Ločenci in otroci ločencev

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Otroci so mi sicer povedali, da jim nisi niti 1x očistil nos tekom jesenskih počitnic. To je nesprejemljivo in od tebe pričakujem vsaj pol toliko skrbi, kot jo namenjaš svoji novi hčerki.

otroci so stari 5, 7 in 9 let. Nekako si sami brišejo nos, vsaj velika dva redno. Predvsem pa nben ni imel zamašenega. Ampak mama ima čas težit. aja, nova hči je stara 1 leto.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Tole si daj v arhiv. Tega bo za vezzek, ko ti bo kdo utrujal od pravnikov,mu daš veselo branje.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Tole je pa
bonk.gif

Tudi najmlajši, dvomim, da dovoli brisat nos kar tako. Vsaj moje mi nista dovolili brisat noskov po dopolnjenem 3 letu.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Take stvari ignoriraš. So kot pljunek v morje, mušica v kamion. Ne pozabi, če bi jim nos brisal 10x na dan bi bilo kaj drugega narobe,....

A nisi razlagal kako te nič ne premakne, da si stabilen,.....to predelaš in odjebeš iz glave še isto sekundo ko si slišal/prebral. Če odreagiraš jo samo kuriš, oziroma dobi točno to kar je iskala (kar pomeni da se tukaj ne da zmagat, pa si lahko še tak đek).

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Tole je pa
bonk.gif

Tudi najmlajši, dvomim, da dovoli brisat nos kar tako. Vsaj moje mi nista dovolili brisat noskov po dopolnjenem 3 letu.

Težava ni v nosu. Nos je samo kot okrasek na problemu.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
opažam, da je problem malce modificirana verzija tvoje izjave. ni problem, če sta dva nezrela, če sta dva mal zrela, problem nastane, ko je razlika med njima prevelika. ampak, a ne gremo ravno zaradi teh razlik narazen? v večini primerov da, tam kjer ne, je pa postelja kriva.

dodam lahko še, da je vedno več primerov takega zajebavanja oz, da kar 70% zgodb vleče v to smer, ali pa imam jaz smolo s sogovorniki. kako to vpliva na otroke smo že ugotovili in dolgoročno ni dobro. ne samo za posameznike, za širšo populacijo.

Vzrokov za ločitev je lahko na desetine. Vsak par sam ve ZAKAJ in KAKO je do tega prišlo.
Tako pač je, živimo v takih časih, ko ločitev ni nič več nenavadnega.

OTROK pa je OD DVEH LJUDI.
Nikoli ga ni zaplodil samo EDEN (tudi pri umetnih oploditvah ne).

TOrej VSAK bi se moral boriti za SVOJEGA otroka! TO je tvoje meso, tvoja kri, tvoji geni!!
In ne razume (nikoli nisem in nikoli ne bom) kako se lahko nekdo odpove SVOJEMU otroku!???
Pa ga ni na svetu živega bitja, ne nežive situacije, ki bi mi preprečila, da se ne bi borila za svojega otroka!

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Sama sebe negiraš. Najprej da je otrok od dveh, potem pa, da si ne predstavljaš kako se lahko nekdo otroku odpove.

Če je nekaj od dveh in je nedeljivo, pomeni da se mora nekdo odpovedat, da lahko ima drugi. In ja, dva mentalno zdrava se zmenita, pri nekom otrok živi, z drugim ima pa stike.

To da otroka jemlješ kot lastnino (samo zato ker si ga naredil) sodi v patologijo. Sicer skrajni primeri, ampak so se dogajali tudi pri nas. Ko se dva tako borita za otroke (kot ti pišeš) in ker ga ne moreta dat na pol se nekomu utrga in fenta otroke in sebe. Iz same ljubezni do otrok. Ampak to da si posesiven do otroka ni ljubezen.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sama sebe negiraš. Najprej da je otrok od dveh, potem pa, da si ne predstavljaš kako se lahko nekdo otroku odpove.

Jesos...točno, ko sem to pisala, sem si predstavljala, da se bo nekdo vtaknil v nekaj...če ne bom po otroško vse zrazločila.

OTROJ JE TVOJ. Beseda TVOJ pomeni od dveh oseb, ki sta ga naredili!!!
In če si živ, normalen v glavi...se BORI za svojega otroka!

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Ja. In kaj dobimo ko tvoj nasvet upoštevata ata in mama (istega otroka) hkrati. Prosim svetuj. Ne pozabi, oba imata otroka tako rada da ne popustita niti za milimeter.

Na koncu je otrok v ponedeljek torek in sredo pri mami, v četrtek ob dvanajstih je predaja, naslednje dni je pri očetu. In oba sta super hepi ker nihče nima več kot drugi. O posledicah na otrocih smo v tej temi že pisali. Če je to ljubezen, potem je vseeno če si ga razdelita kar z motorko.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kako bosta to opravila, da bo otrok imel in poznal in preživljal čas z biološkim očetom in mamo: je njuna stvar.
(o tem smo že govorili na prejšnji strani: ZRELE osebe...).

Moje prepričanje pač je, da ni stvari na svetu, proti kateri se ne bi borila za svojega otroka. (to je odgovor na Softijevo PRVO objavo na PRVI strani).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Kako bosta to opravila, da bo otrok imel in poznal in preživljal čas z biološkim očetom in mamo: je njuna stvar.
(o tem smo že govorili na prejšnji strani: ZRELE osebe...).

