Lj džamija - klic k molitvi bo!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
...moje mnenje ni pomembno.

Res je. Nam ga torej lahko prihraniš?
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.240
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Čemu takšna dvojna obravnava?
Pomoje lahko razloge iščeš v našem racionalizmu - jaz nasprotujem prepovedi nošenja burk zato, ker menim, da država ne more posamezniku diktirati načina oblačenja. Vsi vemo, da je 'varnost' zgolj izgovor.

Iran pa ima tradicijo nošenja rut, tako da vpeljava takšne zapovedi ni bila težka.

Varnost ni zgolj izgovor temveč povsem realna zadeva. Poizkusi it pri nas v kakšno banko z motoristično čelado na glavi in poročaj, kaj se bo zgodilo. No, na nek način je to primerljivo z burko v Franciji, torej težava z identifiacijo človeka.

Aha aha, tradicija...torej v Iranu je tradijica nošenje rut, v Franciji je pa tradicija NEnošenje rut (oz. burk če smo natančni). Torej spet - kje je tu problem? Ja, se tudi jaz strinjam, da ti država načeloma ne sme diktirati načina oblačenja dokler to ne vpliva na druge (in skrivanje obraza lahko ima vpliv še na kakšne druge stvari) ampak madona no, če se to zahteva od evropskih držav pa se naj še od bližnjevzhodnih a ne? Aja ne, to pa ne...zakaj že ne? Aja saj res, tradicija
smirk-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Kje je pa neodvisna ponovitev te študije(še bolj zaželjeno je več neodvisnih ponovitev)? Znanost pa to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.240
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
...moje mnenje ni pomembno.

Res je. Nam ga torej lahko prihraniš?
grin1.gif

aplauz.gif

A dej no dej, sej veš, da med vsemi nami rasisti tukaj mora nekdo vzdrževat naravno ravnovesje
tongue-1.gif

Čeprav mi je izjemno zabavno, da smo vsi tukaj označeni za homofobe in rasiste a v bistvu se gre samo za nasprotovanje določenim idejam nekaterih ter zagovarjanje določenih drugih (naši kulturi bližnjih) mišljenj in idej, na podlagi česa (takšnega posploševanja) bi lahko naš Muhaha (kravakonj) bil označen za terorističnega ciganskega muslimana. Samo saj vsi vemo, da lahko poplošuje zgolj in samo on.
cheer.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Še tretjič - nisem musliman, sem ateist. Ja, po mojem mnenju je islam idiotska vera, tako kot so vse.
V našem svetu lahko tole javno izjaviš, v muslimanskem pa te lahko stane življenja
in to je to, to je razlika, ki normalno opravilno sposobnemu ni po godu
se spomniš slike Marije s podgano v naročju, pred leti na neki brezvezni CD in posledic pa TOŽB na SODIŠČU in to......
pa se sppomniš tudi karikature muslimanskega boga al preroka al kerga že pač in posledice,-JAVNI POZIV K UMORU
viš to je razlika in zato se jih bojimo in jih ne maramo in zato nas obsojaš, zaradi gole želje po svobodi na svojem
stupid-1.gif

pa de te ne slišim več, de zemlja ni ravna,
10.gif

hysterical-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kje je pa neodvisna ponovitev te študije(še bolj zaželjeno je več neodvisnih ponovitev)? Znanost pa to.
Ta študija je bila objavljena v peer reviewed publikaciji Asian Journal of Social Science, tako da je precej bolj verodostojna, kot tvoj 'gut feeling'.

Za ponovitev prav te študije ne vem (se pravi ponovitev z enakim databasom), objavljene pa so bile še druge študije, ki so prišle do podobnega zaključka. Še kaj?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
V našem svetu lahko tole javno izjaviš, v muslimanskem pa te lahko stane življenja
LOL, 'naš svet' in 'muslimanski svet' - ja, ponekod v 'našem' svetu te bo to stalo glavo. In v večini muslimanskega sveta, te to ne bo stalo glave. Dawkins je živ prišel iz studia al jazeera v Dohi.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Glede na to, da sta tam politka in vera tesno povezani... Sicer se mi ne da iskati, sem pa prepričan, da se najde študijo, ki bo trdila nasprotno.

Kaj pa je moj "gut feeling". Da vidim kero neumnost boš pa zdej ustrelil.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
LOL, 'naš svet' in 'muslimanski svet' - ja, ponekod v 'našem' svetu te bo to stalo glavo..
Kje v našem svetu?
lahko podaš kakšna dejstva s katerimi lahko podkrepiš trditev?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Glede na to, da sta tam politka in vera tesno povezani... Sicer se mi ne da iskati, sem pa prepričan, da se najde študijo, ki bo trdila nasprotno.
Se strinjam - zame osebno so politični in verski fundamentalisti tako in tako ista stvar.

Citat:
Uporabnik jest5 pravi:Kaj pa je moj "gut feeling". Da vidim kero neumnost boš pa zdej ustrelil.
Gut feeling so 'izkušnje in občutje'. V nasprotju z znanostjo, ki temelji na reprezentativnih vzorcih, empiriki, preverjenih metodah itd.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Kje v našem svetu?
lahko podaš kakšna dejstva s katerimi lahko podkrepiš trditev?
Alabama, deli Srbije, Poljska, S. Irska itd.
in par primerov posplošuješ na cel "naš" svet? to je cela S. Amerika in Evropa.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
PS: A mi lahko en naredi en hiter brifing, katere vrednote so sosedom vsilili muslimani?
Očitno sem takrat manjkal, pa ne bi rad zaostajal.

(alti letijo!)

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
PS: A mi lahko en naredi en hiter brifing, katere vrednote so sosedom vsilili muslimani?
Očitno sem takrat manjkal, pa ne bi rad zaostajal.

(alti letijo!)
Aktivno so nasprotovali "družinskemu zakoniku", zaradi nekih vrednot.
tongue-1.gif

Sosed zato nima pravic, katere bi imel, če bi bil zakon sprejet.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Uf, potem pa so mi mogoče oprali možgane med spanjem. Ker po mojem spominu to tisti s križeci na veliko nasprotovali temu zakonu.