Mac OS X Lion

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Končno full disk encryption, trim in še kaj bi se našlo. Nice!

Škoda, da je še vedno HSF+ pa lauchpad se mi zdi malce dvorezen meč - super za 11'' Air-a, ampak smešen na 27'' iMac-u.

To je brezveze:

messy_desktop1.jpg

Ampak ko enako naredi Apple 15 let kasneje, je pa naenkrat najboljša stvar na svetu.

Lion%20Launchpad.png

Malce hecno...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Jaz bom še malo počakal, sem si glih prej komaj nazaj 10.6.7 spravil, mi je namreč iMac v 10.6.8 imel čudne težave z sleep-om, včasih se ni hotel zbuditi in sem moral knof držat pa hard reset, nakoncu pa sploh več ni delal sleep.
Je pa tale lounchpad res mal tak tak, verjetno ga vpeljujejo ker bomo počasi doživeli touch screen pri macbookih, pri 27 iMacu je pa to res obup

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni je launchpad tudi kar nekaj, dvomim, da ga bom kaj dosti uporabljal.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.667
224
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
se strinjam, Lion je prišel na trg zelo buggast. okej, o tem, da nekaterih programov ne podpira, ki jih je recimo 10.6.8 še, neka bude, tu morajo tudi razvijalci programov malce nasproti prit.

ampak, da PhotoShop enkrat dela, enkrat ne, da se na trenutke začne zatikat na polno, da recimo Google Chrome zgublja povezavo z internetom, med tem, ko vse ostale programščine, ki potrebujejo net le tega več kot očitno dobivajo (npr. Torrent še vseeno normalno zauga) ... skratka, po eni strani zelo razočaran, ker Apple ne daje na plano polizdelkov. če bi to bil Microsoft, okej, neka bude, bodo že pošlihtali, ampak Mac pa, odkar vem zanj, daje ven stvari, ki delajo, ne da ga takole sračkajo ...

kar se tiče Launchcontrol in Misson Control - super zadevi, jaz veliko uporabljam, sploh v povezavi s trackpadom. zanimivo, ko sem začel delati z MacBooki, sem zi zaželel, da bi vsi kompi imeli to.
grin1.gif

meni je Lion odlična nadgradnja, samo te kompatibilnostne težave in hrošče naj odpravijo, pa bo top ...
tongue-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tole je očitno omejeni na iMac-e, ker meni na MBP se še nič podobnega ni zgodilo. Verjetno problem v driverju od grafične kartice, glede na to, da ni odvisno od predvajalinika.

Ne vem no, meni vse deluje super, razen firefoxa, ki ni še čisto kompatibilen z levom. Tudi Chrome deluje brez vsakih problemov, je zaradi problematičnega FF sedaj postal primarni browser.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kar sem jaz opazil pri Lionu je, da ko zaprem prenosnik rabi še slabo minuto, da gre v sleep. Prej je bilo to v trenutku.

Pa ko ga odprem se ne odzove več na trackpad ampak na pritisk gumba na tipkovnici. enako, če se ugasne zaslon.

Pa ne dela Samsung Kies na Lionu.

Na tale nov sistem touchpada pa se privajam. Najprej mi je bilo bedno, zdaj mi je kul. vseeno se mi zdi ponekje glupo narejeno. VLC, hočeš dat naglas film, prej si z dvemi prsti podrsal navzgor, zdaj moraš navzdol. Če hočeš fast forward, moraš z dvemi prsti podrsat nazaj, kar je tud čudno.

Pa zanima me če kdo ve zakaj v finderju ne dela več z dvemi prsti naprej nazaj?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.667
224
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni pa Chrome občasno zmrzuje. na trenutke, potem rabi kako minutko, se pobere ali ga pač quitam, in dela naprej ...
tongue-1.gif

kar se tiče trackpada - imaš prov nastavitve narejene? ker imaš v System Preferences full stvari za nastavit kar se tiče trackpada. mene je tudi motilo to, da so komande ravno obratno, ampak se dan nastavit, da je tako, kot je bilo prej ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Tole je očitno omejeni na iMac-e, ker meni na MBP se še nič podobnega ni zgodilo. Verjetno problem v driverju od grafične kartice, glede na to, da ni odvisno od predvajalinika.

Ne vem no, meni vse deluje super, razen firefoxa, ki ni še čisto kompatibilen z levom. Tudi Chrome deluje brez vsakih problemov, je zaradi problematičnega FF sedaj postal primarni browser.

Pa ocitno tudi to ne... sam imam na dveh iMacih (eden tri leta star 24" in drugi eno leto star 27") in nima nobenega od omenjenih problemov... prav tako ne na leto in pol starem MacBook Pro 13" ...