Ločenci in otroci ločencev

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Srečno!
zmaga.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
danes sem prejel obvestilo, da je sodišče ustavilo izvršbe zaradi preživnine in sprejelo potrdilo banke za dokaz o plačilu. čakamo pravnomočnost oz..pritožbo jedine.

Citat:
Uporabnik softi pravi:
sklep o prodaji se ne more razveljaviti. mislim, da tako pravi zakon.

poglej si prispevek v tedniku al kaj jej že od one ki so ji stanovanj prodali na dražbi. Mislim da je bilo v tedniku. na koncu prispevka pove v katerih primerih se sklep lahko razveljavi. kar sem te bral bi tud ti mogoče znal past v to lukno za razveljavitev prodaje

poglej si prispevek mrbit ti rata tud to rešt

držim(o) pesti

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz
Pri koliko letih pa lahko otroci rečejo, da imajo dovolj in da hočejo k drugemu staršu?
In da se ta želja jasno upošteva?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pred 8 tedni so bile zimske počitnice. Vikend pred njimi ni bil moj stik. Jedina je bila prepričana da je. Po otroke seveda nisem prišel. Smola je bila, da sem se ponesrečil in bil nedosegljiv na klice iz šole. Jedina je vzgojiteljem zatrjevala, da je moj klic in naj pač pridejo Policaji po otroke. po pregovarjanju je le prišla po njih. Bila sta zadnja v šoli.

včeraj..prosim jo, da mi dovoli pooblastiti tretjo osebo za dvig v primeru moje zadržanosti. že leta. vedno zavrne in tudi tokrat je. Napišem ji, da imam opravke, ki jih ne morem preložiti in da ne vem kdaj bom lahko prevzel otroke. Da pooblastila nimam in da bom v tem času nedosegljiv na telefon.

dobim odgovor, da naj anredim preusmeritev, da me iz šole lahko dobijo in da njo ne zanima, da je stik moj in moja odgovornost.

1630 sms iz šole. konec bivanja, kje sem. kličem, povem, da zamujam, da sem obvestil mamo in da naj probajo njo dobit. kličejo, jedina pravi me ne zanima, njegov stik.

poberem otroke z zamudo.

kaj če bi bila gužva še večja? bi še več zamudil, vzgojiteljica jezna in to je to.
kaj pa če bi imel nesrečo, karkoli, da ne bi mogel v šolo?

po besedah otrok je jedina od srede odsotna in ni bilo opcije, da pobere otrok. stik je moja odgovornost, babi jih je dala v šolo in šla v portorož. moja odgovornost, jaz pa nimam možnosti pooblastiti nobenega. imam pa opcijo, da sem upravičeno zadržan.

kako to reševati?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Anbelivebel
Only in slovenia.
Ne mores pooblastiti, lahko pa si upravičeno zadržan.
bonk.gif

Zakaj jo moras sploh prositi za pisanje pooblastila? Ne poznam (še) teh locitvenih for? Ga ne mores napisati brez njene vednosti/strinjanja?
Ce si zlomis nogo, ne mores po otroka v vrtec, lahko pa imas stik z njim doma. Ali kot si napisal. Ne mkres oo otroka ob 3, od petih naprej pa si samo otrokov. Zakaj ga ne bi mogel nekdo drug prevzeti?
Se pravi ne mores sorodnika, soseda.... pooblastiti da ti pobere otroke v šoli. Pa saj kakor vem se samo v prvem razredu pobira (in spremkja zjutraj) otroke. V ostalih primerih so samostojni glede prihoda in odhoda. Razen ce imas v mislih vrtec. Tam pa smo vsaj mi morali napisati 3 osebe ki lahko prevzamejo otroka ob nasi odsotnosti. Kdo to je(sorodnik, sosed, župnik...) njih ne zanima.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Softi. Zakaj ne moreš sam napisati pooblastila, zakaj se mora bivša strinjati s tem? Jaz jo nebi vprašal, napisal pooblastilo in to je to, važen da učitelj ve komu da otroka.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Ta je dobra ja. To bi moral narediti na začetku, kao "ja nisem vedel, da ne smem drugega pooblastit".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
CSD prvič
V kolikor ste zadržani, je vaša dolžnost, da se z materjo dogovorite glede drugačnega načina prevzema otrok, v kolikor to ni mogoče, je potrebno sodno odločbo, kot takšno, izvajati. Dolžnost starša pa je, da na sodišče poda predlog za spremembo načina izvajanja stikov.

