Sijan, WP je odličen sistem. Sem ga uporabljal, deluje stabilno, brez najmanjših težav, kar pa za Android, ki ga uporabljam sedaj ne morem trdit.
Je pa zelo zgrešeno in odbijajoče, da se že pred začetkom prodaje top telefona ve, da ne bo nadgradljiv na naslednjo različico. To se niti pri Androdiu ne zgodi. Če danes kupiš top telefon (HTC One X, SGS3, ipd), preprosto veš, da bo dobil vsaj eno, dve uradni nadgradnji na novejši sistem. Pri Lumii 900 tega žal ne bo. 7.8 ne bo najnovejši uraden sistem, pač pa bo bolj popravek obstoječega 7.5 z nekaj bonbončki kot opravičilo za nezmožnost nadgradnje na najnovejšo verzijo OS. In to ni prav.
Seveda govorim za uporabnike, ki nam je to pomembno. Kdor ima telefon za klicanje in sms, je pa prav, da jim je popolnoma vseeno. Meni ni.
PS: Čeprav sem zelo navdušen nad WP in manj zadovoljen uporabnik Androida, se ne morem strinjat v delu, kjer praviš, da je nakup Androida slaba odločitev. 1.000.000 novih uporabnikov dnevno je drugačnega mnenja (če bi se s tabo strnjali, verjetno ne bi kupili Androida). Res, da je malo manj stabilen, ampak (uporabnih!) aplikacij, ki jih zastonj lahko dobim ali na uradnem marketu ali black marketu je ogromno. In predvsem to manjka WP, da bo res konkurenčen.