LPP draži vozovnice za 50%

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sjtv; tajkuni nic ne kradejo. S svojim premozenjem lahko delajo kar hocejo. Nekako v tem stilu si tudi ti nekoc pisal-zagovarjal. Kaj sedaj plato obracas?

Sorry, amapk tule pa brcaš v temo. Tega nikoli nsiem zagovarjal. Če pobrskaš temo o Hildici in opeharjenih delavcih boš videl, da sem se jasno vprašal kako hudiča nihče ne naroči žlahte iz juga, da jo "popedena" ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.331
7.089
113
pri taščici
uf nekje te imam v spominu da si pisal tako kot sem te nekako povzel. Dopuščam možnost da sem bil takrat še v bolj občutljivem položaju (pač "hildin" delavec).

off smo.
od tržnice moste dvomim da prideš v 20 minutah do Leva zjutraj pred osmo (po zaloški, drugje pa najbrž nič hitreje). Sem se prevečkrat načakal v koloni (na busu, avtu...) tako da sedaj se poskušam te ulice v tem terminu strogo izogibat. POnavadi še vlak nabašeš in si tam)

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:

Politika je odraz ljudstva, tukaj tople vode ne bova odkrila. Še nekaj časa bo potrebno, da se kaj spremeni, samo kaj, ko generacija, ki prihaja ne obeta nič boljšega, meni se zdi samo še slabše. Gledam današnje mladiče, OK si rečem, sej bodo odrasli in se razvili v neko osebnost, samo kakšna bo to osebnost, ki je razvajena in že sedaj dobi vse kar se želi. Za primer, nedolgo nazaj sem se pogovarjal s študentko 1. letnika, ki je dobila za uspešno opravljeno maturo novo vozilo v vrednosti 23.000 EUR, stanovanje v bližini centra Ljubljane. Do tukaj se trudim še razumeti, kar me je zmotilo je to, da sem ujel njen telfonski pogovor z očetom, ko mu je razlagala, da jo je radar na avtocesti slikal na 160 km/h in če bo to on lahko uredil. In potem naj bom toleranten in ponižen, ja pa kaj še.

Vidiš, do teh ''mladičev'' dandanašnjih ti ni potrebno biti ponižen, niti toleranten, ker tu se pa čisto strinjam s teboj - ''krivi'' so kakopak starši-njihova vzgoja, malo pa tudi družba. In v tem tvojem primeru ne razumem niti vozila za tako vrednost niti stanovanja, do kamor tvoje razumevanje še seže.
V roke dobi volan 18-letnik, ki meni, da sedaj ko ima pa volan v rokah, pa ''ima svet na dlani'' ( enako se zgodi z osebki, ki imajo težke mašine in skozi vožnjo prepucavajo svoj ego - tudi ti osebki so psihično nesposobni), in hitro pozabi besedo ''bremza'', pozna samo še besedo ''gas'' in po možnosti ''alkohol''. Seveda na drugi strani pa imaš starejšo generacijo, ki ne pozna več besede ''gas'', ampak samo še ''bremza'' in ''sightseeing'' - torej ''spoznavanje narave in družbe'' skozi okno vozila.

Glede napak pa takole, dogajajo se vsakodnevno, vsakemu...lahko, da se pač oseba ''zmoti'' , a kaj ko se je zmotila v križišču ipd. in kaj, ko si bil takrat ravno ti tam. Želim ti obilo dobrih živcev.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
od tržnice moste dvomim da prideš v 20 minutah do Leva zjutraj pred osmo (po zaloški, drugje pa najbrž nič hitreje). Sem se prevečkrat načakal v koloni (na busu, avtu...) tako da sedaj se poskušam te ulice v tem terminu strogo izogibat. POnavadi še vlak nabašeš in si tam)

Lej, kolega je doma točno æez ljubljanico od tržnice moste, se vozi vsako jutro v službo in vem kdaj pride, ker vsako jutro spijeva kavo. Lahko sicer ne verjameš, pa vem tudi, da se mu enkrat na mesec ali dva zgodi, da pride 10 minut kasneje, pa ***** čez gužbo, ampak to je to, +- 5 minut.

Po drugi strani iam pa tudi kakega sodelavca, ki tamle okoli Lavrice in Škofljice resne količine časa izgublja dnevno ... Plčus še promet po sami Ljubljani ... To je pa recimo cela jeba.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Za par kilometrov se ti na šiht enostavno ne izplača rinit z avtom (izjema so tisti, ki imajo avto ali pa motorček na elektro pogon). Ti si novinar, kdaj boste to dojeli? Tukaj v Mostah vidim nebroj kretenov v ML, Q, X in podobnih kantah, ki rinejo proti centru. Moram jaz to res dihat, ker imajo pač vsi pravico do uporabe cest? Ti, kot novinar, bi to že lahko ugotovil. Žal pa si, kot mnogi, očitno zgolj le novinar.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Cakaj lej, ce ima cas in denar za gorivo - zakaj pa ne? Zakaj se ti vtikas v to? Ti si ugotovil, da ti voznja z busom pobere prevec casa - ok, zato hodis pes. On se je pa odlocil, da bo sel z avtom in mu cakanje v gneci ni ovira - tudi prav. Ko pa bo enkrat veljal mestni odlok, da se z avtom ne sme v center pa pac ne bo smel it. Ce pa bo vseeno sel te bom pa razumel da se bos jezil.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
No, priznam, da sem dokaj nestrpen oz netoleranten do nesposobnežev na cesti, kar pa še ne pomeni, da sem nevzgojen divjak. Še vedno sem poskušal zadeve urediti na mehek način, se pravi nekdo je na pasu za prehitevanje, dam levi smernik ter mu tako nakažem, da naj spoka že na vozni pas. Običajno se umaknejo, ko pa ne, potem pa tudi kakšne dolge padejo, tudi hupa mi ni tuja. Tako pač je. Je pa vožnja v osnovi namenjena vožnji in telefoniranju, malici in ne vem kaj še narod počne med vožnjo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Za par kilometrov se ti na šiht enostavno ne izplača rinit z avtom (izjema so tisti, ki imajo avto ali pa motorček na elektro pogon). Ti si novinar, kdaj boste to dojeli? Tukaj v Mostah vidim nebroj kretenov v ML, Q, X in podobnih kantah, ki rinejo proti centru. Moram jaz to res dihat, ker imajo pač vsi pravico do uporabe cest? Ti, kot novinar, bi to že lahko ugotovil. Žal pa si, kot mnogi, očitno zgolj le novinar.

