Zdaj si zamisli oglas na avtobusu za prepoved halal klanja.
Bi avtobus razstrelili v petih minutah.
Obredno klanje se v Sloveniji izvaja že tam od srede osemdesetih, ko so dobili certifikat v Perutnini Ptuj zaradi izvoza v Iran in mislim da tudi v Košakih. Dandanes imajo halal certifikat tudi v Drogi, Etolu in še marsikje, tako da verjemi, da tudi ti prav veselo konzumiraš halal proizvode.
Tole sem ti skopirala iz Nove24, da ne boš rekel, da zavajam:
Med podjetji s halal certifikatom so: Žito, d. o. o., MP ALPE, d. o. o., Perutnina Ptuj, d. d., Pivka perutninarstvo, d. d., Celjske mesnine, d. d., Hiša začimb, Podravka, d. d., Pekarna Pečjak, Mesnine dežele Kranjske, Panvita Agromerkur, Kras, Revita, uvoznik za Slovenijo – Novus Spiritus, Krašcommerce, Pomurske mlekarne, prehrambna industrija Vindija in Costella. Islamska skupnost v Republiki Sloveniji in Slovenska muslimanska skupnost, torej obe islamski verski organizaciji pri nas, sta certifikat halal, ki potrjuje ustreznost mesa in mesnih izdelkov, namenjenih za uživanje, podelili naslednjim klavnicam v Sloveniji: Agromerkurju, Celjskim mesninam, Krasu, Pivki Perutninarstvu in Perutnini Ptuj.
http://nova24tv.si/slovenija/razkri...nicami-in-celo-s-hoteli-s-halal-certifikatom/
(za Kameleona: moj prispevek je prav toliko mimosunek, kot je ta od 123, na katerega odgovarjam. Da mi ne boš spet grozil z Banovci)