Ljubljanski USRANI potniški promet

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
E vidiš, zato se jst ne vozim z busom. Poleg tega pa je ceneje it z avtom, ki ima 1,5 tone, 170km in ni dizel. Sicer pa...

no vidiš. ravno tako lahko reče vsak, k ga moti umazana šipa na zunanji strani. vsedi se na kolo, natakni si rolerje, vozi se s svojim avtom... nihče te ne sili.

Ampak še vedno... meni je važno, da pridem na cilj, pa četudi v umazanem busu... pač, eni pa očitno nimajo drugih večjih skrbi. blagor se jim.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.385
172
63
Mislim halooooooooo, dezinficira???

A ti kdo v Šparu vozičke dezinficira?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Kot 1: Avtobusi ne vozijo samo po obvoznici kjer ni gradbišč
ne-ne-1.gif
in ima LPP SAMO 1 stezo z krtačami (v kateri se tudi opravlja notranje čiščenje) ki pa ni niti približno dovolj za 320 avtobusov v eni noči Ta pa traje cca 3-4h ker avtobusi nekateri vozijo tudi po 21h dnevno !!! Vrjemi mi v LPP je štala ponoči glede okvar in včasih je pranje res zadnja stvar katera skrbi dežurne v firmi!!!
Pride do primera da avtobus vozi npr: št 1 je imela gradbišče 14 dni v Mastnem logu in VSI avtobusi so bili kot da so orali
cry12bpy.gif

Tko da res ne vem zakaj se spotikaš ob take malenkosti kot je umazanija na zunanjem steklu na busu
17758-icon_confused.gif

LP.S

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...ljubljanski mestni promet, ne hvala.

kot prvo, je edina možnost plačevanja neka plastična kartica, kar je skregano z vsako logiko, kot drugo, busi in vozni red...hahahahaha....poleg tega res ne vidim razloga, zakaj bi se gužval kot en bedak s prepotenimi in celo zelo smrdečimi ljudmi, ko so tekočo vodo nazadnje videli pred kakšnim letom, pa še to samo od daleč...pa ne pozabimo na trop čapcev, ki se nekulturno dere razne kletvice...z avtom sem najmanj 3x prej, ni mi treba prenašati vsega naštetega, res pa je, da se vozim praviloma na lokacije, kjer ni težav s parkiranjem, zvečer pa gre načeloma v centru, čeprav se slednjega v zadnjem času ogibam...če hočem kupovat, so za to dostopnejši in primernejši deli mesta z bistveno boljšo izbiro in parkiriščem tako rekoč pred vrati, lokali v samem centru mi tudi niso najbolj povšeči, no bodi dovolj.

Svojčas sem se sicer z busom precej prevozil, edina sprememba od takrat, ki sem jo opazil, pa je to, da se ne da več plačati z nekaj kovanci...okej, v zadnjem času sem se z busom peljal mogoče 3x ali 4x letno, odkar je za vožnjo z njim vsiljena tista plastika, pa ga ne koristim več. In ga tudi ne pogrešam kaj dosti.

Lp

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

kot prvo, je edina možnost plačevanja neka plastična kartica, kar je skregano z vsako logiko,
S katero VSAKO logiko? Elaboriraj, prosim.

Citat:
Svojčas sem se sicer z busom precej prevozil, edina sprememba od takrat, ki sem jo opazil, pa je to, da se ne da več plačati z nekaj kovanci...okej, v zadnjem času sem se z busom peljal mogoče 3x ali 4x letno, odkar je za vožnjo z njim vsiljena tista plastika, pa ga ne koristim več. In ga tudi ne pogrešam kaj dosti.

Lp

Tako je tudi prav. Glede na to, da ga ne pogrešaš in ti mestna vožnja ne ustreza, potem si se pravilno odločil in izbral bolj ustrezno sredstvo. Se ne počutiš stigmatiziranega, ker se pripelješ z avtomobilom v center?
O spremembah pa bi bral raje od nekoga, ki uporablja mestni prevoz
grims-1.gif
Plastična kartica naj bi bila pisana na kožo rednim uporabnikom mestnega prometa.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
kot prvo, je edina možnost plačevanja neka plastična kartica, kar je skregano z vsako logiko,
Zoki hater by default.

To je zadosten razlog za štibra. Brezveze mu razlagat, da obstajajo te kartice vsepovsod po svetu (celo v totem Mariboru, ki je antižaba city).

Jaz osebno sem več na trolah (sicer še vedno zelo malo), odkar so Urbane. Jebiga, raje enkrat 80 centov za štiri vožnje, kot pa 4 evre tako kot prej (relacija šiht-UKC-stanovanje).