CSD drugič
Spoštovana starša,

Center za socialno delo, vrtec itd. nimajo pravne podlage za drugačno tolmačenje odločbe, od tega, kar je zapisano. Načeloma bi veljalo, da bi otroke lahko prevzela tudi druga odrasla oseba, ki ji oče zaupa in bi jo v to pooblastil, v kolikor bi se s tem strinjala mati. Oziroma se starša lahko sama dogovorita o tem. V kolikor dogovora med staršema ni, je potrebno natančno izvajati sodno odločbo oz. podati na sodišče predlog za spremembo oz. drugačno določitev oz. izvajanje stikov v nepravdnem postopku.

CSD tretjič
drži, da sva govorila o tem, da bi bilo smiselno, da bi, zaradi krajevne oddaljenosti, lahko otroke prevzela tudi vaša partnerka, na podlagi vašega pooblastila. Res pa je, da v kolikor se mati s tem ne strinja, bo prišlo do težav.

In mati vseh problemov, ne zmožnost sprejemanja odločitev, usmerjanja in aktivnega reševanja. Zakon je namreč jasen

106. člen

(2) Tisti od staršev, pri katerem otrok živi v varstvu in vzgoji, oziroma druga oseba, pri kateri otrok živi, mora opustiti vse, kar otežuje ali onemogoča otrokove stike. Prizadevati si mora za ustrezen odnos otroka do stikov z drugim od staršev oziroma s staršema. Tisti od staršev, ki izvršuje stike, mora opustiti vse, kar otežuje varstvo in vzgojo otroka.

Seveda ni drugega kot dodatni dopis na izvršbo v upanju, da sodnica spozna nespoštovanje tega člena in useka denarno kazen.
drugače pa..pozabimo, da bi si jaz olajšal prevzemanje otrok. dejmo se v..stresno situacijo.
petek, delam v gozdu, moj stik. jedina smatra, da če je moj, je moj in odide nekam. recimo v dubrovnik. jaz se poškodujem. nisem dosegljiv na telefon, ne morem po otroke in v tistem trenutku sem nemočen.

veste kaj sledi? otroke bo prevzela Policija in nastanila v nek prehoden objekt, dom, hišo. Travme otrok? Jeza? Strah?
Imejte v mislih, da CSD dela za dobrobit teh otrok.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Torej tvoja nova ne sme prevzeti otrok, ce se mama s tem ne strinja? Zakaj se ne bi strinjala?

A sodisce res ne vidi, da gre za jebanje?

softič vsaj glede šole smo mi tako uredili. da v kolikor starša ne moreta pootroka vskočim jaz (smo ožje sorodstvo). reševali smo jaz, starša in šola.

jaz bi na tvojem mestu vsaj glede šole in kakih podobnih inštitucij povedal (inštitucijam) da bi lahko od časa do časa otroka prevzel nekdo drug. To se jedine ne tiče. Tiče se otrok, tebe in inštitucij. Tle jedina nima kaj iskat, niti je nima kaj brigat. Ker konc koncev ta treja oseba bo vskočila namest tebe.

pa ti si že razmišljal o kaki zasebni tožbi zoper jedino, glede na vso škodo (materialno in nematerialno) ki ti jo je strorila?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Najdem pisni odgovor sole, ki pravi, da je jedina skrnik in se mora strinjat.
Lahko bi rekli z novo se ne, razumemo, a se ne strinja s sesto, fotrom, mamo, nbenim.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ker je tko v sklepu sodisca. Ona se me boji in me ne upa srecat zato otroke prevzamem in vrnem v solo.
Ce pa kaj rabi se lahko srecava in se me ne boji.

Sodisca so tema. Enostavne zadeve ne znajo resiti.

Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ker je tko v sklepu sodisca. Ona se me boji in me ne upa srecat zato otroke prevzamem in vrnem v solo.

zakaj? fizično, psihično nasolje, itd? majo na policiji kak zapisnik o pirjavi ali kaj podobnega? sis sedel zaradi nasilništva? če je odgovor NE, potem nimaš jedine, ampak je več jedin, ki ti delajo pi****e. ker sory to ne pije vode.

Ce pa kaj rabi se lahko srecava in se me ne boji.

Sodisca so tema. Enostavne zadeve ne znajo resiti.

ja se strinjam. Če se le da se zadeve rešijo privat brez bogov.

softi si kontaktiral varuha otrokovih pravic? ker to je delanje škode otrokom, pa če ti rata vpokliči vse možne organizacije ki skrbijo za dobrobit otrok.