Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
...moje mnenje ni pomembno.
če se vrnemo na konkreten primer: študija univerze Flinders kaže, da večino samomorilskih napadov motivira politika in ne vera.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sem ti že
Citat:
Pomoje lahko razloge iščeš v našem racionalizmu - jaz nasprotujem prepovedi nošenja burk zato, ker menim, da država ne more posamezniku diktirati načina oblačenja. Vsi vemo, da je 'varnost' zgolj izgovor.Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Čemu takšna dvojna obravnava?
Iran pa ima tradicijo nošenja rut, tako da vpeljava takšne zapovedi ni bila težka.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
...moje mnenje ni pomembno.
Res je. Nam ga torej lahko prihraniš?
V našem svetu lahko tole javno izjaviš, v muslimanskem pa te lahko stane življenjaCitat:
Še tretjič - nisem musliman, sem ateist. Ja, po mojem mnenju je islam idiotska vera, tako kot so vse.
Ta študija je bila objavljena v peer reviewed publikaciji Asian Journal of Social Science, tako da je precej bolj verodostojna, kot tvoj 'gut feeling'.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kje je pa neodvisna ponovitev te študije(še bolj zaželjeno je več neodvisnih ponovitev)? Znanost pa to.
LOL, 'naš svet' in 'muslimanski svet' - ja, ponekod v 'našem' svetu te bo to stalo glavo. In v večini muslimanskega sveta, te to ne bo stalo glave. Dawkins je živ prišel iz studia al jazeera v Dohi.Citat:
Uporabnik capl pravi:
V našem svetu lahko tole javno izjaviš, v muslimanskem pa te lahko stane življenja
Kje v našem svetu?Citat:
LOL, 'naš svet' in 'muslimanski svet' - ja, ponekod v 'našem' svetu te bo to stalo glavo..Citat:
Uporabnik capl pravi:
V našem svetu lahko tole javno izjaviš, v muslimanskem pa te lahko stane življenja
Se strinjam - zame osebno so politični in verski fundamentalisti tako in tako ista stvar.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Glede na to, da sta tam politka in vera tesno povezani... Sicer se mi ne da iskati, sem pa prepričan, da se najde študijo, ki bo trdila nasprotno.
Gut feeling so 'izkušnje in občutje'. V nasprotju z znanostjo, ki temelji na reprezentativnih vzorcih, empiriki, preverjenih metodah itd.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:Kaj pa je moj "gut feeling". Da vidim kero neumnost boš pa zdej ustrelil.
Alabama, deli Srbije, Poljska, S. Irska itd.Citat:
Uporabnik capl pravi:
Kje v našem svetu?
lahko podaš kakšna dejstva s katerimi lahko podkrepiš trditev?
in par primerov posplošuješ na cel "naš" svet? to je cela S. Amerika in Evropa.Citat:
Alabama, deli Srbije, Poljska, S. Irska itd.Citat:
Uporabnik capl pravi:
Kje v našem svetu?
lahko podaš kakšna dejstva s katerimi lahko podkrepiš trditev?
Aktivno so nasprotovali "družinskemu zakoniku", zaradi nekih vrednot.Citat:
Uporabnik jolko pravi:
PS: A mi lahko en naredi en hiter brifing, katere vrednote so sosedom vsilili muslimani?
Očitno sem takrat manjkal, pa ne bi rad zaostajal.
(alti letijo!)