Ljubljanski USRANI potniški promet

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj evro je plačilno sredstvo. Z njim kupiš vozovnico, ki se ji v Ljubljani reče Urbana. Posebnost te vozovnice je, da z njo lahko opraviš več voženj na različne načine.

A na smučiščih tudi mečeš kovance v avtomat pred žičnico? A v predplačilne telefone vlagaš bankovce?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Zakaj potem hodiš ven, če imaš vse pred hišnimi vrati? Daj naslov, ti ga v spalnico ali kakšen drug poljuben hišni prostor namontirajo in se lahko z njem zabavaš do nezavesti. Uredim.

Koncept Urbane je kul, s tem, da je prostor za izboljšave. Ni pa tako slab kot ga poskušaš prikazati, sisu ti nešolano.

Tožil? Ni smešno, čeprav se tebi zdi, da je.

koncept urbane je kul, ampak bistvo problema je v nezmožnosti plačila z denarjem

nevem zakaj potem na plačilnih avtomatih za parkiranje v LJ poleg monete in urbane ostaja možnost plačila z denarjem, če je pa ta kartica tako uber duber super in sploh fajn?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zakaj je nezmožnost plačila z denarjem takšen problem? A je tako težko nabavit eno kartico, ki ima neomejen čas uporabe?

Lahko se plačuje z Moneto pri 2eh večjih operaterjih oz se plačuje z Urbano, ki je lahko dostopna in se jo lično spravi v denarnico, ruzak ipd.

Mogoče zato, ker so bili avtomati ob različnih časih nabavljeni pa tudi, zato ker avtomat takšne kapacitete ne moreš ravno na avtobus namestiti, da folk meče denar notri.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Seveda takšna zlorabe žuželke ni smešna. Kot tvoje ideje o urbanomatih. Če še nisi dojel - proti kartici sami nimam nič, moti me, da je to izključno plačilno sredstvo in da ne moreš z zakonitim plačilnim sredstvom, ki je euro, uleteti na bus. Naj dajo plastikomate na vsako postajo, pa je. imaš keš, prideš na postajo, zmečeš keš v mašino ven ti vrže kartico, no problem. Kosovä republik!

Zaradi takih kot si ti, bi jaz omogočil plačevanje z gotovino, vendar bi stala ena vožnja z avtobusom 4 EUR, da slučajno ne boš rekel, da ne gre. Z Urbano pa 0,80 centov, me prav zanima kako pameten bi bil potem.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Seveda takšna zlorabe žuželke ni smešna. Kot tvoje ideje o urbanomatih. Če še nisi dojel - proti kartici sami nimam nič, moti me, da je to izključno plačilno sredstvo in da ne moreš z zakonitim plačilnim sredstvom, ki je euro, uleteti na bus. Naj dajo plastikomate na vsako postajo, pa je. imaš keš, prideš na postajo, zmečeš keš v mašino ven ti vrže kartico, no problem. Kosovä republik!

Zaradi takih kot si ti, bi jaz omogočil plačevanje z gotovino, vendar bi stala ena vožnja z avtobusom 4 EUR, da slučajno ne boš rekel, da ne gre. Z Urbano pa 0,80 centov, me prav zanima kako pameten bi bil potem.

London: Na Oyster je 2.70 GBP
Na cash (okay, "cash", ce kupis single ticket": 4.00 GBP
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.680
1.175
113
Titograd
Saj pri nas je tudi bilo tako, vsaj v MB, ko so še bile magnetne vozovnice, če si kupil v trafiki vozovnico za recimo 2 vožnji ali plačal na busu za eno, je bila cena približno ista.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Seriff
a enih krtac pa lpp ne premore?
Pol ure nima kaj delat na krtacah.
Sicer pa v dopoldanskem in vecernem casu niso vsi avtobusi zunaj. Predvidevam da niti 3/4
Ni fora samo v krtačah, 1 cela steza je za čiščenje 320 avtobusov + 120 od primestnega prometa kjer se opravlja tudi notranje čiščenje kar pa traje in traje...
Vrjel al ne ukinjeno imajo tudi nočno dežurstvo tako da nočnih je samo par ki tankajo vozila!
Dnevno jih operejo tm nek 20, več ni šans
ne-ne-1.gif
in če imamo kako gradbišče ali pa kako čudno vreme pa smo tm.
V popoldanskem času je ogromno busov zuni in veliko jih je na popravilih oz. preventivnih pregledih kar je prioriteta da so zjutraj brezhibni za izvoz!
Aja, bus je dolg 18m in kaj misliš koliko časa mu je potrebno da pride skozi? 5 MIN?
17758-icon_confused.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Zakaj je nezmožnost plačila z denarjem takšen problem? A je tako težko nabavit eno kartico, ki ima neomejen čas uporabe?

