Ljubljanski USRANI potniški promet

I

Izbrisan uporabnik #488

Res je kar pišeš, ne poznam navodil in dela avtobusarjev, a napisal sem dejstvo.

Da se za škodo, ki izvira iz "avtobusa" odgovarja. Enako kot če po avtobusu med vožnjo.
Prevoznik bi se moral zavedati, da gre za javni prevoz, kjer se menjava veliko ljudi in da je potrebno poskrbeti vsaj za minimalno higieno.

Še vsak avtobusar, ki vozi na daljših relacijah, tu pa tam malo počisti po "svojem" avtobusu.

Za umazano in okuženo šipo, ajde ta je res malo "bosa" če ni očitno, a teoretično je možno. To je vse.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sm vedu da se boš oglasu
evil.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ne morš primerjat relacijske coznike z mestnimi, relacijski ima med čakanjem tud do 4 ure čakanja in v KP mu piše da je dolžan skrbeti za čistočo vozila kar pa LPP fahrerji nimajo, ki jim tudi urnik tega ne dopušča
wink-1.gif

Vrjemi da 15 min ni dost da pometeš vozniški prostor ga obrišeš in očistiš šipe.... kaj šele da bi bus pometu
cry12bpy.gif

LP.S

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja, sistem, po katerem brez nekakšne kartice ne moreš na bus, mi ni čisto jasen. Aja, pa saj dobiš kartico na postaji, nič hudega, če je ta na drugi strani mesta. Evo, zdej pa štekam sistem. Vidim, da te še kar muči 166-ka. Prav je tako. Pa čeprav nisi primitiven in si šolan, glede na mojo izobrazbo imaš pa vsaj dva doktorata, da mi lahko očitaš pomanjkanje 'šolanja'. Saj ju imaš, kajne?
confused-1.gif
Oblast, najsi je ta državna ali mestna, ima zelo rada tepčke oziroma 'bumbarčke'. Slednji stavek seveda ni namnjen tebi, ga tako ne bi razumel. Klub dvema doktoratoma.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja, prosim, kar naštej...v londonu in new yorku ni bilo nikakršnih težav z gotovino priti na bus (oziroma metro v primeru new yorka). Kakšen je bil točno sistem, se ne spomnim, ker je od tega, kot sem že omenil, precej let. Čisto možno, da smo vmes dobili kakšno kartico. Za Benetke ne vem, se nisem drajvu tam niti z busom niti z vaporettom oz motoscaffom al kako se že reče, smo kar pešačil, do stockholma pa nisem prišel, smo se v göteborgu že izkrcal s trajekta orenk 'podprti' (so cene pač bile zelo ugodne ker so bile neke mednarodne vode, pol smo pa tam sam še mal z lokalci zažural.

Torej, kjerkoli sem bil, bil sem pa marsikje, sem uletel s kešem in sem bil potem kaj kmalu brez težav na busu oziroma podobnih prevoznih sredstvih. Še v azijskem delu turčije je šlo s konjsko vprego...

...zdajle pa skozi okno gledam proti postaji LPP in mi ni jasno, kako lahko pridem na bus...edino če je kje pod zemljo skrit urbanomat, ki skoči na plano, ko se pojavim tam?
confused-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Res je, to ni način
ne-ne-1.gif
Kaj pa šele tujci?
Narejen je neki na silo in rezultat je viden
rolleyes-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Daj ne jokaj ptičje jebališče.

Kartico lahko dobiš na vsakem Urbanomatu, trafiki (Kiosk) ter v trafikah, ki se nahajajo znotraj trgovskega centra. Štekaš ti moj kura....
Ja, večina prestolnic ima sistem kartic, s tem, da pri nekaterih se potrdiš na vstopni in izstopni postaji pri nekateri pa samo enkrat potrdiš in potem prosto potuješ, če pa tega ne narediš, tvegaš kazen.

