LPP draži vozovnice za 50%

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.632
4.002
113
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
In ti navadni kekci so bili? Da jih nastejem: rudar, policaj, sofer avtobusa....Odgovornost,bioritem in tezavnost poklica
Itak, pa stevardese
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Bilo jih je za VI razlicnih razredov benifikacije. Torej jih je bilo kar precej. Ajde ko lih sprasujes: zeleznicarji, rudarji, policisti, piloti, soferji, jeklarji, steklopihalci, radiologi, doloceni umetniki, sportniki,... itd

Bo dost?

To d aje mel nek poklic beneficirano delovno dobo ni argument da je ta poklic blazno odgovoren in tezek hkrati. Jeklar ima naporen siht ampak odgovornosti pa ni ravno.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
SJTV1. Lolek si. V tej je***i državi skoraj vsak burek parkira na prostoru za invalidne osebe. Od kod to??? Koga boš za to krivil??? Po drugi strani, talibaniš glede voznikov avtobusov. Zate so očitno ovira. Kam pa se naj dajo, da te ne bodo ovirali??? Jaz imam od doma do centra LJ cca 15 minut peš, in grem peš (torej ne 'hodim peš'), v center pa pridem prej kot ti s škatlo na kolesih. Smisel je?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nevem kaj tolk jokate, pri nas avtobus vozi na liniji dolgi 8 kilometrov karta že več kot eno leto stane 1.20 eur. Torej če tako pogledamo je karta v LJ 10x cenejša.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
SJTV1. Lolek si. V tej je***i državi skoraj vsak burek parkira na prostoru za invalidne osebe. Od kod to??? Koga boš za to krivil??? Po drugi strani, talibaniš glede voznikov avtobusov. Zate so očitno ovira. Kam pa se naj dajo, da te ne bodo ovirali??? Jaz imam od doma do centra LJ cca 15 minut peš, in grem peš (torej ne 'hodim peš'), v center pa pridem prej kot ti s škatlo na kolesih. Smisel je?

Smisel je, da te v življenju nekaj jebe in potem otresaš takele bedarije. Si ne moreš več avta privoščit, pa takole popizdiš, ker ne hodimo vsi peš? Daj pomiri se malo, no.

Kaj misliš, kdo je kriv, da (sicer redek) folk parkira na parking za invalide? Položaj lune? Tvoja tečnoba? Ali bebevost ljudi, ki to počnejo (pa je pri tem vseeno, a vozijo avto ali bus).

Talibaniziranje? Zakaj, a zato, ker od busarjev zahtevam, da se držijo pravil kot vsi ostali? S tabo je nekaj hudo narobe, če se ti zdi, da bi nekateri morali imeti prvico, da kršijo zakonodajo ... A potem je tudi OK, če tajkuni kradejo in uničijo forme. Jebiga, eni naj imajo pa še za to pravico?

Z Brezovice do centra Lj rabim zjutraj v gužbvi (ravno okoli osmih) z avtom cca 20 minut (ponavadi par manj). Ne vem sicer, kako hitro hodiš, ampak v tvoji zgodbi da v 15 min prehodiš več, kot prevozi avto, nekaj zgleda ne štima. Lahko pa probava, če hočeš.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Lej če se šofer drži pravil, ga potniki kurcajo. Če se pa ne, ga pa soudeleženci v prometu. Tko al tko si jebena stranka!
smile-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Dejstvo je, da na cestah v LJ v 'rushhour' vsako jutro ali pa okoli 16h vidiš n vozil dolgih 4, 5 ali več m, v katerih običajno sedi le voznik. Mnogi od njih tudi radi hupajo (tudi pred samim UKC, kar je verjetno zelo blagodejno za tamkajšnje paciente).

Kot drugo, mojo rikšo, če se le da, uporabljam le za prevoze izven 'rushhour' ali pa če grem kam na relacijo. Točka A-B, če razumeš. Zame je avto zgolj transportno sredstvo.

Tvoje zadnje poglavje. Na uro običajno prehodim okoli 7 km. Pripelji se enkrat ob 'rushhour' (npr med 7 in 8 uro) skozi Moste in pri tržnici Moste štartaj štoparico. Pelji se do Kongresnega trga in poročaj (jaz peš rabim do tja 20 min).

