Magna

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Baje se je nekaj tankalo na službene kartice. Šefe je začel izsiljevat, da bo od Petrola dobil slike kdo je bil, ker so vsi tiho. Jaz gotovo ne bom stegnil jezika in zajebal sodelavca. Kaj je to možno, da dobi slike?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Lahko, če je v sorodstvenem razmerju s kakšnim od direktorjev ali članom uprave...
evil.gif

p.s. posnetki so po določenem času izbrišejo. Njemu se bodo pa kvečjemu smejali, ko bo težil za posnetke, češ, nekdo je z magno tankal, jaz pa sem vse sicer že plačal, zdaj pa me zanima kdo je bil....
hysterical-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.832
559
113
42
povsod malo
Ne smo imeli podoben primer pa je rekel tipček varstvo osebnih podatkov
smirk-1.gif
in se smejal naprej.
Lahko bi prijavil kot krajo goriva ampak sej vemo koliko časa to pri nas traja.
Lahko pa vam začne grozit z odpovedjo češ, če je eden kriv pa se ne javi ste vsi krivi.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
...sej zato sem pa vprašal... vsi za enega eden za vse je samo v vojski...pa med vitezi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

pa tud če bi jih hotel dobiti, bi moral najprej nalog prinest... ne bojo dajal kr tko enih posnetkov kr enmu civilu...

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Za kakšne 4 mesece se da dobiti posnetke, tudi za več.
On mora Petrol samo poklicati, ti mu bodo dali gsm tiste osebe, ki ima te varnostne zadeve preko (tako je samo eden za vse pumpe) in ga prosi, da se posnetkov za ta pa ta datum ne briše. Vmes pa vloži kazensko in čaka na postopek.

Aja, ni pa brezplačno, Petrol to zakasira.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
Zadevo se reši bolj elegantno. Prijava kaznivega dejanja "Poneverba in neupravičena uporaba tujega premoženja" po 209/1 KZ-1 zoper neznanega storilca. Policija od petrola zahteva posnetke (ki jih morajo dat zastonj). Ko se ugotovi kdo je bil, se poda kazensko ovadbo, firma od policije zahteva podatke o storilcu in ga še civilno toži za povračilo stroškov. Če vas je šef dobil, naj storilec prizna, vrnit bo moral denar in morda celo obdržal službo. Če bo šlo na policijo bo še s s trani države kaznovan. Bo pa zadeva 100% ugotovljena kdo je bil, to se ne bat, sploh če je samo par mesecev v igri.

B81

22. jul 2007
38.167
11.288
113
In prav je tako, kam pa pridemo...ti delaš to, kar delaš. 1. ali 15. dobiš plačo in to je to, kar ti pripada. Več pa ne. Če ti kaj ne paše, išči drugo službo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.457
2.582
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Baje se je nekaj tankalo na službene kartice. Šefe je začel izsiljevat, da bo od Petrola dobil slike kdo je bil, ker so vsi tiho. Jaz gotovo ne bom stegnil jezika in zajebal sodelavca. Kaj je to možno, da dobi slike?

Mislim da ta sodelavec zajebava vse vas od šefa naprej...... Tudi mi imamo magno in nobenemu ne pade na pamet, da bi tankal na stroške firme. Mislim, da je prav, da vsi nastradate. Jaz bi to na šefovem mestu hitro rešil. Vsem bi znižal plače za 100 EUR, pa da vidim kako dolgo bi bil tat skrit in kdo bi prvi stegnil jezik.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Jaz gotovo ne bom stegnil jezika in zajebal sodelavca.

Pa si zihr da bi on isto naredil zate?

Postavi se v položaj delodajalca... in razmisli
17758-icon_confused.gif

LP.S

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Kaj je to za ena služba, da se ne ve kdo je imel v uporabi kartico na določen datum in uro?

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
No ja, je še zgodba o tem zakaj se je to zgodilo. Ne podpiram sodelavca in kar je storil ni prav, vem pa da je temu pripomogel tudi odnos šefa. Samo smo klapa in bomo držal skupi.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ste klapa... no ja - če bo Šef vložu prijavo na PP o oškodovanju podjetja (kar je dokazljivo) me prov zanima kako dolgo boste še "klapa"
smirk-1.gif

Pa če bo dokazljivo z video posnetki da je imal "sostorilca" vama ne uide najmanj odpoved + povrnitev vseh stroškov
cry12bpy.gif

... pa recimo da bo "storilec" reku v zagovor da si ga ti v to prepriču
shocked-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
No ja, je še zgodba o tem zakaj se je to zgodilo. Ne podpiram sodelavca in kar je storil ni prav, vem pa da je temu pripomogel tudi odnos šefa. Samo smo klapa in bomo držal skupi.

Ker očitno ne dojemaš napisanega (pa tole pišem iz iskrene želje da bi te bedaka spravil k pameti in da obdržiš šiht). Če ne boste priznali in se probali zmenit in bo šef šel na policijo, bo stvar dokazana v roku enega emseca (ob upoštevanju da bosta policist in tisti na petrolu zelo počasna in lena). In takrat si bo storilec lahko porinil prst v rit, vaša lažna solidarnost pa se bo pokazala ko bo treba iz svojega denarja človeku dat za jest ker bo ostal brez plače.

Še enkrat: zadeva je čista kot solza in to da ste vi tiho ne pomaga nikomur še najmnj pa krivcu - razložte mu kok je ura, naj prizna in basta. Če se vam dokaže da ste mu pomagali da ga ne bi odkrili pa se lahko še vas preganja po 282/1 KZ-1 - sicer bi vam to težko dokazali ampak vseeno. Lej ne se špilat hoodija pa kao mi smo frendi to bomo prikril - ne boste - če ma šef pet čistih v glavi bo zadevi prišel do dna.