Ljubljana - Poreč

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Pozdravljeni,

ali mogoče kdo pozna kakšno alternativno pot do Poreča. Danes grem tja in mi nekako ni stati predolgo v kolonah. Predvidevam, da bo danes popoldan na cesti kaos
bonk.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Alternativa?

Nima smisla, če se pričakuje gužva, greš lahko čez MP Sočerga - na Črnem kalu zaviješ iz AC, naprej do meje, potem prideš v Buzet in po dolini Mirne mimo Motovuna dalje, na koncu hitre ceste zaviješ levo, v vasi Vižinada pa desno in se pripelješ v Poreč. Falit ne moreš, so table povsod.

Klasična / hitrejša varijanta je čez Dragonjo, ampak če je gužva, je tam večja. Ostale opcije so vsaj kar se mene tiče nesmiselne.

In seveda vklopit prometne info, da lahko pravočasno zapustiš AC, če so zastoji.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma jaz še nikoli nisem šel čez slovensko obalo do poreča/umaga

sicer je zdaj malo drugačna situacija, ko imaš AC do kopra ampak vseeno, na obalnih prehodih je vedno gužva za popizdit, čez Buzet pa skor nikol ni

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Jaz pa odkar je AC skorajda ne grem čez Buzet. Izjema so "gužvasti" dnevi, če so na Dragonji prevelike kolone.

Sicer je Dragonja boljša in hitrejša - ac do Kopra, čez Šmarje do mp relativno hitra cesta, na hr strani pa takoj Y. Odtehta tudi recimo 15min čakanja na meji. Je pa res manj slikovito in romantično
smile-1.gif

Res pa je, da sem dosti hodil dol ob manj popularnih urah - dol pozno zvečer, nazaj zgodaj zjutraj.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
Pa še na Sočergi je cesta skoz pod breg, pa v primeru gužve lahko avto ugasneš pa z ročno spuščaš naprej.
Pred prvim naseljem na hrvaški strani pa lahko še ostro desno pod breg zaviješ in greš po
eni lokalni cesti in sekaš ovinek do Buzeta. Tam greš tudi mimo ene boljše gostilne.
703378-socerga.GIF

Priponke

• 703378-socerga.GIF
    703378-socerga.GIF
    26,5 KB · Ogledi: 395