Lumia 900

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Gargy: Lumia 900 LTE, te v glavnem trgu, kamor so ciljali pride 99$ in isto majo Amerikaninosi za druge telefone. Cene, ki veljajo so on contract, oni proste prodaje sploh ne gledajo.

Pa tudi pri nas velja cena pri ponudniku in nikakor ne kaka Nokia ppc. Eno Lumio 800 sem kupil skoraj 3 mesce nazaj za 230€, SGS3 ma pa tud orto ppc. Drugače se pa strinjam, da je nokia vsaj v EU čist precenla te telefone. Sem pričakoval da bo zaradi single core in samo 16GB placa ipd. telefon med najcenejšimi, je pa ravno obratno...ciljajo nek highend, ki ga Nokia ne oblada več.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja sedaj, ko so se še z MS začeli kregati, sanjajo o Androidih, vse je pa že davno davno šlo mimo njih ............

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Jaz se pa resno sprašujem, kaj pomeni za uporabnike naredit telefon, ki bi imel možnost nadgradnje na WP8?
Moje mnenje namreč je, da vsaj 90% uporabnikov ne bo šla nadgrajevat telefona na WP8, četudi bo imela to možnost. Tisti, ki pa si bodo to želeli, bodo pa takrat verjetno tako ali tako kupili nov model telefona. Saj tehnološki friki tako ali tako menjajo telefone na nekaj mesecev, tako da jim to ne bo problem. Tisti, ki pa ne spadajo v to skupino bodo pa mirno živeli z starim OS.

Pa še mojih 50 c na kregarijo android vs WP. Težko je tistim uporabnikom, ki uporabljajo android že npr. 1 ali 2 leti, da bi presedlali na WP. Še težje je pa tisim, ki uporabljajo WP 1 mesec, da bi presedlali na Android.
Pri WP je vse tam, kjer uporabnik pričakuje. Morda se komu zdi vse skupaj pusto (nikakor mi ni jasno, kako se nekaterim lahko zdi kičasto), vendar je za moje pojme vsega ravno prav.
Moje mnenje je, da bi v primeru, da bi WP in Android prišla na trg istočasno, WP prepričljivo zmagal. Meni enostavnost in tekoče delovanje pomeni mnogo več kot pa milijone zastonjskih aplikacij, ki jih človek sploh ne potrebuje.
Sicer pa, za tistih nekaj aplikacij, ki jih uporabnik dejansko potrebuje, dat za vsako toliko kot stane pivo - ali je to res preveč?

WP ne zagovarjam, ker ga uporabljam tudi jaz, ampak zato, ker mi je enostavno boljši.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Jaz se pa resno sprašujem, kaj pomeni za uporabnike naredit telefon, ki bi imel možnost nadgradnje na WP8?
Moje mnenje namreč je, da vsaj 90% uporabnikov ne bo šla nadgrajevat telefona na WP8, četudi bo imela to možnost. Tisti, ki pa si bodo to želeli, bodo pa takrat verjetno tako ali tako kupili nov model telefona. Saj tehnološki friki tako ali tako menjajo telefone na nekaj mesecev, tako da jim to ne bo problem. Tisti, ki pa ne spadajo v to skupino bodo pa mirno živeli z starim OS.

Pa še mojih 50 c na kregarijo android vs WP. Težko je tistim uporabnikom, ki uporabljajo android že npr. 1 ali 2 leti, da bi presedlali na WP. Še težje je pa tisim, ki uporabljajo WP 1 mesec, da bi presedlali na Android.
Pri WP je vse tam, kjer uporabnik pričakuje. Morda se komu zdi vse skupaj pusto (nikakor mi ni jasno, kako se nekaterim lahko zdi kičasto), vendar je za moje pojme vsega ravno prav.
Moje mnenje je, da bi v primeru, da bi WP in Android prišla na trg istočasno, WP prepričljivo zmagal. Meni enostavnost in tekoče delovanje pomeni mnogo več kot pa milijone zastonjskih aplikacij, ki jih človek sploh ne potrebuje.
Sicer pa, za tistih nekaj aplikacij, ki jih uporabnik dejansko potrebuje, dat za vsako toliko kot stane pivo - ali je to res preveč?

WP ne zagovarjam, ker ga uporabljam tudi jaz, ampak zato, ker mi je enostavno boljši.

467716-post_slo.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
sem si ga kupil...
WP je skropucalo od sistema...
da lahko kontakte sinhroniziraš samo preko spleta je čisti obup! poleg tega se vsakič zatakne pri 1480.kontaktu, tako da jih par 100 ostane neprenešenih.
iskanje po imeniku, vnos opomnikov,... vse je podn od podna! že res da je sistem hiter, toda meni šteje število klikov po ekranu, da kam prideš. ne da se mi pretirano sprehajati prsta.
kar se uporabnosti (telefoniranje, opomniki, koledarji,...) tiče je symbian belle po enostavnosti in podpiranju lenobe svetlobna leta pred WP.

kupi kdo en dan igrano Lumio 800?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Sybmian belle? Dej ga no srat, to pa je zastarel sistem, poden od sistema...

Sicer si prvi,od katerga slišim, da mu WP ni všeč... sej zato pa obstajajo alternative...
drugače pa si že slišal za namenske aplikacije?

Posodobitev sistema si že naredil? Dobiš kar nekaj novosti/nadgradenj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
To pa je res relevantno ja, na kak način telefon uvozi kontakte, kot da to delamo vsak dan.

Čudno, da nekoga moti uvoz kontaktov, hkrati pa mu je le "všeč" da deluje vse tekoče.
Eni so pač izjeme, so be it.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Me zanima statistika, koliko kontaktov ima povprečen uporabnik...pomoje je teh 1500 kontaktov hudo hudo hudo hudo nad povprečjem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
v poslovnem okolju je to povsem normalna cifra...

Seveda..pri nas niti tolko firm ni, da bi mel toliko kontaktov.
Ne pretiravat no. Mogoče če bi bil kak globalni player, v kokoški pa no way.