Moje prepričanje pač je, da ni stvari na svetu, proti kateri se ne bi borila za svojega otroka. (to je odgovor na Softijevo PRVO objavo na PRVI strani).
Ja pa ni no pi.zda to ti model skusa dopovedat. Ja se boris da prezivi ampak ce imas na drugi strani psihopata, ki je preprican da je otrok samo njegov, je treba sprejet kompromise. Ker prvo si ti potem pa tvoj otrok. Ker ce sebe unicis pol tud za otroka ne bos mogla poskrbet.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
S tem se strinjam.

Želim pa dopovedati, da kljub vsemu, kakšne so prepreke, se jaz ne bi odpovedala temu, da sem del otrokovega življenja. In otrok del mojega.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Da ne bo zdaj poskušala hujskat starejše otroke proti tvoji najmlajši hčerki in poskušala vzbudit lubusumja pri njih zaradi najmlajše.
Glede na to, da ji že gre tvoja najmlajša v nos, pa tudi glede na vse dogodke do zdaj se ne bi čudil, če bi psihopat babji poskušal s čim takim.

Človk ne more verjet kakšne stvari doživljajo eni desci.... pa ne govorim samo o tem primeru, tudi sam poznam par podobnih cvetk. CSD bi morala v takih primerih mogoče poseči po salomonski radikalni rešitvi - odvzet otroke in s tem prisiliti starša, da se začneta obnašat normalno.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne pozabi, oba imata otroka tako rada da ne popustita niti za milimeter.

To, da ne popustita, ni dokaz, da imata starša otroka tako rada. To je ravno nasprotno. V opisanem primeru je za enega partnerja otrok le orodje. Za začetek, takšen človek sploh ne ve, kaj otrok potrebuje. Z obnašanjem in dejanji pa kaže, da ni v odraslem ampak v ego stanju otroka, v dramskem trikotniku (preganjalec-reševalec-žrtev) pa skače iz žrtve (npr.: pred sodiščem) v preganjalca (npr.: pri predajah).

Ker sam ne moreš vplivati na dejanja drugih in tako tudi na posledice teh dejanj, ki vplivajo na otroke, se počutiš nemočnega. Upaš le, da boš s svojim obnašanjem (v odraslem ego stanju in ne v kakšnem staršu ali še slabše otroku) priklical nekaj razuma na nasprotni strani (pa če gre za CSD, partnerko ali sodišče).
Ne vem pa kaj lahko prispevajo strokovnjaki. Kaj lahko preko vzvodov stroke narediš za otroke.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz

en pravi, a nisi rekel, da te ne gane. ne, me ne gane. napišem tukaj, da se lahko kdo pripravi na trnovo pot. zanimivo je namreč kako moški gledamo na ločitev. večina jih reče se bomo zmenili in so prijazni in izgubijo pole position. potem je pa konec igre.

dodajam še eno cvetko skrbne mame. čez poletje jih je peljala en dan na morje, nekajkrat na bazen. jeseni mi je pisala, da naj plačam poleg preživnine še pol interesnih dejavnosti. nič posveta kaj mislim, ampak plačaj. sploh za tamalo, ki bi po nasvetu zdravnikov morala plavati. ker nimam od kje vzet denar, sem zavrnil plačilo- seveda sem prepričan, da ima denarja dovolj, saj plačuje odvetnike za bedarije, ki so obsojene na propad. s tem istim denarjem bi otrok lahko plaval brez težav.
otroka ni vpisala na plavanje. odvetnike ni odpovedala. in med jesenskimi je šla jadrat. mama brez dohodkov, brez službe, socialni primer, mol-ov stanovanje, je šla jadrat. tako pravijo otroci.

to je meni všeč. ona je brez službe in ne prispeva za otroke nič. jaz sem brez in moram plačevati. prosim za odlog, prosim za razumevanje, ga ni, ampak se pa jadra. seveda, vloži tožbo in se tožari leto, dve tri. super sistem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Da ne bo zdaj poskušala hujskat starejše otroke proti tvoji najmlajši hčerki in poskušala vzbudit lubusumja pri njih zaradi najmlajše.
Glede na to, da ji že gre tvoja najmlajša v nos, pa tudi glede na vse dogodke do zdaj se ne bi čudil, če bi psihopat babji poskušal s čim takim.

Človk ne more verjet kakšne stvari doživljajo eni desci.... pa ne govorim samo o tem primeru, tudi sam poznam par podobnih cvetk. CSD bi morala v takih primerih mogoče poseči po salomonski radikalni rešitvi - odvzet otroke in s tem prisiliti starša, da se začneta obnašat normalno.

ni salomonska, ni radikalna ampak je edina prava. v trenutku bi mogla streznit starša, če pa ne..pa nista vredna otrok.

proti najmanjši ne bo uspela. jo imajo otroci radi. nimajo bit kaj ljubosumni, ker vidijo, da jim imam 'mačeha' rada kot svojo, da jih pocrklja, skuha, opere, kupi, pelje ven..in da je..kukr bi reku mistični..zrela mama

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Zadnji odstavek drugega komentarja je prava smer in tu mora biti tudi tvoj fokus. Pust ti jadranje. Mene so tud že vabili na brezplačno jadranje. Poanta je, da se z njo ne ukvarjaš v "direktnom prenosu" ampak preko orodij (odvetnik, sodišče, csd,...). Vse nepravilnosti, ki jih ti smatraš za zanemarjanje otrok pa pisno sporočaj itd. Ko pa otroke imaš, pa oni in nič drugega.