in neizproseno. Ob Schumacherjevem manevru v kvalifikacijah Monaka je Lauda izjavil: Mi smo počeli enako, samo da takrat na vsakem ovinku ni bilo 5 kamer, ki bi to posnele.

Tudi meni je bila Formula 1 bolj všeč v tistih "starih" časih, ko se je prehitevalo na stezi, ne pa sedaj, ko se prehitijo edino na postankih ali pa če se kdo razlepi. Formula je izgubila vso svojo romantiko, zdaj se vse vrti okoli tehnološke izpopolnjenosti, v starih časih pa so bili vozniki neke vrste gladiatorji. Nekatere smo imeli zaradi tega radi, druge pa iz istega razloga sovražili.