Lumia 925

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Lumio 925? V teoriji se mi zdi da ni nič boljša, kvečjemu eno malenkost slabša.

lumia "1050" z 41mpix kamero, takšno ali podobno kot jo ima 808 pureview.

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Lumio 925? V teoriji se mi zdi da ni nič boljša, kvečjemu eno malenkost slabša.

lumia "1050" z 41mpix kamero, takšno ali podobno kot jo ima 808 pureview.

Popravek, Lumia EOS se bo številčno imenovala 1020
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Verjetno misli EOS, samo ta ni naslednica L92x
EOS sem mislil ja. V bistvu bo naslednica 920, saj v bistvu 920/925/928 ne bo več flagship, ker jo bo EOS nasledil! Zato bi se moralo 920 poceniti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.039
113
920 je ze zdaj v tujini za okoli 400 eur, pri nas pac klasicno visoke cene

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
EOS sem mislil ja. V bistvu bo naslednica 920, saj v bistvu 920/925/928 ne bo več flagship, ker jo bo EOS nasledil! Zato bi se moralo 920 poceniti.

V bistvu ni naslednica, saj vidiš, da ima oznako L10XX in ne L9XX.
tongue-1.gif
Pa tudi CPU bo imela slabši. Pač gre za serijo, ki bo usmerjena v odlično kamero, ne bo pa tisti "top performace" serija, ki bo vejetno ostala L9XX. Vsaj tako sklepam po oznakah, ki so jih uporabljali do sedaj.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik titov pravi:

V bistvu ni naslednica, saj vidiš, da ima oznako L10XX in ne L9XX.
tongue-1.gif
Pa tudi CPU bo imela slabši. Pač gre za serijo, ki bo usmerjena v odlično kamero, ne bo pa tisti "top performace" serija, ki bo vejetno ostala L9XX. Vsaj tako sklepam po oznakah, ki so jih uporabljali do sedaj.
Bo, ker bo novi flagship in in bo nasledil vse te lumie, kot telefon z najdražjo ceno. Imel bo enak ekran (ali malo večji), enak ram, procesor tudi enak poleg tega bo imel ob izidu "profesionalno aplikacijo" za fotografijo. Vidim, da nisi razumel v čem bo naslednjica- samo to da bo nekaj časa novi flagship (verjetno do decembra, ker naj bi se pokazala pa direktna naslednica all-around telefona 920-ke). In samo izključno zato, bi se znala 920-ka poceniti.
Procesor ne bo nič slabši, kje si pa to govorico sploh slišal?

Sicer so pa to sama ugibanja in govorice in ni čisto nič uradno!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne najdem kje sem prebral glede CPUja, vsepovsod piše samo neke domneve o quadcoru v kar pa močno dvomim, ker quad naj bi bil podprt šele v naslednjem updatu WP8. V glavnem EOS naj bi imel underclockan CPU Lumie 920.

Mogoče pa bo L1020 zdaj samo najavljena in bo dejansko izšla šele na koncu leta, skupaj z WP8 GDR3 potem pa bo vsekakor quad...

pierce

Zelenc'
8. nov 2008
6
1
3
To je cena brez davka, cena z davkom je 399 eur. Sicer pa se jo da dobit v DE najceneje za cca 379 in poštnina, tako da ima pri nas mobisvet dejansko super ceno, samo kaj ko nima izbire barv. Tudi sam se spogledujem z 925: konkretno lažja in tanjša, obstaja 32gb verzija, boljši firmware, cela v črni mi je izredno lepa, dodana ledica (6, 920 jih ima 5) za še boljši low light, amoled zaslon, da je Clearblack (pri 920 je črna opazno bolj podobna temno sivi)... ni pa vgrajene wireless opcije napajanja.

Se morda še komu od lastnikov 920 ob vklopu telefona vibra ful glasno in grobo odzove?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ti si tudi malo brez davka. Cena je kar lepo z davkom. Če imaš živce in čas pa lahko na ebayu verjetno še kaj ceneje zbidaš.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ne najdem kje sem prebral glede CPUja, vsepovsod piše samo neke domneve o quadcoru v kar pa močno dvomim, ker quad naj bi bil podprt šele v naslednjem updatu WP8. V glavnem EOS naj bi imel underclockan CPU Lumie 920.

Mogoče pa bo L1020 zdaj samo najavljena in bo dejansko izšla šele na koncu leta, skupaj z WP8 GDR3 potem pa bo vsekakor quad...
Jaz res nikjer nisem prebral da naj bi imel underclockan CPU, sploh pa to ni logično. Saj se že tako ali tako pritožujejo, da bi morali imeti že sedaj quad core. Edino če misliš novejši CPU z znižano frekvenco na 1,5, kar pa je isto kot na 920-ki in bi tako šparali z baterijo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Podpora za quadcore (in več) skupaj s podporo za FullHD zaslone (in več?) pride z WP8 GDR3 šele konec leta. Sedaj z Lumio 925 pa pride WP8 GDR2, ki ne prinaša nekih večjih zadev (FM, data sense, popravljen Music hub).

Tako da ali bo Nokia najavila sedaj GDR2 telefon, ki bo izšel v kratkem in bo podobnih specifikacij kot L92X le z ubijalskim fotoaparatom ali pa bodo sedaj najavili EOS za izid na koncu leta, ki pa bo GDR3 in bo imel vse top notch.

Da bi MS tako pohitel, da bi bil GDR3 narejen že pred koncem leta, torej recimo v roku 3eh mesecev in bi izšel skupaj z L1020 pa malo dvomim, bi pa bilo vsekakor spektakularno in mogoče nujno za nadaljni uspeh platforme.
smile-1.gif

Kar se CPUja tiče, če bo GDR2 telefon, potem bo CPU isti kot je v vseh high end WP8 telefonih (SoC je Snapdragon S4, CPU pa 1.5GHz Krait), da bi samo zaradi enega modela Qualcomm naredil nek nov dualcore CPU močno dvomim. Če imajo probleme z baterijo bodo potem tega underclokali, če se prav spominm je pisalo na 1.2Ghz.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
To vem, da pride šele konec leta GD3 s full HD zasloni in quad cori. Rekel sem, da bi se Nokia odločila za nižjo frekvenco, kot jo že imajo sedaj, rahlo nelogična, saj se LJUDJE pritožujejo, da bi morali imeti quad core. Po moje, bi ga samo na osnovi tega raztrgali.

Pa sej snapdragon S4 imaš lahko tudi na 1.7 GHz in adreno 320 ter ga downclockajo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon_%28system_on_chip%29
Ali se pa odločijo za snapdragon 400 (8030AB, 8230AB, 8630AB, 8930AB) z adreno 305.

Drugače se pa že igrajo ("naj bi se") z snapdragon 800:
http://mynokiablog.com/2013/06...x2048-displays/

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Rekel sem, da bi se Nokia odločila za nižjo frekvenco, kot jo že imajo sedaj, rahlo nelogična, saj se LJUDJE pritožujejo, da bi morali imeti quad core.

In zakaj bi ga rabili? Zaradi samega delovanja ali zaradi qrčenja pred ostalimi?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Quad bi bil v danem primeru samo zaradi qrčenja, delovalo ne bi nič hitreje.
smile-1.gif
Bi pa bil seveda potem problem spet v bateriji.

Ker recimo na L620 s CPUjem z nižjo frekvenco deluje skoraj povsem enako tekoče kot L920 je potem smiselno CPUju od L920 malo znižati frekvence in pri odzivnosti in delovanju ne izgubiš nič, pridobiš pa pri bateriji.