Dejansko se tebe to ne tiče. Jaz imam z avto do službe točno 10 min, včasih še manj, za avtom seveda. Avtobus mi vzame najmanj 30-40 min vožnje, s tem da moram še prestopati. Po zaključenem delu, sem se vračal tudi preko 60 min, hvala lepa, obvoznica ga rula.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.331
7.089
113
pri taščici
Ksz
Obvoznica je drug svet kot zaloska, pa lavrica pa....mogoce so tudi nove poljane drugo kot zaloska. Tole pa je kartica iz leta 80. Kdaj je bilo slikano ne vem. Na njem vidim 3 avtobuse in 4 avte. Zaradi slabe fotke vi tega ne vidite.
1356581-Fotografija0255.jpg

Priponke

• 1356581-Fotografija0255.jpg
    1356581-Fotografija0255.jpg
    62 KB · Ogledi: 94
Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem, vem pa da z malo iznajdljivosti pridem iz Aškerčeve do Mesarske zelo hitro
smile-1.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.137
72
48
123
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz
Obvoznica je drug svet kot zaloska, pa lavrica pa....mogoce so tudi nove poljane drugo kot zaloska. Tole pa je kartica iz leta 80. Kdaj je bilo slikano ne vem. Na njem vidim 3 avtobuse in 4 avte. Zaradi slabe fotke vi tega ne vidite.

Tega križišča si pa v teh časih ne predstavljam brez semaforja.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Huda fotka, me takoj nostalgija daje. Se spomnm, sm se kot mulc s kolesom vozu po centru. Še posebej ob nedeljah, ko je bila Ljubljana mesto duhov. Sedaj druga zgodba...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.331
7.089
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Slaba fotka. Semafor JE. Preverjeno bil že leta 1976, verjetno pa tudi prej.
ponovno pogledal kartico. Semaforji so, so pa bistveno manjsi kot so danes, in so veliki toliko kot drog. Najbolje se vidi na levi stran na vogalu stavbe. Foto M. Gorjanc ni pa letnice zraven. Kartica je bila poslana L.80.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ja z lahko, bre z skrbi, mi pa ni jasno, da je Jankoviæ kar naenkrat kriv za vse težave, ki se pojavljajo v medijih. Noro, kot, da bi on vodil državo zadjnih 20 let.

Ti pa očitno kmalu ne boš mogel spati, ko pridej rezultati parlamentarnih volitev.
hysterical-1.gif

LPP je v firma ljubljanskega mestnega holdinga. Proračun mestnega holdinga je direktno dostopen g. županu (sedaj Jankoviæ), ki takoj ko se na tem proračunu pojavi kak denar, že veselo dviguje, da poplačuje proračunske lunkje MOL-a, ki jih je ustvaril v svojem mandatu, zaradi želje biti všečen ljudem. MOL se je v njegovem mandatu žal resnično res preveč zadolžil, preko sposobnosti normalnega vračanja kreditov. Zadolžil se je zato, da se je Ljubljana razvila oz. da se je naredilo z njo to kar sami lahko vidite. Meni je lepo, vendar ne na račun takega zadolževanja. In ker počasi prohaja čas , ko je treba kredite pokriti in ker denarja ni, je treba podražiti komunalne in druge javne storitve. Sedaj se je podražil LPP, jutri se bo voda, pojutrišnjem pa plin, potem pa smetarina, itd... Tako to gre. Ljubljančani bomo vse to slej ko prej plačali. Škoda, da se je zakalkuliral pri gradnji centralnega štadiona Stožice...to je investicija, ki je zelo obremenila mestni proračun. MOL npr. trenutno vsak mesec najame kratkoročni kredit, da ima za plače zaposlenih. Zgodba, ki je mnogo ljudi sploh ne pozna. Bistvo je očem skrito. Glejte poglobljeno.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz

Ha! Po tejle cesti sem se peljal v sredo ob 7:30.
bonk.gif

Enega študenta sem dostavil na lesarsko na Aškerčevi in sem potem brihtno zavil na Slovensko.
bonk.gif

Pomojem bi res prej peš prišel, pa še protestnikom pred Borzo bi dal za pijačo in sendviče, tako sem jim pa lahko samo potrobil v pozdrav in podporo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Itak, veselo dviguje, najbrž pride še i izpiskom iz SDK-ja. V katerem destletju si ti obstal?