Lisičke...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Teta je nabrala ogromnooo lisičk (cca 20 kg)
cool-1.gif


Sedaj jih vsi jemo....
Imate kak dober reept zanje... razen tega, kar že delam z njimi: juha, lisičke z jajčki, rižota in kake lisičkine omake za k zrezkom!?

roza.gif
 

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Naredi uslugo svojemu zdravju in prebavi ter si jih naredi enkrat na teden 10 dek, ostalo pa zmeči stran ali podari sosedom.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Pa saj ne bomo sami pojedli 20 kg
hysterical-1.gif

Večina se jih je že "prodala" (podarila) sosedom...ker to se hitro razve
evil.gif


Imam jih pa res cca 2 kg (kar pa je pri lisičkah ogromno - velika količina, ker nimajo neke teže).
Pa bi naredila malo kako "Posebno" jed, ne to kar delam običajno v času lisičk.

Zato tale post...če ima kdo kako dobro idejo
roza.gif
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Kaj pa neke vrste musaka varianta?
Pred leti, sem delala nekaj podobnega, samo z jajčevci in lisiškami.
Najprej sem popražila čebulo in česen, seveda posolila in popoprala, potem dodala lisičke in jih podušila, dodala majeron in timijan iz zalila z malo belega vina.
Jajčevce sem narezala na kolute, nisem jih olupila, jih posolila in pustila, da odteče voda, potem sem jih spekla na olju.
V naoljeno stekleno posodo sem dala vrsto jajčevcev, vrsto lisičk. Zaključila sem z vrsto jajčevcev, na vrhu sem polila 2 dl kisle smetane pomešane z 1 jajcem. V pečici sem pekla cca 15 do 20 minut.
Meni je bilo njami....
Poskusi
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Z jajčki bodo najboljše. Lahko pa jih daš recimo v rižoto, kakšno frtajco narediš, ali pa v teglc zapreš. Ne smeš pa jih dat v skrinjo.

Zakaj ne v skrinjo??
Sem jih nekaj res mislila prepražiti na čubuli (za k jajčkam), pa take prepražene dati v skrinjo za kak teden
wink-1.gif
 

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Pa na lisičke:
- z gorgonzolo
- v obari
- vložene
ne pozabi

v skrinji zdržijo brez problema 3 mesece - lahko blanširane ali pa samo očiščene (ne oprane)
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Z jajčki bodo najboljše. Lahko pa jih daš recimo v rižoto, kakšno frtajco narediš, ali pa v teglc zapreš. Ne smeš pa jih dat v skrinjo.

Zakaj ne v skrinjo??
Sem jih nekaj res mislila prepražiti na čubuli (za k jajčkam), pa take prepražene dati v skrinjo za kak teden
wink-1.gif

Lisičke v skrinji ratajo grenke. Še posebno, če jih daš direkt, ne obarjene...
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
cbb tudi mi jih damo velikokrat v skrinjo pa še nikoli niso zagrenile. Tudi nekuhane.
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Jaz sem jih samo enkrat dala neobarjene v zmrzovalnik, pa so zelo grenile, pa še rahlo so bile pekoče.
Tako, da jih jaz vedno blanširam, če jih seveda sploh kaj ostane.
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Ko boš tole sprobala, daj napiši kako je zgledalo in če se ostanek lahko zmrzne, zaradi lisičk mislim. Ker jaz kruhove comoke ponavadi kar zmrznem, tole me pa rahlo skrbi, ker so gobe že termično obdelane.
Aja, pa še en manjši nasvet, če slučajno še nisi vedela, jaz namesto, da bi delala cmočke raje naredim klobaso, ki jo zarolam v alu folijo in vse skupaj skuham. Pri nas se obnese.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Ko boš tole sprobala, daj napiši kako je zgledalo in če se ostanek lahko zmrzne, zaradi lisičk mislim. Ker jaz kruhove comoke ponavadi kar zmrznem, tole me pa rahlo skrbi, ker so gobe že termično obdelane.

Zamrzne se lahko 100%. Kajti lisičke se tako zmrznejo vedno termično obdelane (obarjene, prepražene na čebuli,...)

Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Aja, pa še en manjši nasvet, če slučajno še nisi vedela, jaz namesto, da bi delala cmočke raje naredim klobaso, ki jo zarolam v alu folijo in vse skupaj skuham. Pri nas se obnese.

FULL zanimiva ideja!!
Nisem še videla nikoli... zakaj pa bi bilo recimo bolje kugati v alu foliji? Da manj razpade,...??
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:

FULL zanimiva ideja!!
Nisem še videla nikoli... zakaj pa bi bilo recimo bolje kugati v alu foliji? Da manj razpade,...??


Jaz pa naredim maso, jo dam na peki papir in v protfan pa v pečico pečt. Je tud super zadeva.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Jaz pa naredim maso, jo dam na peki papir in v protfan pa v pečico pečt. Je tud super zadeva.

uuuuu, še boljša ideja! Daj tole opiši... zmes narediš enako?
Pa potem na peki papir pa v pečico...za cca kolk časa in temperature?

cheer.gif