linksys WRT 54 GL in prenosnik

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, si že.

Ukaz ping 192.168.1.1 reagira ?

Dokler povezave med ruterjem in PC ne usposobiš, je bolje da modem sploh ne priklapljaš.

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Pa še enkrat, če imaš med povezavami ikono SIOL jo najprej zbriši in kot ti je kolega predlagal, izključi modem z routerja, dokler ti ne uspe spremenit routerja v naslov 192.168.2.1

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
isto kot sem opisal v postih zgoraj: hoče vzpostaviti povezavo oziroma kliče 192.168.1.1, brez uspeha odpira okence z opisom napake 815 in mi da možnosti ponovne povezave, zaprtja ali diagnosticiranja....

Kako naj sploh vzpostavim comp in ruter
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
IE je včasih "pameten" in sili z vzpostavitvijo nekih povezav.

Imaš kje pri roki Firefox?

v Control Panel / Network Connections lahko pobrišeš morebitne Broadband povezave (si jih ti kreiral mogoče kdaj prej?)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Potem pa preveri, če je s kakšnim drugim imenom. Skratka, tam naj bo samo povezava mrežne kartice... Če je to edina, pol je OK

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
to mi ni najbolj jasno, kaj bi naj naredil....oz kako bi to naj zgledalo.
Glej, tako je stanje: desni klik na ikono omrežja desno spodaj mi javi ime omrežja in da je lokalno.
Modem do rutera je izklopljen, comp in ruter sta povezana preko kabla in porta 1. Zdaj bi moralo biti logičn: ni modema , torej ni povezave na net, torej bi se brez problema moral povezati na ruter. Pa ne gre: v brovzer vpišem ip in mi hoče vzpostavljati vezo (povezava nba klic). Nič jasno!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Posnami Firefox na kaki USB ključ in ga instaliraj. Prepričevati IE, ko si nekaj vtepe v glavo je sizifovo delo

Razen tega: kaj (koliko povezav oziroma mrežnih adapterjev) ti pokaže v Nadzorni plošči (imaš slovenski Windows?)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Če imaš XP, ne vem točno, gre pa nekako tako:

Start -> Nadzorna plošča -> Omrežne povezave -> Tukaj pa pobrišeš vse edino Kartico LAN pustiš. To je še edina možna napaka.

Imaš firefox?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
U bizi, tole pa nisem vedel. To je pa še lažja in krajša pot. Mislim da je tole zadetek v polno

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Takole je potem bilo: tudi če sem v explorerju odkljukal ne kliči, me ni povezalo na stran z IP rutera.
Pomagalo je edino, da sem na ključek iz drugega compa naložil firefox brskalnik in ga prenesel na stacionarni računalnik s katerim sem
povezoval ruter. Spremenil sem ročno še IP matične in vnesel IP rutera, pol me je končno povezal brkalnik ffox na ruter, ob izklopljenem modemu seveda. Nastavil sem ruter, kot je bilo priporočeno zgoraj (stein in ostali). V bistvu ste imeli vsi prav, problem je bil v eksplorerju, ki me nikakor ni spustil na IP rutera. Pol je bla samo še mala malca in zdaj zadeva špila.
Hvala vsem, sem vam podelil *.

lp

aja, še to: tudi kabel med comp in ruterom sem menjal, izgleda, da je vseeno bil origanal nekje prekinjen, ker na stacionarcu ni bil viden ruter (preko c: ip config) dokler ni bil kabel menjan. No tale vrag mi je dal vetra...

Nazadnje urejeno: