Lučka Kajfež Bogataj in Zima v Sloveniji

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
lucka ima drug teden predavanje na nasem faksu, pa jo bom vprasal zakaj pada sneg, kljub gwju
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Lučka se obeša na ekstremne dogodke, torej dam raje ta link.

Mimogrede, pozorni znanstveniki so, da se je Nasa "zmotila" in je pri upoštevanju globalnega segrevanja pri Sibiriji upoštevala septembrske temperature, za preostali svet pa oktobrske. Seveda so potem vehementno "ugotovili", da se najbolj segreva ravno Sibirija.
stupid-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Lučka se obeša na ekstremne dogodke, torej dam raje ta link.

Mimogrede, pozorni znanstveniki so, da se je Nasa "zmotila" in je pri upoštevanju globalnega segrevanja pri Sibiriji upoštevala septembrske temperature, za preostali svet pa oktobrske. Seveda so potem vehementno "ugotovili", da se najbolj segreva ravno Sibirija.
stupid-1.gif

lepo jim gre... to je že drugo ali tretjo leto zapored, ko so se zmotili..... in to vedno v korist segrevanja
hysterical-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Danes je v enem intervjuju zelo dobro povedal Ludvik Toplak (ob ustanavljanju svoje univerze): ''Ledeniki se talijo, ampak to nikogar ne skrbi, kaj pa nam pomeni led v gorah. Ampak če se stopijo ledeniki reke nimajo več vode, podtalnica na območju porečja Donave (kamor spadamo tudi mi) se bo znižala za 7m, kar pomeni, da bomo imeli rastje primerljivo s Afganistanom. In to je dejstvo, ne grožnja.''
Prvič slišim, da je bilo v Evropi v holocenskem maksimumu afganistansko rastje. Takrat je bilo več kot 1000let topleje kot je sedaj. Me lahko prosim razsvetliš?

Kaj ti zgledam kot Ludvik Toplak?

ludvik.toplak@evro-pf.si
ludvik.toplak@uni-mb.si

Piši, pa ti mogoče odgovoril.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ženska je ubrisana, kmalu bodo oz. so že večji kot katoliška vera, zgleda da so levičarji fouš in morajo met svojo religijo.
uf-1.gif

Kdor misli, da pretiravam, še ni gledal Gorov kvazi dokumentarec, tako oprani so lahko še samo župniki.
bonk.gif

Lahko bi dal eno anketo, me zanima kolk je vernikov gorove cerkve tukaj.

a. ) Verjamem, da GW povzročamo oz. je direktno povezano z dejanji človeštva na zemlji.
b. ) Ne verjamem v manmade GW

Lepo bi blo tud, če bi vsak napisal v katere trditve oz. raziskave verjamete.

Jaz recimo spadam pod b, ker nikakor ne verjamem, da človeški faktor sploh proizvede omembe vredno spremembo v masi vsega CO2. Verjamem, da je temperatura na zemlji zelo odvisna od aktivnosti sonca in da so razne katastrofe vedno bile in bodo, sam novinarji jih znajo napihnit.

+ to, da se GW religiji zadnje 5 let od dokumentarca Papeža Gora prvega prikazane napovedi nikakor ne uresničujejo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
že ta graf meni pove vse o GW : klik

No, ta graf je dokaz, da je globalno segrevanje lahko samo dobra reč.
cheer.gif

Namreč med leti 1000 in 1300 je bil velik razvojni vzpon po celem svetu (renesansa srednjega veka).

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
shocked-1.gif

na grmado s tabo! kak si upaš kar koli proti ZELENIM rečt!!!! oni ja skrbijo za našo prihodnos!!!!
Ti TI človekomrzec!!!!!
Veš, so ti ljudje na viskih položajih in bodo zrihtali, da neboš več dobil nobene podpore od države za svoje raziskovalne namene!!!!
Pa še nikjer drugje te ne bodo zaposlili....... imamo ogromno vez
10.gif

sarkazem off......

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
ksz za vse:

Zakaj imajo GWjevci tako moč?

poglejte si kaj lahko naredi samo ENA oseba proti BBCju: KLIK

jaz sem urml od smeha
hysterical-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No, ta graf je dokaz, da je globalno segrevanje lahko samo dobra reč.
cheer.gif

Namreč med leti 1000 in 1300 je bil velik razvojni vzpon po celem svetu (renesansa srednjega veka).

