Ljubljana - Mali Lošinj

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Prvič grem v to smer...kak predlog kako do tja?

Nekako imam zamišljeno.. Lj - Postojna - Il. Bistrica - Reka -... (potem pa zmanjka)....

Kak predlog?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Maš dve varijanti: ali čez Krk in potem s trajektom od tam ali s trajektom iz Brestova v Istri.

Druga je boljša, edino cesta od Opatije proti J Istre zna bit počasna in polna. Mogoče je bolje do Brestova prit čez notranjost Istre.

Ko pa boš enkrar na Cresu / Lošinju pa itak nimaš kaj falit - pelješ na jug in to je to.

Nazaj pa greš lahko čez Krk, je mostnina free
wink-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Imaš dve možnosti:
- Ne greš do Reke, ampak se prej skidaš iz AC (greš za Opatijo). Po obalni cesti greš potem čez Lovran, Moščeniško drago do Zagorja, potem na trajekt do Cresa, čez Cres potem do Lošinja in tja, kamor si namenjen.

- Greš naprej do Bakra, čez Krk do Pinezičev, od tam (oz. še naprej) imaš trajekt do Cresa, potem pa podobno kot prej.

Če žena/otroci nimajo dobrega želodca, ti priporočam drugo varianto, ker če greš čez Lovran, se ves čas voziš ob obali in imaš en miljon ovinkov in štrlečih/vdrtih jaškov na cesti. Not good. Na Krku sicer nisem bil že nekaj časa, vendar glede na to, da se do trajekta pelješ po eni izmed glavnih cest, vsekakor ne more bit kakšne hude krize.
Je pa na Malem Lošinju kar lušno, eno leto sem bil (še s starši) tam na dopustu. No, pravzaprav v Nerezinah, je bilo eno apartmajsko naselje pa bungalovi (počitniška skupnost krško, če se ne motim). Edino na blazini ni fajn zaspat, ker te lahko hitro odnese na odpto morje
smile-1.gif

Aja, pri Osorju imaš most (Cres - Lošinj), je treba včasih malo počakat, če je ravno odprt. Ampak ni sile.

lp

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
če bo pihala burja, ti priporočam, da greš preko krka. ob močni burju trajekt iz brestove ne cres pogosto ne vozi, medtem ko trajekt iz krka na cres še vedno vozi. 2× se mi je že zgodilo, da sem se moral obrniti in iti naokoli preko krka.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Prvič grem v to smer...kak predlog kako do tja?

Nekako imam zamišljeno.. Lj - Postojna - Il. Bistrica - Reka -... (potem pa zmanjka)....

Kak predlog?
-Reka-Kraljevica-Krk (Krški most) -Valbinska-(greš na trajekt) Merag (greš dol s trajekta) potem pa nimaš več kaj zajebat.
Vse je označeno. Lahko greš lepo skos po avtocesti od meje in se povzpneš nad Kraljevico potem pa se spustiš v dolino proti morju in Krškemu mostu. Lahko pa mislim da tudi prečiš preko Kraljevice.

Jaz bi razmislil tudi : LJ-Ivančna gorica-Vinica-AC Zagreb-Reka-Krk (most)-Valbinska...

Je pa cesta taka lepa za peljat, če ni gužve.Zna se malo vlečt od Reke do cilja.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Lahko še jaz vprašam, zanima me iz LJ do RABA...Še nikoli nisem bil namreč.

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Most iz Cresa na Lošinj se dvigne (torej zapre za potniški promet) ob 9h in 17h vsak dan. Takrat se čaka cca 30-45 min, ker to oni zelo lagano počnejo.
Mi gremo drugače vedno varianto čez Opatijo, mislim, da je hitreje. Torej ne čez Krk.
Čez Opatijo je tudi zelo zanimiva pot, ker se ves čas pelješ ob obali in je veliko lepih vil za videt.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ista pot kot bi šel na Krk, samo še cc 80 km jadranke več. Prideš do odcepa za Jablanac, zaviješ dol, se spustiš do trajekta, no če je gužva se spuščaš mal bl počas in gremo na Rab.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
lani šel dol čez krk, nazaj pa čez opatijo, pa mi je čez opatijo lepša cesta. pa tudi manj gužve.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Lahko še jaz vprašam, zanima me iz LJ do RABA...Še nikoli nisem bil namreč.

najbolj simpl pot je vsespozi po avtocesti. Pol se en cajt po eni vijugasti cesti voziš do Senja, pol pa po jadranski magistrali do jablanca.
Kr poglej google maps recimo. Boš vidu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
lej, jaz sem mal počasne sorte..tako da rabim razlago kaj je 'Rydel'.

z ostalim nimam problemov.

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
pa tko povej-kaj te je sram
smile-1.gif

Rydel je DJ k slučajno rab prevoz na lošinj ta vikend,plača stroške prevoza pa namestitve kokr vem.

pa glih preden si ti post napisal je on spraševal za prevoz, pa sem mislu da se poznata da ga boš pelu...
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
grin1.gif
nisem na tekočem glede prevozov.

Grem pa drug teden tak da bo moral Rydel kaj drugega poiskat
smile-1.gif