Lahko se plačuje z Moneto pri 2eh večjih operaterjih oz se plačuje z Urbano, ki je lahko dostopna in se jo lično spravi v denarnico, ruzak ipd.

Mogoče zato, ker so bili avtomati ob različnih časih nabavljeni pa tudi, zato ker avtomat takšne kapacitete ne moreš ravno na avtobus namestiti, da folk meče denar notri.

zato ker imam pof*kanih kartic v denarnici že itak preveč in se mi ne da nosit za sabo še ene, ki jo uporabim vsakega svetega nikoli?

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
Čisto resno me zanima - v čem je fora, da ne uvedejo vstopanja in izstopanja skozi vsa vrata na busu?
13.gif

Je to povezano s tem, da mora voznik osebno kontrolirati, če si res plačal vožnjo? Ali je voznik vseeno samo voznik in je (ne)plačilo vožnje samo tvoje osebno tveganje, da te na naslednji postaji ne dobijo kontrolorji?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Glede vstopanja na vsa vrata sm dobil info da bi jih validatorji preveč koštali
bonk.gif

In NE, voznik plačevanja ne nadzoruje samo opravi možnost plačila za več oseb z eno kartico!
Voznik lahko samo "dobronamerno" opozori potnika/co da nima dovolj stanja na kartici in to je VSE!

LP.S

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
To je gotovo reklamna folija, v katero je ovit avtobus, ki je nisi opazil
evil.gif

Glede na to, da nas, potnike, folija ščiti tudi pred pogledi teroristov (ne vidi se, kdo se pelje), bi lahko nemudoma povečali ceno vsaj za 34 odstotkov.
bonk.gif

ne... ne... narobe so jo zalepili, zato se ven ne vidi
hysterical-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.859
6.615
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Z denarjem se ne da plačat. Pa čeprav , bi npr. dal notr 1€.
Potem bi se pojavil nov problem - namestiti bi morali tiskalnike za izpis računa, ker sicer kontrolorju ne bi mogel dokazati, da si res dal 1€.

Sicer pa velja pravilo: glede Urbane imajo največ pripomb tisti, ki je sploh ne uporabljajo.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ne, pripombe imajo tisti ki bi uporabil LPP občasno pa se jim zdi absurd da je v RS Euro zakonito plačilno sredstvo in z njim ne morejo plačati prevozne storitve pa še JAVNE povrh
smirk-1.gif
(če bi bila privat firma to tako nebi bilo mogoče izvest!)
Mesečna karta = Urbana
Got.plačijo = ??? ..............(a Moneta?)
ne-ne-1.gif

LP.S

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Meni so napisali tole:
Citat:

Spoštovani!

Vstopanje na vsa vrata na mestni avtobus ni predvideno, ne glede na to, da je bilo plačevanje z gotovino ukinjeno. Voznik še vedno kontrolira plačevanje voznine na svojem terminalu, pomaga potnikom pri morebitnih težavah in ob nakupu večjega števila vozovnic to tudi zabeleži na svoj terminal, da se transakcija izvede. Za hitrejši pretok potnikov pri vstopanju je predviden drugi validator, ki je na levi strani ob vstopu na avtobus.

Lep pozdrav
pohvale in pritožbe LPP

Kar je seveda bedarija.

Sedaj sta dva validatorja pri vozniku. Enega prestaviš k drugim vratom, še enega pa zmontiraš v prikolico (kjer je tako ali tako vedno manj ljudi). Pri krajših avtobusih pa bi tako ali tako bila dovolj že dva validatorja.

Če mene vprašaš, bi to v konicah pohitrilo trole vsaj za 10%. Na večjih postajališčih lahko traja tudi po minuto ali dve, da vsi vstopijo na avtobus.

Bi pa seveda potem nastopila "balkanska mentaliteta". V Londonu to morda že deluje, pri nas pa že vidim, da vstopajoči ne bi spustili najprej potnikov dol.
bonk.gif