Lisičke...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Jaz pa naredim maso, jo dam na peki papir in v protfan pa v pečico pečt. Je tud super zadeva.

uuuuu, še boljša ideja! Daj tole opiši... zmes narediš enako?
Pa potem na peki papir pa v pečico...za cca kolk časa in temperature?

cheer.gif

Zmes je pmojem enaka, delam malo po svojih idejah....
Kocke narezanega starega kruha namočim v mleko. Dodam nekaj jajc, peteršilj, prepraženo čebulo, nekaj soli ali vegete. Vse skuapj premešam in samo zvrnem na peki papir, dam v ponev ali protfan n v pečico. Čas pečenja odvisen od pečice...cca. 25-30 minut na cca. 180-200 stopinj.....preveri toliko da jajce zakrkne in da ne bo preveč suha masa ratala.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Nekateri dodajajo še kakšen kos prepražene slanine, moja je ne mara in posledično je sam ne dodajam.
Lahko pa dodaš še kaj po svojem okusu.....kakšen kos česenčka, kocke sira, .....

P.s. Govorim samo za maso za "kruhove cmoke (štruco)" v pečici. Z lisičkami zadeve še nisem đelal ampak pomojem bi tudi šlo. Ko prepražiš čebulo dodaš še lisičke, malo popražiš in vse skupaj zmešaš v maso in hop v pečico.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Nekateri dodajajo še kakšen kos prepražene slanine, moja je ne mara in posledično je sam ne dodajam.
Lahko pa dodaš še kaj po svojem okusu.....kakšen kos česenčka, kocke sira, .....

P.s. Govorim samo za maso za "kruhove cmoke (štruco)" v pečici. Z lisičkami zadeve še nisem đelal ampak pomojem bi tudi šlo. Ko prepražiš čebulo dodaš še lisičke, malo popražiš in vse skupaj zmešaš v maso in hop v pečico.

Svetovno se mi sliši..ker imam raje pečene stvari, kot kuhane (na splošno).
Sigurno sprobam enkrat v bližnji prihodnosti!!
Hvala
roza.gif