Lučka Kajfež Bogataj in Zima v Sloveniji

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne ravno. Ogrevanje lahko povzroči ledeo dobo
frown-1.gif
Če se res ustavi zalivski tok v atlantskem ocenanu smo ga najebal.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
omfg, od kje ti dobivaš plačo?

Si eden od tistih, kateri je gladko dobil denar, ker je v naslovu planirane študije navedel global warming.
bonk.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Če se Anglija, obale Francije in še par malenkosti malo ohladi, to še ne pomeni ledene dobe veš
smirk-1.gif

Zakaj se pa ni zalivski tok ustavil med holocenskim maksimumom? Saj je bilo vendar 1000+ let topleje kot danes
evil.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če so že slike tako popularne. Procenti prebivalstva in urbanih področij ob morju.

Table1_large.jpg

By by večji del Nizozemske.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
The World Meteorological Organisation’s secretary-general, Michel Jarraud, told the BBC it was likely that La Nina would continue into the summer.

This would mean global temperatures have not risen since 1998, prompting some to question climate change theory.

PS. Zdaj jebete ježa že ene 5 let, a če ti dam še 5 let časa pol pa priznaš, da si kot retard nasedel svojemu pastirju Gore-u?
smirk-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Saj nisem rekel, da se bo. Upam da se ne bo. Dejstvo je, da so ledene dobe v preteklosti bile. Prekinjen zalivski tok je pač eden zelo verjetnih razlogov zanje. Gledate kdaj vremenske napovedi? S katere smeri ponavadi pride dež? Z vzhoda ali zahoda?

Niti si ne predstavljam, da sem kakšna koli avtoriteta na tem področju. Mislim le da je napaka zatiskanje oči pred učinki globalnega segrevanja, ali celo njegovo zanikanje. Prav tako kot ne slepo verjeti vsej propagandi naravnovarstvenikov. Senzacionalnost jih pač pripelje v novice. Samo to še ne pomeni, da problema ni.

P.S. za mojo plačo se se vam ni treba bati. Nima nobene veze z globalnim segrevanjem
hysterical-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Iz JZ-pri nas je večinoma glavno sredozemlje
grims-1.gif

Zatiskamo da si oči pred učinki GW? Najprej prosim za neizpodbiten dokaz, da je človek odgovoren za GW(čeprav se že 10let ne segreva, ampak pustimo to zaenkrat), nato se pa pogovarjamo dalje.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Najprej prosim za neizpodbiten dokaz, da je človek odgovoren za GW(čeprav se že 10let ne segreva, ampak pustimo to zaenkrat), nato se pa pogovarjamo dalje.

Kje je pa neizpodbiten dokaz da ni? Ali vsaj da pri tem vsaj ne pomaga.

Ne vem no. Meni se zdi da gre povpreæje še vedno navzgor.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz za vse:

Zakaj imajo GWjevci tako moč?

poglejte si kaj lahko naredi samo ENA oseba proti BBCju: KLIK

jaz sem urml od smeha
hysterical-1.gif
Jebeš novinarja. Od mene bi dobili le 2 besedi: [censored] off. In nov spam rule v mail klientu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Seveda gre samo gor, če pa so vsi grafi samo do leta 2000 (si lahko misliš zakaj).
Pa že na tem se lepo vidi, kako na koncu zavije dol
grims-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
uf, glede na use kar ste tuki napametovali, bo drugo leto Nobelov nagrado prejel Alter,
Upam, da ne. Odkar so jo dali Goru, so doklazali, da je to le še nagrada bebcev bebcem. Verjetno je pogoj IQ nižji od sobne temperature.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Če je šlo povprečje v 20. stoletju navzgor to dokazuje kaj?
Če pogledam spodnji graf(ne zgornji, ki je "popravljen" da bolje ustreza man made GW pravljici) vidim, da se ogreva po mali ledeni dobi. Kaj pa vidiš ti?
warming_graph.gif

Kaj potem dokazuje to, da povprečje v 21. stoletju pada?
rss_monthly_global_temperature_anomalies_1998-2008.png

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Kaj so pa dejstva? Polarni led se topi. V afriki je čedalje večji problem pomanjkanje vode. Zakrivanje oči, da človek pri tem nima nič, je pa vsaj po moje neumnost. Človeštvo pri tem vsaj pomaga že ne.
Triglavski ledenik

1957
sl%2032.gif

2003
triglav%20z%20vrha.gif
Daj še slike izpred 500, 1000, 2000, 5000, 10.000, 100.000 in še malo za nazaj. Ne moreš? Znaš samo za zadnjih 0.00000000...0001% časa obstoja planeta? In s tem poskušaš nekaj dokazat?
Malo se zamisli ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Najprej prosim za neizpodbiten dokaz, da je človek odgovoren za GW(čeprav se že 10let ne segreva, ampak pustimo to zaenkrat), nato se pa pogovarjamo dalje.

Malo si zgrešil logiko (in znanstvene zakonitosti): ko nekdo sproducira novo teorijo, mora dokazat, da drži. Tisti, ki ja sporduciral teorijo relatvnosti, jo je dokazal. Tisti, ki so sproducirali teorijo o GW zaradi "človškega" CO2, je niso. Torej ta teorija ne drži.

Aja, daj ta isti graf že za par jurjev let nazaj. Če govorimo o problemih v gozdu, ni dobro gledat le ene veje. Spregledaš "big picture".

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Obstajajo dogodki, ki se skladajo s to teorijo. Taljenje ledu, Povečana aktivnost in intenziteta hurikanov na širšem območju karibov. Hurikani v evropi. Niso ravno pogosti, jih je pa bilo par v zadnjih letih. Tornadi v Nemčiji. In navsezadnje tudi pogostejša in močnejša neurja pri nas.

Ali so to neizpodbitni dokazi? Ne niso. Se pa nekaj dogaja z okoljem. In zatiskanje oči pred tem, da človek pri tem nima nič je po mojem mnenju neodgovorno. Ko bomo imeli neizpodbitne dokaze bo najverjetneje prepozno, da bi karkoli spremenili.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če je šlo povprečje v 20. stoletju navzgor to dokazuje kaj?
Čisto nič. Mene skrbi konstantna rast. Sicer so na grafu podatki do leta 2007.
Citat:

Če pogledam spodnji graf(ne zgornji, ki je "popravljen" da bolje ustreza man made GW pravljici) vidim, da se ogreva po mali ledeni dobi. Kaj pa vidiš ti?
Kod prvo bi vprašal od kod je ta graf? Ali oba dva? Zanesljive meritve temperature so šele od leta 1850. Jaz vidim to, da smo še vedno nad dolgoletnem povprečjem.