Jankovićevi štirje pomembni projekti v novem mandatu
V novem mandatu si sicer dolgoletni župan prestolnice želi dočakati predvsem dokončanje štirih projektov. "Najprej so to protipoplavni ukrepi, ki jih izvaja država. Mi smo končali zadrževalnik, ki pred poplavami ščiti Rožno dolino," je izpostavil in dodal, da je otvoritev tega v torek. "Tudi sredstva za urejanje Malega grabna so na računu, EU je odobrila 36 milijonov evrov," je še povedal Janković in ocenil, da je treba dela po fazah nujno začeti izvajati spomladi. Tako bo projekt končan v dveh letih in bo pred poplavami varen tudi južni del Ljubljane.
"Drugi projekt, ki mi je pri srcu in sem prepričan, da bo dobil svoje mesto v tem mandatu, je prenova centralne tržnice z garažno hišo," je dejal Janković. Dodal je, da so pripravljene vse analize, ki so jih naročili na zavodu za varstvo kulturne dediščine in teh se bodo držali. Tretji projekt je Plečnikov stadion, ob čemer je Janković pozval k prenehanju s pritožbami. "To traja že 10 let," je opozoril.
"Četrti projekt so moje Stožice," je poudaril Janković, pri čemer je izrazil prepričanje, da bo zasebni del dokončal Izet Rastoder, ki je objekt kupil od slabe banke. "Sem pa izjemno ponosen na javni del, ki v tem mesecu gosti številne prireditve, občinstvo pa doseže po 12.000 gledalcev," je dodal.