Macro fotografija

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Zelo mi je zanimiva macro tehnika in ker sem začetnik v dslr, me zanima če ima kdo izkušnje s Sigmo 105mm f2,8 macro objektivom oz. kako drugo budget alternativo. Za nikon vstopni model
hvala za odgovore

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Skoraj vsa podjetja imajo makro leče zelo kvalitetne. Sigma 105, 150 ali Tokina 90, Tamron ... in pa seveda originali (Canon, Nikon) - vse to je izvrstno. Razen, če naletiš na limono
evil.gif

Sam imam Sigmo 150 f2.8 (na Canon mountu) in zadeva je res odlična. Sodelavec je imel Sigmo 105 na Nikonu in je bila v redu.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ne rabis takoj makro objektiv kupit. Prvo začni z predlečami npr. raynox dcr-250 in dcr-150. To lahko namontiraš na vsak objektiv in imaš za nekaj časa dovolj. Čez fleš si daš en kos bele polprozorne plastike, da deluje kot diffuser in boš dobil krasne rezultate. Jaz že par let slikam makro, pa sem šele pred kratkim nabavil namenski makro objektiv, pa še ta je 1:2 in 20 let star
smile-1.gif

Drugače pa je sigma 105 zelo dobra zadeva, s katero pokrivaš tudi kaj drugega kot makro, ker ima tudi AF. Predlagam pa, da po ebayu pogledaš za kakšnega starega nikona oz. kakšen manualni objektiv, ki gre vsaj do 1:2 oz. 1:1. Pri makru itak AF ne rabiš, tko da je škoda tolk več dat zaradi tega.