Ločenci in otroci ločencev

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ker nimam od kje vzet denar, sem zavrnil plačilo-

Podoben primer je imel moj kolega.

Si je vzel pol leta časa. Par mesecev je porabil za to, da si je našel delo in uredil življenje - nato je plačal preživnine za nazaj (ki jih je bil dolžan) ter začel z normalnim ritmom: biti oče otroku v ločeni družini.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nemogoče je. tokrat spet nisem dobil zdravil. jih en rabi otrok. sodna odločba je jasna, ona pa vsakič po svoje. pa preveč so pri tebi, bom vložila tožbo za manj. vsak drug vikend jih imam. komaj čakam, da toži.

in celo prepričana je, da dela super za otroke. ne vem kako lahko tako misli, ko pa je na daleč jasno, da je..adijo pamet

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
In kje so bili otroci takrat, ko je jadrala? Pri tebi?
Ok, naslednjič boš tik pred zdajci povedal, da otrok pač ne moraš vzeti v dogovorjenem terminu. Je to tako težko?
Poleg tega, tudi če je šla na jadranje, ni to nič tako finančno težkega, lahko greš s prijateljico na njeno barko, lahko te povabi kak tip....ni treba imeti ne vem koliko sredstev za tak dopust.
A še sedaj ne vidiš, da je žleht in da te bo pojeb. natančno takrat, ko bo hotela.....otroci so orodje, ne pozabi. Pokaži ji, da si dec, bodi muhast, tako kot ona, bodi nestabilen, bodi točno tak, kot je ona, očitaj ji bedarije, tudi če niso resnične....ah Softi, s podobnimi pacienti mam tudi jaz izkušnje. ne prideš jim do konca na normalen način.
Sprijazni se ali postani bitch do nje. Ko si bo ženska končno uredila življenje, bo šele popustila.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Pokaži ji, da si dec, bodi muhast, tako kot ona, bodi nestabilen, bodi točno tak, kot je ona, očitaj ji bedarije, tudi če niso resnične....ah Softi, s podobnimi pacienti mam tudi jaz izkušnje. ne prideš jim do konca na normalen način.
Sprijazni se ali postani bitch do nje. Ko si bo ženska končno uredila življenje, bo šele popustila.

NE.
Recimo, da je to njen slog igre in v takšnem slogu normalen človek ne more igrati. Ne, da ne more zmagati ampak ne more igrati. Tudi zato je prav, da ne igra njene igre ampak poskuša še tisto malo emocij eliminirati in dela po principu: kar je sodišče naložilo itd.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Mamca, tega smo žal sposobne ženske same. Če začnejo to početi moški, so že na tanki meji, da bodo postali psihopati. Pa tudi vse ženske na srečo se svoji "prijateljici" ne maščujemo oz. vračamo tako. To počnejo nedorasle osebe. Je pa žal statistika bolj na ženski strani.
Softi drži se poti, ki si si jo začrtal, ne trzaj preveč na njeno "sranje", saj veš kaj moraš storiti.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Če te spravi na ta njen nizkoten nivo, te bo premagala s svojimi psihopatskimi izkušnjami. Ne delaj tega, ne spuščaj se tako nizko. Jaz imam občutek da bo ženska kaj kmalu naletela na mino. Ona se lahko 100x izogne mini, a enkrat ji pa ne bo uspelo. Takrat upam, da jo bo kaka sodnica raztrgala. Sreča je opoteča.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne ne, nikoli ne bi preskočil stik, če bi vedel, da s tem zajebem njo. nikoli. tudi ponujen dodaten stik ne bi zajebal iz principa, da bo njej slabše. verjamem, da bolje ko ji je, bolje je otrokom. in kle pazim, da če grem dlje kot mi sodišče nalaga, da grem tako, da mene ne boli bolj, kot koristi otrokom.
mistični, ni bilo jadranje zastonj. in bolj kot denar je zanimivo kako se da vse, če ona rabi. jaz pa ne morem dobit soglasja da sestra vzame otroke v vrtcu, šoli in kljub dejstvu, da že leto dni nimam slkužbe moram imeti denar za nepotrebno vožnjo v lj po otroke.

ona pa nadaljuje svojo pot odtujevanja in uresničuje idejo ne bom ti dovolila otrok. tole mi je včeraj napisala v odgovr na predlog, da sem več z otroci. ta predlog je prišel na njen komentar, da so bili pri njej sedaj 5 dni in gredo spet k meni, kar je prehitro. ko jih ima ona 14 dni jaz nič je pa ok. napoveduje vlogo tožbe na sodišče.

Ne le, da v celoti oporekam tvojim predlaganim bodočim stikom, ampak sem trdno prepričana, da bi bilo za otroke najbolje, če bi se izvajali stiki s tabo občutno redkeje, kot so sedaj.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
fak kakšen bolnik je ta ženska...

pomoje je boljše, da na njo tako tudi začneš gledat, kot na duševnega bolnika. Če se npr. pogovarjaš z norcem, ki je v posebni ustanovi, tudi kaj kmalu ugotoviš da se ne moreš normalno pogovarjat ampak prilagodiš način pogovora s to osebo. In če ti ta norec reče kaj žaljivega npr. "ti si [cenzura]", se tudi ne boš počutil užaljenega in ne boš čustveno reagiral na tak komentar, ker veš da je nor.
Nekaj podobnega je verjetno tudi z njo...naj ti reče, napiše in grozi kar hoče. Ti pač ne reagiraš na to kar reče, ker veš da imaš opravka z duševnim bolnikom.

