Lumia 900

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Lumia 900 ima malo večji display od lumie 800 , močnejšo baterijo - drži isto kot lumia 800 , ostalo je vse isto . Sprednja kamera z videoklici . Ima nov FW v2175.2101.8779.12201 in je zadnji od WP 7.5

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Nokia Lumia 900 je po testih vseh tujih revij in spletnih portalov eden izmed best buy telefonov ta hip, razen v primeru, da kdo želi večji ekran (npr. kot galaxy S3), razširljiv spomin (nima SD reže - vendar za večino uporabnikov zadostuje vgrajen 16/32GB spomin) ali sistem Android (ki je bolj prilagodljiv, vendar to nikakor ni pogoj da je boljši).

Poleg tega je sistem Windows Phone izjemno tekoč, odziven, brez enega zatikanja, kar tudi na najnovejšem galaxyu S3 ni! Testirano.

Ljudje so zelo marketinško dojemljivi zato tudi tehnične specifikacije velikokrat uporabnike prepričajo v nakup 4 jedrnih procesorjev, 1GB rama itd... V praksi Nokia z enojedrnim 1,4 ghz procesorjem z lahkoto konkurira vsem Androidnim telefonom najvišjega ranga. Dejansko sistem Windows phone lepše deluje kot Android. Minimalna razlika v prid hitrosti S3 so internetne aplikacije, brskalnik, zagon aplikacij, vendar je to v praksi praktično neopazno (nekje se pač le mora poznati 4 jedrni procesor, vendar kot rečeno z minimalnimi razlikami).

Škoda samo to, da uporabniki težko osvojijo novosti na tržišču. Sicer je tudi res, da do prihoda Nokij lumia ni bilo pravih telefonov z Windows phone. Lumia 900 je recimo šele sedaj prišla na tržišča Evrope.

Lumie se da dokaj ugodno dobiti preko določenih spletnih trgovin v Slo za več kot 100 eur manj od priporočene cene.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Lumia 900 ne bo dobila podpore za wp8 tak da je slab nakup, sploh ob tej visoki ceni... Pa wp še ni to to.Bo še kako leto sigurno rabil, da bo omogočal vsaj toliko stvari, kot jih ios, kaj šele android.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Koliko časa je bilo potrebno čakati na uradno nadgradnjo Galaxy S2 na 4.0 verzijo?? Točno 1 leto. Pa je bil sistem zelo nestabilen... Zakaj potem problem Lumie, če brez nadgradnje dela vse tako kot treba?
Poleg tega pride še nadgradnja na WP 7.8, ki bo rešila še zadnje malenkosti.

Lumia ponuja vse funkcije, kar večina uporabnikov 95% potrebuje in še več - izjemno tekoče in user friendly.

Uporabnikom je najbolj pomembno, da deluje zanesljivo in enostavno, logično za uporabo.
Za Androide tega ne moremo reč, ker vsi, ampak res vsi tarnajo nad težavami z zanesljivostjo, zmrzovanjem, ugašanjem telefona, izbrisu telefonskih iz imenika... Poleg tega, da se čez nekaj mesecev uporabe telefon "zabaše" in deluje bistveno počasneje kot takrat ko je nov.
Tako da je v tem primeru slab nakup edino telefon z Androidom....

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Sijan, WP je odličen sistem. Sem ga uporabljal, deluje stabilno, brez najmanjših težav, kar pa za Android, ki ga uporabljam sedaj ne morem trdit.

Je pa zelo zgrešeno in odbijajoče, da se že pred začetkom prodaje top telefona ve, da ne bo nadgradljiv na naslednjo različico. To se niti pri Androdiu ne zgodi. Če danes kupiš top telefon (HTC One X, SGS3, ipd), preprosto veš, da bo dobil vsaj eno, dve uradni nadgradnji na novejši sistem. Pri Lumii 900 tega žal ne bo. 7.8 ne bo najnovejši uraden sistem, pač pa bo bolj popravek obstoječega 7.5 z nekaj bonbončki kot opravičilo za nezmožnost nadgradnje na najnovejšo verzijo OS. In to ni prav.

Seveda govorim za uporabnike, ki nam je to pomembno. Kdor ima telefon za klicanje in sms, je pa prav, da jim je popolnoma vseeno. Meni ni.

PS: Čeprav sem zelo navdušen nad WP in manj zadovoljen uporabnik Androida, se ne morem strinjat v delu, kjer praviš, da je nakup Androida slaba odločitev. 1.000.000 novih uporabnikov dnevno je drugačnega mnenja (če bi se s tabo strnjali, verjetno ne bi kupili Androida). Res, da je malo manj stabilen, ampak (uporabnih!) aplikacij, ki jih zastonj lahko dobim ali na uradnem marketu ali black marketu je ogromno. In predvsem to manjka WP, da bo res konkurenčen.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Cooper, mislim, da se strinjava, da ljudje želijo zadnjo verzijo, ampak to predvsem zato, ker so navajeni zaradi Androida, da je to potrebno imeti, ker ima še kup napak in zmrzovanj in jim je zato tako pomembna nadgradnja.
Sicer bi zaradi trženskih vidikov bila najboljša poteza Microsofta, da ponudi WP 8 tudi obstoječim, ampak jaz pravim, da to ni tako pomembno na Windows phonu, ker že sedaj vse deluje tako kot treba. Kdor pa je bolj zahteven uporabnik in bo želel dodatne "bombončke" bo pa takrat kupil WP 8, ali naj počaka še nekaj mesecev.