Valda, komu pa se da v mrzlem kaj delat in razmišljat
grin1.gif

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Me veseli, ko vidim da jo še ljudje, ki niso padli po pritiskom ".zelenih". Ne vem zakaj, amapak dobil sem občutek da je vso ta GW štorija nekakšna zamenjava oz. podobna stvar kot je bilo nekoč verovanje. Današnje geranicije se pač ne da več prelišiti z vero, češ to dela Bog, vse do sedaj nenavadne pojave se dandanes da dokazati zakaj in kako. Tako je pač prišla grožnja s tem segrevanjem.
Človek enostavno ne more tako možno vplivati na enormen planet Zemlja. Narava dela svoje in če je eno leto malo topleje še ne pomeni 1000 letnega segrevanja.
Sam čakam da bo snega še neslo in da bomo temperature take kot so oz. še nižje da bomo imeli vsaj nekaj časa mir pred zlobnimi zelenimi jeziki in terijami zarote..

Pa smo šele v začetku decembra
evil.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Ko bi Lučka še s svojimi dejanji pokazala, da je zelena.
bonk.gif
Tako pa luči v bajti in pred bajto gorijo v nedogled, nikoli je ne vidiš na biciklu, itd...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mogoce gre pa pes?
smile-1.gif

Saj tudi Gore verjetno ne kolesari prav veliko, glede na njegov izgled. Dvomim, da pogosto uporablja javni prevoz. Njegovi terenci so verjetno tam zato, da sluzijo cemu drugemu kot ogledovanju. Da ne gremo iskat podatkov koliko pitne vode se porabi za ciscenje njegovih his in kako pogosto sedi na letalu.

Skratka. Al Gore naredi okolju vec skode kot povprecen zemljan. In potem bo on ucil ostale
uf-1.gif

Ljudje so pa pac naivni in mu verjamejo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
ksz

Ne da bi bil po vaše "vernik", ampak takole šviganje si ga na Kajfeževo in posmehovanje vsakemu, ki povdarja, da so klimatske spremembe prisotne, je milo rečeno otročje početje.

Zanima me, kolikšen pa je vaš energetski odtis? Sicer se posmehujete, trdite da ste za ohranjanje okolja, ampak kaj pa v resnici storite za okolje na mikro in makro nivoju? Že način pisanja nekaterih v temi pove, da večino boli k.

In še vprašanje, ali človek res lahko vpliva na klimo na zemlji. Predstavljajte si zemljo s 50 mrd ljudmi, po sedanji rasti enkrat v 22 stoletju. Ste prepričani, da teh 50mrd ljudi nikakor ne more vplivati na klimo zemlje? In vsa živinoreja, kmetijstvo, industrija, ki mora to podpirat?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
ti vedno pozabiš da se pogovarjamo o MAN MADE CO2
in to res... VEDNO pozabiš!

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Sori, povečevanje količine toplogrednih plinov je nedvoumno povezano tudi s človeškimi aktivnostmi, skratka porast je delno antropogen. Ne moreš vsakega znanstvenika, ki govori o toplogrednih plinih zmerjat za bedaka. In o tem tudi pišem, o vaši kulturi in o posmehovanju. Iz takega odnosa očitno sledi, da si lahko operete dušo in naprej živite, kot da se ni nič zgodilo, ker človek je tako majcen, da ne glede na to kaj počne, ne vpliva na globalno podobo Zemlje. Ampak to je utvara in laž.

Vsi mi vplivamo na Zemljo in tega bi se morali bolj zavedat, ne pa da jo jemljemo kot neskončno velik vir surovin in energije in kanto za smeti.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
no fajn.... zdaj pa si še zračunaj koliko je % CO2 od VSEH toplogrednih plinov,
potem pa si še zračunaj koliko % od tega je man-made....

pa ne mi spet s kakim butterfly effektom prosim!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
ne to da je politik ampak to, da miljarde € mečemo za neki kyotski protokol od katerega tak ni nobenega haska, namesto da bi tisti denar vložli v kake bolj pametne zadeve ki bolj ogrožajo naš planet kot CO2 ki je hrana rastlinam