Prokleta svojat. Pride v drugo deželo in že maha s svojo vero in kako se je treba prilagoditi njim. Naj zgine nazaj in v svoji veri brani deželo, ki mu vse v kar verjame omogoča. Ne, on ******, da bo sedaj blejal o svojih pravicah, na koncu pa v nekem getu s somišljeniki delal sranje v deželi, ki ga je sprejela.
Najhuje je pa to, da politiki itak nimajo pameti in za krinko humanitarnosti veselo sprejemajo sranje v lastne države. Trpel bo pa narod, ki se bo na kocu boril za svoje življenje.
Če bi bil jaz begunec sigurno ne bi mahal o svojih pravicah, pač pa poizkusil poskrbet zase in za svojo družino kar najbolje. In to pomeni tudi sprejeti paket pomoči, ki pomaga men, ženi in otroku da prebrodimo najhujše. Da mi nekdo maha v faco, da tega noče, ker mu pač ni (ne ti meni z vero) in je Alah car, potem ****** od koder si prišel in uživaj z Alahom še naprej. Kje v kurcu je bil Alah, ko so tvojemu očetu odrezali glavo, ti pa si spizdil?
Verovanje v namišljene stričke bo poguba sveta. Velja za vsa verovanja, samo trenutno so Musliči še posebej glasni.