Lj džamija - klic k molitvi bo!

yusufe

Zelenc'
3. okt 2013
18
0
1
Muslimani pravijo da so đamije so naše vojašnice, minareti so naši bajoneti, kupole so naše čelade, verniki pa naša vojska.Ja taki so musliči, kdo tole gradnjo podpira nebi glih reku da je Slovenec.Mi tega sr...ja ne rabimo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Na kakšno omejenost to kaže? Če muslimani hočejo džamijo naj jo zgradijo. Ravno to se tudi dogaja, prej pač niso imeli financ zdaj jih imajo in si jo gradijo. Ali bi morali Slovenci kar tako iz dobre volje sami graditi džamije in stavbe drugih verstev?

Malce zavajamo? Muslimani (ni)majo financ kakor so imeli prej... Problem niso bile finance

Drugo, nekaterim skupnostim Slovenci (tudi muslimani btw) gradijo stavbe, muslimanom je bilo vse zaracunano.

in da, "Slovenci" bi morali zagotavljati enako pravico vsem verskim skupnostim.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
In da ti jaz ilustriram, ker sam očitno nisi sposoben:
- Družinski referendum l. 2012
- 1/3 volilna udeležba - cca. 500 000 ljudi
- DA 45% glasov = cca. 225 000 ljudi vs. NE 55% glasov = cca. 275 000 ljudi

Ob upoštevanju dejstva, da 50 000 muslimanov ne bi glasovalo, bi bil rezultat drugačen.

Ocene so od oka, ampak primerljive in možne. Nehaj že bevskati kot majhen kuža in se sprijazni, da bi za takšno volilno telo voditelji naredili vse!
Se pravi, je bila volilna udeležba med muslimani 100 odstotna in vsi so glasovali proti?

To tvoje karikiranje gotovo (na žalost) ni daleč od resnice.

Da...

Za koncno odlocitev je krivih par tisoc muslimanov......... Mi krivih pol mio Slovencev ,ki je volilo za ali proti ampak. Ce bi bil zloben bi rekel da so tudi za zmago TO SLO zasluzni muslimani (po isti logiki pac) ampak to bilo zleht... kajnede? Ce bi rekel da so za sportni uspeh zasluzni in odgovorni muslimani (po isti debilni logiki) bo zagotovo pretiraval... Ali pac?
stupid-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ali bi morali Slovenci kar tako iz dobre volje sami graditi džamije in stavbe drugih verstev?
Muslimani niso Slovenci?
Slovenski državljani. Če živijo tu. Slovenci? Če bom jaz šel v Ameriko, tam nekako preživel par deset let...bom Američan? No, malo neprimerna primerjava.... koliko pa pa sploh je, kar so Indijancem ukradli zemljo? 1492 se je Kolumb izgubil... recimo 500 let, da so že.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dobro, mogoče je celo res kakšen Slovenec musliman, se mu oproščam, če se najde.

Sicer pa, torej po tvoje nimajo vsa verstva enakih pravic? Pa katerim verstvam je država gradila objekte?

Glavni problem so bile finance. Ali bi začeli gradnjo, če ne bi bilo sponzorjev?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Dobro, mogoče je celo res kakšen Slovenec musliman, se mu oproščam, če se najde.

Sicer pa, torej po tvoje nimajo vsa verstva enakih pravic? Pa katerim verstvam je država gradila objekte?

Glavni problem so bile finance. Ali bi začeli gradnjo, če ne bi bilo sponzorjev?

Ne, nimajo in to ni "samo moja" ugotovitev. Je kr ocitno.
Drzava je recimo SPC pljunila 0.5mio EUR za siritev.
Ne, glavni problem niso bile finance. Glavni problem je bila lokacija.
Da, v bistvu celo moras zaceti gradnjo "brez sponzorjev". To je eden od pogojev teh "sponzorjev".

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ali bi morali Slovenci kar tako iz dobre volje sami graditi džamije in stavbe drugih verstev?
Muslimani niso Slovenci?
Slovenski državljani. Če živijo tu. Slovenci? Če bom jaz šel v Ameriko, tam nekako preživel par deset let...bom Američan? No, malo neprimerna primerjava.... koliko pa pa sploh je, kar so Indijancem ukradli zemljo? 1492 se je Kolumb izgubil... recimo 500 let, da so že.

Ko bi ti vsaj priblizno vedel o cem blebetas...... Da, Slovenec je lahko musliman (verska pripadnost) in nima nobene veze z leti ali priseljevanjem. In da, ce se bos priselil v Ameriko bos cez cas American (drzavljanska pripadnost).

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Poveš kaj več oz. priložiš kak link glede SPC.

Težave z lokacijo bi lahko rešili hitro s financami.

Ja glavni sponzor ja, ampak ta ni bil edini sponzor (ta izraz si ti uporabljal na prejšnjih straneh, meni je smešen) verjetno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Poveš kaj več oz. priložiš kak link glede SPC.

Težave z lokacijo bi lahko rešili hitro s financami.

Ja glavni sponzor ja, ampak ta ni bil edini sponzor (ta izraz si ti uporabljal na prejšnjih straneh, meni je smešen) verjetno.

Uporabi Google ali search funkcijo na forumu... Napisal veckrat.
Ne, probleme z "lokacijo" ni mozno resiti z financami ,ker so bili problemi "politicne narave". Tudi sedaj problem niso resile finance.
Glavni in edini sponzor za potrebe te debate. Sem ze pisal, pa tudi objavljeno je bilo da je sel sponzor na roko IS sicer bi cakali se precej casa.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hvala.