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
1. Kaj misliš, da bi se zgodilo, če ti dvakrat zaporedoma (torej en mesec) ne bi imel časa prevzeti otrok (vem da je iz tvoje strani to nesprejemljivo, ampak teoretično)? Bi otroci želeli k tebi?

2. Kaj se je zgodilo s tvojo službo? (sicer malo osebno, ni treba odgovorit - dobro je, da še zmoreš vse to...)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da, otroci bi želeli. do sedaj sem dvakrat ali trikrat prekinil stike za nekaj mesecev, 6 ali 8, ker se ni držala odločbe. otroci so prišli z veseljem nazaj. ona je uzivala v zmagi, ko nisem imel stikov, zato tega ne bom ponovil. vztrajal bom na več. hči mi je rekla, da je na mami bolj navezana, a da bi se rada navezala name, da bi bila rada več tukaj, da se naveže. mami se pa ne upa povedat, da mami ne bo huda.
kako zna mami biti huda se vidi v enem delovnem zvezku. hci je narisala hiso in napisala, da je to od očija hiša in da je oči pomagal graditi. mami je bila jezna in je pobrisala stavek in napisala da tukaj živi babi, mami, tati in oni trije. ve, da mami ne živi in babi itd. seveda je bil mami vesela popravljenega stavka. moteč je bil stavek in ne dejstvo, da hči ne zna naštet listavcev, ne zna opisat tržnice itd.

vprašanje
ali na stiku jaz ne odgovarjam za otroke? zakaj na stik ne more pridet po otroke sestra, če jaz dovolim in o tem obvestim vrtec,solo?

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne pozabi, oba imata otroka tako rada da ne popustita niti za milimeter.

To, da ne popustita, ni dokaz, da imata starša otroka tako rada. To je ravno nasprotno. V opisanem primeru je za enega partnerja otrok le orodje. Za začetek, takšen človek sploh ne ve, kaj otrok potrebuje. Z obnašanjem in dejanji pa kaže, da ni v odraslem ampak v ego stanju otroka, v dramskem trikotniku (preganjalec-reševalec-žrtev) pa skače iz žrtve (npr.: pred sodiščem) v preganjalca (npr.: pri predajah).

Ker sam ne moreš vplivati na dejanja drugih in tako tudi na posledice teh dejanj, ki vplivajo na otroke, se počutiš nemočnega. Upaš le, da boš s svojim obnašanjem (v odraslem ego stanju in ne v kakšnem staršu ali še slabše otroku) priklical nekaj razuma na nasprotni strani (pa če gre za CSD, partnerko ali sodišče).
Ne vem pa kaj lahko prispevajo strokovnjaki. Kaj lahko preko vzvodov stroke narediš za otroke.

Tole si iztrgal iz koneksta. Če upoštevaš še tisto, česar nisi citiral boš prebral "rada" s sarkazmom na on.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
O đizs kaj se tebi dogaja
bonk.gif
lahko mojim staršem samo javno rečem hvala, da sta klub ločitvi ostala skulirana, da nikoli nisem iz nobene strani slišal kakega hujskanja, da sta se lahko, če je bilo treba, dobila na kavi in dorekla kakšne pomembne zadeve glede mene.... pa je tudi nov partner od mame bil prisoten in ni delal nobenih scen. Na podelitvi diplome sta se na mojo željo brez težav slikala skupaj z mano.

Tebi pa, kot otrok ločenih staršev, polagam na dušo tole: NIKOLI!!!! ne pozabi svojih otrok, tvoji so toliko kot njeni. Otroci znajo biti vodljivi kot majhni, ampak v odraščanju znajo zelo dobro opazovati kdo jim želi dobro in kdo slabo. Če boš dober in iskren z njimi, bodo to videli
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Še nekaj.... v mojem času se je otrok lahko po dopoljenjem 8. letu starosti sam odločil pri komu bo živel, eden tvoj je že preko, dva sta blizu..... veš mogoče kako je zdaj s tem?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
baje 10 oz 12 let. pri 12 velja, pri 10 se mora upoštevat.

bolj je problem, da najstarejša se boji povedat
sin občasno pove, a ga je pred mojimi očmi mama zatolka k nič
mala, ki je daleč od 8 pa pove direkt. nima strahu.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Tvoj čas bo prišel Softi! Probi ne preveč živcev in denarja pustit. Če je res tko kot govoriš jo bo karma kmal srečala in otroci bodo pri pravi starosti sami ugotovili koliko je ura! Your time will come!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
14 dni nazaj vprasam kok ma mali dolgo posteljo. Ni odgovora.
Mali doma veckrat vprasa a ni odgovora.
Za vikend pravi, da je spraseval, mami ni odgovorila in bo se vprasal. Pa ce lahko se jaz.
Vprasam v torek. Odgovora se ni.

Takih zadev ne razumem!