Lyoness da ali ne?

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Pozdravljeni!

V vedno več trgovinah videvam logo od Lyonessa, ki naj bi bil nek MLM, kjer dobivaš za vsak nakup nekaj % nazaj na kartico pa me zanima če kdo to pozna, če se splača ali ne, ter kje se dobi kartica?

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne splača se. Zakaj? Ker za trgovine, kamor kupci redno zahajajo (Spar, OMV...), moraš najprej na kartico naložit denar (in to še celo za točno tisto trgovino!) in potem lahko plačaš z njo.

Pa tudi drugače je za 'uporabne' trgovine popust samo 1% (recimo Spar). Če samo tam kupuješ in zapraviš recimo jurja na leto, je to potem 10€ letno prihranka. In za teh 10€ bi človek naprej šel v eno izmed trgovin, kjer nakažeš denar na svojo kartico, potem pa šel v izbrano trgovino? Uporabno za vse tiste, ki nasedejo vsem ostalim piramidam (kar je tudi Lyoness).

Kdo ima nekaj od tega? Trgovina, ki nudi popust, saj računa, da boš potem kupoval samo pri njih in trgovina, kjer lahko denar nakažeš na kartico, saj upajo, da boš tudi pri njih kaj kupil. Potem pa še sam Lyoness, ki ima na voljo denar za bilokaj - investicije, dolgoročne depozite...

(Čeprav glede na tvoj podpis močno sumim, da delaš samo reklamo za Lyoness in se delaš 'nevednega'. Pa nima veze, če sem s svojim postom komu razkril, da je zadeva bedarija, je namen dosežen).

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ne splača se. Zakaj? Ker za trgovine, kamor kupci redno zahajajo (Spar, OMV...), moraš najprej na kartico naložit denar (in to še celo za točno tisto trgovino!) in potem lahko plačaš z njo.

Pa tudi drugače je za 'uporabne' trgovine popust samo 1% (recimo Spar). Če samo tam kupuješ in zapraviš recimo jurja na leto, je to potem 10€ letno prihranka. In za teh 10€ bi človek naprej šel v eno izmed trgovin, kjer nakažeš denar na svojo kartico, potem pa šel v izbrano trgovino? Uporabno za vse tiste, ki nasedejo vsem ostalim piramidam (kar je tudi Lyoness).

Kdo ima nekaj od tega? Trgovina, ki nudi popust, saj računa, da boš potem kupoval samo pri njih in trgovina, kjer lahko denar nakažeš na kartico, saj upajo, da boš tudi pri njih kaj kupil. Potem pa še sam Lyoness, ki ima na voljo denar za bilokaj - investicije, dolgoročne depozite...

(Čeprav glede na tvoj podpis močno sumim, da delaš samo reklamo za Lyoness in se delaš 'nevednega'. Pa nima veze, če sem s svojim postom komu razkril, da je zadeva bedarija, je namen dosežen).

Če prav razumem to ni kartica zvestobe ampak plačilna kartica, kjer moraš ti najprej položit denar?

Ne, ne delam reklame za Lyoness, ker sem komaj pred kratkim opazil njihov logo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni klasična plačilna kartica, kjer bi ti iz računa vzeli denar. V nekaterih trgovinah sicer dobiš popust (oz. že to je zavajanje, ker dobiš denar od Lyonesa ne od trgovine), za druge pa je treba prvo naložit gor.

Sicer pa že ko gledaš spletno stran vidiš, da je vse skupaj nategovanje, ko imajo napisane popuste samo za enih par trgovin, za ostale pa moraš biti član, da sploh vidiš kakšne ugodnosti ponujajo.

Potem pa recimo OMV, kjer moraš v eni izmed njihovih poslovalnic najprej kupit vrednostno kartico za OMV, potem pa plačuješ z njo in si deležen ugodnosti (ki pa spet bogve kakšne so, ker ne-člani ne vidijo podatkov).

Vem pa toliko o tem zato, ker je bratranec nasedel in sedaj hoče seveda celi familiji vsilit kartico, ker bi potem od njih dobil nek % (oz. bolje rečeno promil). Sem mu povedal, da se mi za teh par € na leto ne da ukvarjat s tem in da mu dam teh privarčevanih 10€ letno kar takoj na roke, samo da mi neha težit.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
To je kr neki. Če na googlu iščeš to zadevo, ti kar google sam ponudi predlog "lyoness scam"
smile-1.gif

Sem pa na enem forumu našel še
"No, poleg tega 1% pa dobiš še 3 do 5% (morda več) vrednosti nakupa na kartico, kjer zbiraš za "pozicijo". Pozicije so vredne 150€, 300€ in 500€ (ali nekaj takega). Kje je keč? Ko imaš pozicijo, čakaš da se za teboj nafila še 15 pozicij (ali nekaj takega). Te pozicije pod teboj pa filajo vsi, ki si jih povabil v klub. A že dobivate občutek kam pes taco moli?"
Baje, da lahko preskočiš vrsto in tudi kupiš pozicijo, vendar stane cca 7k. Imajo pa tudi predavanja za 500€, itd.

Je pred časom kolegica razlagala, da so bili z družbo na izletu v Pragi in je bil z njimi očitno tudi en član tega kluba. Baje so iskali po celem mestu, da so šli na kosilo v restavracijo, ki je imela lyoness logo, ker je bil tip tako tečen s tem
stupid-1.gif
Seveda se ga sedaj vsi na veliko izogibajo...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
skoraj piramidna shema popustov?

Izgleda da res skoraj, ker kolikor vem so piramidne sheme prepovedane, ta pa deluje že nekaj let uveljavljenimi trgovinami. Kaj imajo trgovine od tega? Po moje ciljajo na ekskluzivo, torej recimo samo Spar ima Lyoness od prehrambenih verig in računajo na to, da boš na kartico položil večji znesek (da ne hodiš nalagat večkrat) ter ga potem posledično prisiljen porabit pri njih.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Folk je smotan, ko dobi to kartico.

Videl že par primerov, da so raje vzeli 3% cash back na kartico kot pa direktni 10% popust.
bonk.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Vem pa toliko o tem zato, ker je bratranec nasedel in sedaj hoče seveda celi familiji vsilit kartico, ker bi potem od njih dobil nek % (oz. bolje rečeno promil). Sem mu povedal, da se mi za teh par € na leto ne da ukvarjat s tem in da mu dam teh privarčevanih 10€ letno kar takoj na roke, samo da mi neha težit.

Enako je bilo pri meni, samo da je bil bratranec po puncini strani
rolleyes-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Loto taktika, uinvest, lyoness,.....

Podjetna duša se je temu včasih reklo (od natega do natega do končne zmage).

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Fotra so par let nazaj tako napumpali, da je hotel da kuhinjo kupim v neki dragi trgovini in dobim tisti mega 1% popust on pa 0.5% (ali koliko že je).
Boljšo sem nato kupil za 40% manj drugje. Go figure...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
ksz

Sam nimam tega, zelo dober prijatelj jo ima. Ko gremo npr. v gostilne Momota, on uturi to kartico in dobimo nekaj popusta oz. se njemu naloži njemu denar na njo (cashback).
Nauk te zgodbe: Nič ni narobe, če jo imaš in opravljaš stvari, kakor bi jih brez kartice (+ne posiljuješ ljudi z njo).