Pa še dodajam. V večnih kolonah v LJ, se mi enostavno ne ljubi več voziti, ker običajno 'padem' za kakšnega uiber naštelanega euro4 ali 5 dizlerja (da o strejših ne tipkam!), ki seje oblake parfumov za seboj.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.090
113
pri taščici
Sjtv; tajkuni nic ne kradejo. S svojim premozenjem lahko delajo kar hocejo. Nekako v tem stilu si tudi ti nekoc pisal-zagovarjal. Kaj sedaj plato obracas?
In ja, ljubljano prevsem center bo treba nekoc razdelit na cone, kjer bo za vstop v center z avtom treba mastno placat, avtobus bo pa zastonj. In ce moras od askerceve do dalmatinove priti na sestanek bos sel na "zastonj" smrdljivi avtobus, bos vzel zastonj bicikLj, ali pa bos dal 10 evrov za dostop z avtom do dalmatinove. Cez komot ga pac ni.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Pripelji se enkrat ob 'rushhour' (npr med 7 in 8 uro) skozi Moste in pri tržnici Moste štartaj štoparico.

Ravno po tej poti sem šel danes zjutraj z avtobusom.
bonk.gif
Več kot 5 minut za vsako od postaj. Od postaje pri Petrolu do kliničnega več kot 15 minut. Ravnina kilometer in pol. Za sedet itak ni bilo placa. Če bi vedel, bi šel raje peš.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Saj ravno to pravim, pa nekateri tega ne poštekajo. Jaz sem pa v tem času peš že pri Zmajskem mostu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Pripelji se enkrat ob 'rushhour' (npr med 7 in 8 uro) skozi Moste in pri tržnici Moste štartaj štoparico.

bonk.gif
Več kot 5 minut za vsako od postaj. Od postaje pri Petrolu do kliničnega več kot 15 minut. Ravnina kilometer in pol. Za sedet itak ni bilo placa. Če bi vedel, bi šel raje peš.
Polovica moje poti v osnovno solo vsak dan.... Sem pa veliko prebral v tej gneci
smile-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Dandanes bi v tej gneči izgubil še več časa, ker je enostavno vsak dan več prometa. Ja, veliko več bi verjetno še prebral, bi pa verjetno tudi zamudil zaæetek pouka. Prevečkrat.

Sicer pa, ali ni najepše brati doma?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
v bistvu ne. Najbolje je brati med premikom nekam. Ker si poleg dogajanja okrog tebe v mislih pa komi cakas da gres nazaj k zgodbi.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.090
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik franci pravi:

bonk.gif
itak da je guzva, ce pa vsake pol ure pelje avtobus. Avtbus naj ukinejo, zaprejo kolesarske in plocnike in naredijo dvopasovno zalosko only for car do njegoseve pa bo zadeva resena. Aja v avtu se lahko pelje samo en, ce je avto reg.min za 7 se lahko peljeta dva.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.090
113
pri taščici
Sem pogosto na tej relaciji, vendar zelo redko z avtom. Ali moram imeti codriverja da me pocaka pred bolnico ce imam opravek nekaj minutni, ali pa grem na kolo, bus. Bus je ceneje (od samega parkinga v GH, voznja tudi ni zastonj)in ne veliko pocasnejsi. Pa se alter lahko berem na njem brez da mi plavci pisejo kazni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.090
113
pri taščici
Ynos; itak je sarkazem, tudi jaz ne razumem zakaj se mi tamala vsake pol ure danes/vceraj dere. Mogoce pa bom kdaj.
Sarkazem je v tem, da nekateri pravijo da je guzva zaradi busov in da ce se z avtom ne sme peljati, naj tudi bus ne vozi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Aja ne. Moj post se je nanašal na to, da si včasih res prej peš kot z busom ali avtom.

Takoj po koncu zime si kupim eno cheap kolo. 2km do šihta, ravno prav, da ne zašvicaš preveč, ravno malo preveč, da bi vsak dan peš hodil in ravno tok, da se mi res ne splača vsak dan dajat za bus.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Tvoje zadnje poglavje. Na uro običajno prehodim okoli 7 km. Pripelji se enkrat ob 'rushhour' (npr med 7 in 8 uro) skozi Moste in pri tržnici Moste štartaj štoparico. Pelji se do Kongresnega trga in poročaj (jaz peš rabim do tja 20 min).

Glede na to, da se kolega dnevno vozi skoraj enako relacijo (OK, končna ni kogresni trg ampak hotel Lev), ob uri, ki si jo navedel (kako minuto čez 8 je v službi), ti kar povem, da več kot 20 min ne rabi. Ker če bi rabil več, bi vsako jutro zamudil na kavo. Pa ne zamudi.