Magna

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Lej tud ti si kdaj verjetno naredil napako- in si uporabil služben telefon pa avto, konec koncev tud čevlje si uporabu za privat namene zdaj pa razloži koliko si boljši od modela ki je ukradel gorivo - ne mi o mali vrednosti in podobnemu šitu gledam samo moralno.
Pa še to nebi če se nebi vsi spravili na modela, ki so mu popustili živci in je naredil neumnost, dajte povedat kako bi se vi počutili če bi vas zaradi trenutne neumnosti šutnli iz slušbe al pa recimo žena iz stanovanja, al pa da bi vsi policaji samo pisali (ups saj mogče pa) kazni in ne tud opozarjali.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Če je bila samo trenutna napaka, naj jo pač prizna. Če pa gre za potuhnjenca, ki krade kadarkoli se mu zdi, da jo bo lahko s tem odnesel, naj pa kar leti iz službe. Vmesne poti ni.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Šef naj stvari porihta sam pri sebi oz svojem vodenju firme. Pri nas se točno ve, kdo je kateri dan vozil avto, potni nalogi se izpolnjujejo sproti, ve se kdo jih podpisuje. Vsako tankanje se mora vpisati na potni nalog, na koncu meseca pa se naredi obračun z izračunom povprečne porabe. Če bi že kdo kaj tankal v privat avto, bi se to opazilo pri povprečni porabi, pregledale bi se dobavnice in osumljen bi bil tisti, ki je na ta dan vozil avto.
Da pa šef pritiska na cel kolektiv in išče "krivca" (čeprav v resnici išče špiclja) pa samo dokazuje njegovo nesposobnost.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Srce se mi para za nateguna. :S Odgovornost danes ne sploh?

Jaz sem tudi slovensko vinjeto za sluzben avto na sluzbeno kartico nabavil, sef videl izpisek, vprasal, ce je to res za sluzbene namene, in ko sva druzno ugotovila da me sluzbeno v Slovenijo pot ne bo velikokrat zanesla sem pac sam nakazal tistih 95 EUR banki. Volk sit, koza cela, gremo naprej pa naslednjic ne vec. Zakaj bi se skrival, ce sem zajebal?

Gor se delaš poštenjaka dop pa priznaš da ravno tako izkoriščaš službeno kartico in upaš da šef ne bo opazil
bonk.gif
- saj tiho bodi če že kradeš - razen če si v fazi samodokazovanja na Alterju.

Eno je, če se moraš odločit, kaj boš naredil, pa se kasneje izkaže, da je odločitev napačna, ampak to poveš, priznaš in pač porihtaš. Prideš s svojim avtom na službeni poti na mejo, treba kupit vinjeto. Naj kupiš s službeno kartico ali svojo, takratko ali celoletno? Se pač odločiš, kar se ti zdi prav, pa ponavadi bolj v smeri službene (da ni problemov z vračanjem) in se naknadno pogleda, kako in kaj. Ampak: poveš, kaj je bilo, ko te vprašajo, ne pa da si tiho in skrivaš.
Čisto drugo je pa da greš in privat avto kar tako tankaš na službeno magno (pa pe to bi se dalo upravičit, če so kake posebne okoliščine in to poveš). Če pa to narediš in računaš, da te ne bodo dobili, po možnosti večkrat, je pa jasno, da hočeš firmo nategnit. In v takem primeru si navaden kriminalec.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
jaz bolj delam napake da moje privatne stvari uporabljam za sluzbo ker je ta drzava tok v riti kar se opreme tice.

Sem ze pred tabo napisal (pri debati o srugarjih ki na sluzbeni masini se kaj zase naredijo), da ni prav da za privat uporabljas sluzbene masine in opremo (razen ce ti seveda ne dovolijo). Ampak ta model ni uporabil sluzbenega avta. ta model je pac vzel - ukradel bencin. sel je tankat in placal z denarjem ki ni njegov.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Srce se mi para za nateguna. :S Odgovornost danes ne sploh?

Jaz sem tudi slovensko vinjeto za sluzben avto na sluzbeno kartico nabavil, sef videl izpisek, vprasal, ce je to res za sluzbene namene, in ko sva druzno ugotovila da me sluzbeno v Slovenijo pot ne bo velikokrat zanesla sem pac sam nakazal tistih 95 EUR banki. Volk sit, koza cela, gremo naprej pa naslednjic ne vec. Zakaj bi se skrival, ce sem zajebal?

Gor se delaš poštenjaka dop pa priznaš da ravno tako izkoriščaš službeno kartico in upaš da šef ne bo opazil
bonk.gif
- saj tiho bodi če že kradeš - razen če si v fazi samodokazovanja na Alterju.

Na-a. Drugacna intepretacija pravil uporabe avtomobila (saj si videl, da je govora o "mojem" sluzbenem avtu - se pravi od firme, ane?) - jasno, ker je on sef je bila moja napaka. V praviliku sicer pise koliko lahko pokuris na mesec, ampak on si to razlaga samo kot bencin - no problem, ti si sef, kregat se pa zaradi 95 EUR ne mislim
smile-1.gif
In ce sem zajebal sem zajebal... Ne bom se pa sedaj probal izgovoriti in skrivati vsega skupaj...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
ne vem zakaj bi menjal, men je cist ok - bi pa lahko meli boljso opremo ampak pustmo to...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Lej, jest sem kolega zatajil pri šefu, sem ga videl storit kar sem ga pač videl. Vpletena je bla tudi kolegica. Ni se mi zdelo niti tak pomembno, v bistvu sem zadevo ignoriral. No, to je prišlo do šefa potem po drugi poti, in potem je mene vprašal kako da tega nisem videl. Sem priznal da sem in da sem stvar ignoriral. Šele takrat sem se zavedel lastne neumnosti. V glavnem, ne vem koliko je to omajalo zaupanje (lahko bi letu v istem trenutku kot kolega), vem samo to, da ne bom nikoli več v dilemi povedat ali ne. Sem že marsikomu razložil, lahko ga pijemo, žuramo, smučamo, karkoli skupaj, ampak kogarkoli najdem da krade ipd., gre stvar takoj naprej. Pa ne da bi tožaril, ampak če krade firmi, dela to vsem nam. Morš vedet kdo ti plačuje plačo vsak mesec ane (pa naj bo kakršnakoli, če ti ni všeč, ne začneš krast ampak greš drugam)....