Poleg tega tudi če se vnaprej ve, da bodo Androidni telefoni nadgradljivi to povečini traja tako dolgo, da je enako kot da nebi ponujal nadgradnje... 1 leto in več čakat na 4.0, kot naprimer za galaxy S2, je porazno...

Glede slabega nakupa Android: Trdil sem, da zaradi nezmožnosti nadgradnje Windows phone nakup Lumie nikakor ne more bit slaba odločitev, kot je nasprotno trdil predhodni uporabnik IN da je v tem primeru lahko slab nakup edino Android, ker ima še en kup nezanesljivosti in zmrzovanj.

Še to - vsi, ki imajo Lumio 800 in jih poznam (5) so izjemno zadovoljni in navdušeni nad odličnim upravljanjem. Tako, da telefon je potrebno najprej testirat, uporabljat nekaj tednov, šele nato se lahko kritizira!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Lumia 900 drži dlje, kot 800, to je definitivno blo potrjeno velikokrat pri testih, pa tudi LTE je v USA, kar ajfoun ni sploh, Androide pa pobere ko čevap na žaru.

Pri WP telefonih je velik problem, da so predragi. Te Nokie bi morale biti veliko bolj ugodne oz. telefoni za mase, Androida pa res ne bi smel kupit noben nespo, ker se mi zdi, da so potem sami sebi svoja največja ovira.

Da se Android prodaja v takih količinah, pa ni nek znak kakovosti....isto ne za Apple, če bi le malce pogledal na ceno.

Kako pa zdaj jamrate glede nadgradljivosti na WP8 mi pa tudi ni jasno....fakin 99% folka, ki ma zdajle WP cegu, bo shajalo brez težav brez nadgradnje. Pa kaj mislite, da bo potem še kapučino skuhal z WP8? Vse funkcionalnosti, ki še pridejo bo treba bit že malce poznavalec, da bodo uporabne, taki pa "mamo" pač za nov telefon, moja punca bo pa mela Lumio 800 dokler bo delovala in ne vem če bo sama vidla kako stvar pri mojem WP8 telefonu, da bi rekla....novga čem takega z WP8.
tongue-1.gif

WP9 bodo isti kot W8 RT....boste zdaj začeli pisat, da se WP8 preskoči, da bo pol čez kake 2 leti met skor polne winse gor.
grin1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
o come on, wp os pa res lahk sam microsoftovci hvaljo. debilna omejitev reolucije,
"omejena" (kok je ze devet kontaktov) kolicina prikazanih informacij in splosna nepodprtost razvijalcev ga postavi tam nekje na 3je po mojem celo na cetrto mesto mobilnih osov...

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Roky a to nej bi bli argumenti proti al kako?
hysterical-1.gif

Še vsak, ki si je nabavu Lumio 800 je izredno zadovoljen. Praktično ni ene pripombe.
Drugo je pri Androidih - še vse, ki poznam jih non stop poslušam kako na Androidu to ne dela, kako uno ne dela.. kako je počasen, zmrzuje... itd.

Glede aplikacij, pa jih ima Lumia čisto dovolj.. sicer slovenskih bi lahko bilo več, ampak se to lahko v zelo kratkem času spremeni, glede na količino prodanih aparatov. Za Android je bilo pred komaj 1,5 leta toliko aplikacij, kot zdaj za WP7 - 100.000.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
mogoce kateri od zgornjih argumentov ni resnicen? sicer pa market share govori svoje, pa ce se vidva na glavo postavta...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tudi VW ima ogromen market share, pa to ne pomeni, da izdelujejo najboljše avtomobile, ne?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kakšen je delež operacijskih sistemov mobilnih naprav, ki so surfali po netu zadnja 2 meseca, si lahko ogledate 1,43%.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Ne rečem, da ni WP dober OS, vsaj kar sem ga imel priliko sprobat, samo ga tako opevat, še huje kot apple verniki, mi je pa smešno. Ne vem zakaj bi bilo manj programov prednost. Kako je android en drek, WP pa zakon ki dela gladko in oh in sploh. Če pustiš android pri miru, ne naložiš skoraj nobene aplikacije, bo prav tako delal super brez zatikanja. Razlika je samo v tem, da se moraš pri androidu sam zavirat, pri WP te pa MS in razvijalci
smile-1.gif