Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Men tu ena stvar ni jasna, če ima mati polno skrbništvo nad otroci, so stiki z otroci tvoja pravica in pravno ne dolžnost - torej, če ne moreš priti po otroka, mora starš, ki ima skrbništvo otroke dvigniti iz šole. Vsaj meni je tako rekla ena, katere bivši ima urejene stike in je z otroci kakor se mu zazdi, niti približno toliko kot je zapisano v odločbi. In ker je pač normalna, skrbi za otroke kot da njega ni in ko se njemu dvigne, da bi bil z otroci (v skladu z odločbo) jih pač vzame. Za takrat ko jih ne vzame, se je pač odrekel svoji pravici in pravno gledano nima dolžnosti biti z otroci. Ali..?
tako je. stiki so moja pravica in ne dolžnost. ne obstaja kaznovanje za neizvedbo. ona je odgovorna za njih. njena odgovornost se konča, ko jaz prevzamem otroka.
njen današnji mail
Zadnja izvedba stika je bila katastrofalna. Izgovori, da starš 2x mesečno ne more priti po svoje otroke, je absurdnost brez primere. Če je kamen spotike moja udeležba na jadranju kljub temu, da sem poskrbela za varstvo otrok v času mojega "stika" in se zanašala na odgovorno ravnanje očeta, kateremu je stik od petka dalje pripadal, potem lahko rečem samo: žalostno.
odgovor na moj mail
Torej, ti si na jadranju nekje jaz pa se peljem po otroke, ko me zadane kap, izsili tovornjak…, karkoli kar mi upravičeno in učinkovito prepreči prevzem otrok, istočasno pa onemogoči oglašanje na telefon. Kaj tvoja glava misli o tem primeru? Šola me ne bo dobila na telefon, pa četudi bi me, nimam možnosti priti po otroke. Ne morem prosti mamo, sestro, očeta, da jih prevzame, ker šola otrok ne bo dala njim. Tebe so klicali, pa si gladko zavrnila, da je moj stik in moja odgovornost. Roko na srce, tudi če bi kaj hotela ne moreš, sej si na jadranju. Pooblastila nisi nikogar torej šola po vseh pravilih, ki se jih drži ne sme otrok dati nobenemu.
ženska neodgovorno misli, da je z otroci opravila v petek ob osmih zjutraj, ko jih odda v šolo.