Pa kaj ti rzalgam, saj boš to vse dojel, ko bo tvoj najljubši župan vpelajl mestne vinjete, takrat pa ti bo Mercedes Pullman še kako pri srcu in boš pel Viva la Jankoviæ. Alfa bo pa ostala na obrobju mesta, tam kamor spada.

Alfa kdo? Šola kaj? Ne praskaj se tam, kjer te ne Srbi. A si uporabil Bumbar, mojo titulo? Priznaj, da ne veš kaj pomeni bumbar pa nam bo vsem lažje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pusti ga. Če bi urbano uvedla njegova Krvavec ekspress županja, pa te inteligentne iznajdbe ne bi mogel prehvalit.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Fantje, ne rabte se podžigat glede urbane
ne-ne-1.gif

Tudi v LPP-ju so različna mnenja glede sistema a preostalo jim ni drugega kot da ga sprejmejo to itak ni LPP določil ampak MOL kot lastnik. Sistem ni 100% posrečen... lahko bi bil veliko boljši.
Npr: 4 validatorji- na vsakih vratih po 1 da bi vstop in izstop bil hitrejši!
...ampak so vedeli da deklce nebi hodile mimo voznikov in bi te-ti postali še bolj depresivni in zafrustrirani
evil.gif
tako da vstop mimo driver-ja OSTANE!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zelo dobro, da jo dobiš v trafikah in iz urbanomata. Ampak postaja je tamle. Trafike in urbanomata pa ni. Okej, vem, da je to zate prevelik miselni napor, saj drugega poleg obsesije z mojim avtom in žaljivk ne zmoreš. Bumbar? V tvojem primeru gre za žalitev sicer dokaj kul žuželke. Na njenem mestu bi te tožil.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, validatorji bi res morali biti na vseh vratih, ne pa da se gužvamo.

Ampak žetoni so pa bili res smešni. Ne morem pozabit, pa je tega že kake 13, 14 let, ko je šel na trolo prvič (in najbrž tudi zadnjič) nek poslovnež v spremstvu gospodične mične. Ta mu je dala plastičen barvni žeton, on je pa skoraj crknil od smeha, ko je dojel, da ga ona ne zajebava in da je to plačilno sredstvo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Aja? Osebe, ki jo omenjaš, ne bi niti slučajno želel videti na županskem stolčku. Toliko o tvojih pritlehnih podtikanjih...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zakaj potem hodiš ven, če imaš vse pred hišnimi vrati? Daj naslov, ti ga v spalnico ali kakšen drug poljuben hišni prostor namontirajo in se lahko z njem zabavaš do nezavesti. Uredim.

Koncept Urbane je kul, s tem, da je prostor za izboljšave. Ni pa tako slab kot ga poskušaš prikazati, sisu ti nešolano.

Tožil? Ni smešno, čeprav se tebi zdi, da je.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ne, pač ti povem kako je. Podpre se tistega, ki prepriča, mene pa nista ne zoki ne zofka. Bo šlo, ali imaš intelektualne sposobnosti na ravni bumbarja?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Seveda takšna zlorabe žuželke ni smešna. Kot tvoje ideje o urbanomatih. Če še nisi dojel - proti kartici sami nimam nič, moti me, da je to izključno plačilno sredstvo in da ne moreš z zakonitim plačilnim sredstvom, ki je euro, uleteti na bus. Naj dajo plastikomate na vsako postajo, pa je. imaš keš, prideš na postajo, zmečeš keš v mašino ven ti vrže kartico, no problem. Kosovä republik!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
se strinjam s Štibrom. euro je plačilno sredstvo in kot tako, da morajo sprejet. je že kdo poskušal z tožbo uredit to problematiko?

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.448
7.147
113
pri taščici
Seriff
a enih krtac pa lpp ne premore?
Pol ure nima kaj delat na krtacah.
Sicer pa v dopoldanskem in vecernem casu niso vsi avtobusi zunaj. Predvidevam da niti 3/4