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Po svoje ima prov. - sistem je PORAZEN!
Kot prvo bi morali postaviti Urbanomate skoraj po vseh postajališčih kjer ni trafike in potem zahtevat uporabnike sa imajo napolnjene kartice!
LPP je to naredil dejansko čez noč (komanda!) in postavili so nekaj teh Urbanomatov pa jeb*l folk po busih in jih vzemal vozovnice (sploh pa dijakom in starejšim)
jezen.gif

Ampak pustmo to zdj - tema je Umazane šipe
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.685
1.183
113
Titograd
Nič posebnega, vsake toliko časa že pride bus na pranje, ampak če je vedno mokro in da vozi mimo kakega gradbišča je pač usran. Bolj me zanima kaki je znotraj, tam pa je itak vedno poraz, zato sem se v zadnjih 10 letih, odkar imam izpit za avto, peljal z busom celih 2 krat ker pač ni bilo možno iti z avtom in mi na kraj pameti ne pade da bi se prevažal kakorkoli drugače.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.859
6.615
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
poleg tega res ne vidim razloga, zakaj bi se gužval kot en bedak s prepotenimi in celo zelo smrdečimi ljudmi, ko so tekočo vodo nazadnje videli pred kakšnim letom, pa še to samo od daleč...pa ne pozabimo na trop čapcev, ki se nekulturno dere razne kletvice...
Odvisno od proge lahko naletiš tudi na prijetno dišeče študentke s slovenskim rodovnikom.
cheer.gif

Ko enkrat osvojiš rokovanje s plastično kartico pa se tudi ne obremenjuješ več z njo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Odvisno od proge lahko naletiš tudi na prijetno dišeče študentke s slovenskim rodovnikom.
cheer.gif
Potem štibr odpade. Njega zanima samo albansko poreklo.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
aja, pardon, skregana je z zdravo pametjo in mislim da tudi z dejstvom, da je euro uradno plačilno sredstvo v RS, pa z njim NE morem plačati LPP, potrebujem nekakšno plastično kartico...
bonk.gif
res da se že nekaj let nisem v tujini vozil z javnimi prevoznimi sredstvi (ajd, razen busa v Zagrebu), pa se ne spomnim tako neprimernega sistema. Recimo, da bi šel ven pa nekaj spil in recimo da bi šel rad na bus ob polnoči in domov...opa, ne bo šlo, nimaš neke plastične kartice, ni šans...aja, eure imaš, ja sori, obrni se na taksi, naš prečudovit sistem ni namenjen za luzerje, ki ne nosijo napolnjene kartice celo leto v denarnici, ker bodo mogoče 3x letno potrebovali prevoz z busom...iii, gospod vam bom jaz dal karitco samo napolnite jo...najbližji urbanomat je samo 500 metrov proč...ne, čakali vas pa ne bomo...a s telefonom jo pa ne bi napolnil?? praviš, da nimaš pravega operaterja? aja, pa preplačniško imaš pa ni dost keša na telefon kartici??? Sam si si kriv!!!

In ne, če grem v mesto z avtom, se ne počutim stigmatiziranega. Bi se pa počutil orto bedaka če bi se v trenutnem položaju vozil z busom. Razloge sem napisal že zgoraj. Smrad, gneča, neotesanci, prestopanje...bo dovolj?

@keber: zopet tvoja pritlehna podtikanja...že večkrat sem povedal, da je tudi sedanji župan naredil kaj dobrega...recimo zalil je granitne kocke v centru, tako da lahko, če že ravno kdaj grem v ta del mesta, mojih ibr fukiš spremljevalk nimajo težav z zatikanjem petk v prostore med kockami...evo glih jutr bom to izkoristil v popoldanskih urah, k grem mal outat z eno orto hudo bejbo, drugač srbsko manekenko...upam sam da me nau kaka albanka videla...
tongue-1.gif

in seveda mistique, tako konc hude bejbe se pač ne pelje na trolo...
grin1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
še vedno ne vemo... ali avtobuse med izmenami ali na koncu dneva operejo do zunaj in od znotraj dezinficirajo ?

lp

Ne, vozni park se čisti samo občasno.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jebiga, si pač eden izmed nižje vrste, ki ne dojema sistema in mu je vsaka sprememba velika neznanka. Nea se sekiraj. Več vas je takšnih.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
aja, pardon, skregana je z zdravo pametjo in mislim da tudi z dejstvom, da je euro uradno plačilno sredstvo v RS, pa z njim NE morem plačati LPP, potrebujem nekakšno plastično kartico...
bonk.gif
res da se že nekaj let nisem v tujini vozil z javnimi prevoznimi sredstvi (ajd, razen busa v Zagrebu), pa se ne spomnim tako neprimernega sistema.