Aha, bi čakali še precej časa, ker ne bi bilo financ, a finance niso bile težava.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Hvala.

Aha, bi čakali še precej časa, ker ne bi bilo financ, a finance niso bile težava.

Ocitno je treba risati... Pa ceprav sem ze 10x pisal. Problem ni bil financen ampak politicen. Verjetno se spomnis filozofiranja okoli vode, poplavnih obmocij, itd, itd, itd. Finance so "problem" vedno, povsod in pri vseh (bolj ali manj). Vcasih je bilo vec muslimanov in gospodarstvo v malce boljsem stanju in bi bila gradnja lazja.Pa ni bilo mozno ,ker je bilo precej driskanja&ksenofobije. Ta parcela ni bila izbor IS.

Stvari kaj bolj jasne?

Razen ce potrebujes bolj podrobno razlogo zakaj bi bila gradnja na obrobju Ljubljane lazja/cenejsa/hitrejsa? Ali drugace povedano... Glede na da se lahko gradi na "dragi" lokaciji in se ni moglo na "poceni" lokaciji je ocitno da ni bil problem v "financah".

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
In da ti jaz ilustriram, ker sam očitno nisi sposoben:
- Družinski referendum l. 2012
- 1/3 volilna udeležba - cca. 500 000 ljudi
- DA 45% glasov = cca. 225 000 ljudi vs. NE 55% glasov = cca. 275 000 ljudi

Ob upoštevanju dejstva, da 50 000 muslimanov ne bi glasovalo, bi bil rezultat drugačen.

Ocene so od oka, ampak primerljive in možne. Nehaj že bevskati kot majhen kuža in se sprijazni, da bi za takšno volilno telo voditelji naredili vse!
Se pravi, je bila volilna udeležba med muslimani 100 odstotna in vsi so glasovali proti?

To tvoje karikiranje gotovo (na žalost) ni daleč od resnice.

Da...

Za koncno odlocitev je krivih par tisoc muslimanov......... Mi krivih pol mio Slovencev ,ki je volilo za ali proti ampak. Ce bi bil zloben bi rekel da so tudi za zmago TO SLO zasluzni muslimani (po isti logiki pac) ampak to bilo zleht... kajnede? Ce bi rekel da so za sportni uspeh zasluzni in odgovorni muslimani (po isti debilni logiki) bo zagotovo pretiraval... Ali pac?
stupid-1.gif

Poglej ga, hitro v zrak. S tabo pogovarjati se je tako kot z ženo - vedno boš stvar razumel drugače in obračal besede (kako se "par tisoč" bere malo proti "pol mio"
grims-1.gif

Tole beri počasi premišljeno, pastirček z brado in ak47 za pasom: Da, takšno volilno telo lahko vpliva na rezultat glasovanja. Nisem rekel, da je, ampak, da lahko. To sem ti ilustriral s konkretnimi številkami. In da, prej je bil problem političen, potem pa je gospod opankar, ki se dobro zaveda moči takih skupin, problem porihtal. dosmrtnimandat.press
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Runo pravi:Da, takšno volilno telo lahko vpliva na rezultat glasovanja. Nisem rekel, da je, ampak, da lahko. To sem ti ilustriral s konkretnimi številkami. In da, prej je bil problem političen, potem pa je gospod opankar, ki se dobro zaveda moči takih skupin, problem porihtal. dosmrtnimandat.press
priden.gif

Ne.... Sicer je ze sama teorije debilna ampak vseeno........
V muslimanski skupnosti (tudi ce bi bila homogena) ni toliko volilnih upravicencev kolikor je bila razlika. Tudi pri 100% udelezbi. Stekas? Sicer pa ce je 1.500.000 nemuslimanov ostalo doma in je 30.000 muslimanov slo na volisce je za rezultat odgovorna prva skupina.

Glede na celo populacijo je dejanskih glasov (za katerkokoli stran) le "par tisoc".

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Če je bil "političen", je tudi vaša krivda potem. Ne vem kdo je hotel točno v LJ džamijo.

Če je SPC zlobirala 0.5m bi lahko tudi vi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Če je bil "političen", je tudi vaša krivda potem. Ne vem kdo je hotel točno v LJ džamijo.

Če je SPC zlobirala 0.5m bi lahko tudi vi.

Ne, ksenofobija in cloveska neumnost ni "nasa odgovornost". Glede na to da ogromna vecina muslimanov zivi v LJ in do logicna izbira glede na geografsko lokacijo filozofiranje kdo je to "hotel" povsem odvec. Ja, IC centar v MS bi bila zelo pametna resitev.

Ce bi babica imela k. bi bila dedek. SPC ni nicesar zlobirala in zagotovo ves kaj bi pomenilo ce bi slo za lobiranje.
smirk-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Zato, ker gre za odločanje o TVOJI pravici. O kateri odločamo mi državljani, ki lahko tvojega opankarja še vedno za kravato izvlečemo ven iz pisarne in preprečimo džamijo.

Če si priseljenec, si preklemano glasen.

In ja, tudi skupina 30 000 ljudi (ki je v takšnih zadevah vedno homogena), lahko bp obrača rezultat volitev, pa če se na trepalnice mečeš.