Ne, kje pa. London. Benetke. New York. Stockholm. Vsi imjo pre-paid kartice, ki jih nafilas na postaji ali on-line.
Ti jih se par nastejem? :S

Citat:

zalil je granitne kocke v centru, tako da lahko, če že ravno kdaj grem v ta del mesta, mojih ibr fukiš spremljevalk nimajo težav z zatikanjem petk v prostore med kockami...evo glih jutr bom to izkoristil v popoldanskih urah, k grem mal outat z eno orto hudo bejbo, drugač srbsko manekenko...upam sam da me nau kaka albanka videla...
tongue-1.gif

Stibi, daj... nehaj. Ne morem verjeti, da se vedno nabijas z enimi in istimi forami
stupid-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ma pusti omejenca. Zato pa je Slovenija za leseno žlico, zaradi takšnih primitivcev in nešolanih osebkov, ki onanirajo na telefonske številke napisane na Alfi 166.
hysterical-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ti pa še nisi slišal za objektivno odgovornost delodajalca...za škodo, ki jo povzroči delavec, torej tudi iz malomarnosti...?

Sem. Ampak, em... Manj... pavšalno? kot ti
smile-1.gif

Za objektivno odgovornost morajo biti izpolnjeni štirje elementi odškodninske odgovornosti:

* NEDOPUSTNO ŠKODLJIVO DEJSTVO (npr voznik je prevažal tovor pod vplivom alkohola)
* ŠKODA (npr. pošiljka kristalnih kozarcev je razbita)
* VZROČNA ZVEZA MED ŠKODLJIVIM DEJSTVOM ŠKODO (npr. škoda ne bi nastala, če ne bi voznik prehitro vozil zaradi vinjenosti)
* ODŠKODNINSKA ODGOVORNOST, KI TEMELJI NA VZROČNOSTI IN NE NA KRIVDI

Daj, povej, kaj od tega je izpolnjeno, ce je stranska sipa avtobusa umazana?
smile-1.gif
Izvoli, da se ne bos trudil, tukajle imas vsa pravna mnenja, pa mi najdi, kam bi spadala "umazana sipa".

http://www.ius-software.si/Jud...xHhIIzHJKGfU%3D

I

Izbrisan uporabnik #488

Slišal si, a je ne razumeš.

* malomarno opravljanje dela, nečiščenje šipe, opustitev (sledi lahko celo disciplinski postopek v firmi) = škodljivo nedopustno dejanje
* okužba potnika in bolezen = škoda
* vzročna zveza je jasna, če bi šipa bila obrisana, ne bi bilo škodnega dogodka

Izpolnjeno je vse. Zakaj nek drug primer daješ, ko imamo konkretno zadevo.

Pa ne mi sodne prakse kazat, ker so te zadeve popolnoma jasno zapisane v zakonu, v Sloveniji pa nimamo precedenčnega sistema, sodna praksa (a le Vrhovnega sodošča) pride v poštev le glede pravnih vprašanj, ki so nejasna.

Pri objektivni (nekrivdni) odškodninski odgovornosti je obratno dokazno breme in mora tako av tobusni prevoznik dokazati, da vzrok za škodo ne izvira iz okužene šipe.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Lejte še 1X:
Proriteta dežurnih ponoči je: Pregled vozil, Dolivanje tekočin (nafta, hl.tekočina..itd), manjša popravila da lahko od 4-5h izvozi cca. 230 avtobusov in za vsa ta opravila imajo fantje max 4h!!!
Kako si predstavljate da bi 320 avtobusov oprali in dezinficirali vsako noč in seveda servisno pregledali kot tudi oprali zunanjost!
Še to: Pranje avtobusa 18m ne traja 10 min ampak 20-30min
wink-1.gif

Prosm ne pisat bedarij če ne poznate postopkov
17758-icon_confused.gif

P.S. Se včasih čudite ko zagledate kratki bus na npr.20ki al pa na 1ki
sprasujem se.gif
Ja to je to- preveč okvar in ni zgibnega busa za izvoz!

LP.S

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Hehe zarad česar ti odpiraš temo?!
Dej raj napiš,kdaj bojo une kripe zamenjal od busov, ne pa, da se s temi malenkostmi obremenjuješ!