linksys WRT 54 GL in prenosnik

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne hard reseta na ta način nisem naredil. (nikoli nisem tako delal, pa je delalo z ddwrt, ko sem na druge modele dajal gor).

Normalno sem dal iz elektrike, vse kable ven razen 1 na PC in reset na gumb.

V ddwrt sploh nisem prišel, ker po upgreju FWja na ddwrt ni napisal sucesfull ampak samo stran, da ne more odpreti internetne strani.

Nakar sem po resetiranju prišel v Management mode, da sem lahko rešil zadevo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
To so navodila za tvoj router, preko katerih naj bi flashal...

Steps for flashing

1 - hard reset (30/30/30 method)
2 - navigate to the firmware update tab in the Linksys or dd-wrt GUI
3 - initial flash use the trailed build (610n in the filename) - subsequent loads don't require the trailed build)
4 - wait 5 minutes after flashing
5 - power cycle the router
6 - hard reset again (30/30/30 method)
7 - configure the router

Morda si izpustil samo korak 4 in 5. Tudi meni se je že zgodilo, da nisem počakal dovol dolgo. Lahko da je bilo vse v redu, razen hard reseta in čakanja 5ih minut.

power cycle the router verjetno veš, da pomeni odklop iz elektrike in po enih 30 sekundah priklop nazaj

Vse to piše tukaj:

http://dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_WRT610N

Verjamem da si prebral. Morda nisi popolnoma natančno prebral predvsem tole:

If you are installing DD-WRT for the first time on your WRT610N, you need to use a hardware-specific build.

First time flash for v1 use:
ftp://dd-wrt.com/others/eko/Br...ega_wrt610n.bin

Morda je tudi to vzrok tvojih težav...

Za tvoje dobro upam, da se boš še enkrat lotil in seveda uspel...
smile-1.gif

Sicer pa 30/30/30 reset naj bi vedno naredil pred in po nadgradnji DD-WRT firmware-ja in potem ročno vnesel vse nastavitve.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

No, danes se ne bom več igral.

Ampak na WRT54, ko sem nazadnje gor dajal druge FW, ni bilo potrebno nič čakat, takoj je delalo vse in postopek nazaj enako.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Ja, WRT54GL je izjema. Recimo WRT54GS je pa že zahteval precej mučenja. Če se prav spomnim sem moral prvo flshanje opraviti preko Telneta.

Pa prejšen post sem še malo popravil, tako da še enkrat preberi, predno se lotiš.

Rešitev za povečanje dometa je tudi da dokupiš še en router in jih daš skupaj v WDS, ampak za to ponovno potrebuješ DD-WRT na obeh routerjih...

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Rešitev za povečanje dometa je tudi da dokupiš še en router in jih daš skupaj v WDS, ampak za to ponovno potrebuješ DD-WRT na obeh routerjih...
No, gre tudi z drugimi firmware-i.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Res je, gre tudi s tomatom ter še kakšnim NEURADNIM. Ampak Snecer želi original firmware, kjer pa mislim da to ne gre.

Snecer, res je preprosto namestiti DD-WRT.

To datoteko:
ftp://dd-wrt.com/others/eko/Br...ega_wrt610n.bin

Namestiš po tem postopku:
1 - hard reset (30/30/30 method)
2 - navigate to the firmware update tab in the Linksys or dd-wrt GUI
3 - wait 5 minutes after flashing
4 - power cycle the router
5- hard reset again (30/30/30 method)
6 - configure the router

To je vse. Če pretiravam, potrebuješ pol ure...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kabel iz PC v LAN1 priklop na ruterju (potem, ko jeruter že vklopljen).

Potem pa v browserju na http://192.168.1.1

Kaj javi?

(po priklopu kabla seveda počakaj par sekund, da se povezava nastavi, torej da v ikonici zraven ure neha rumeni krogec premikati)
½

Danes popoldan se bom zopet spravil k problemu, bom naredil točno tako in potem javim, kje bo težava, ker to ziher bo...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
evo, tako je: vpišem v brskalnik ip rutera, nato pa poskuša vzpostaviti povezavo, odpre se okence za povezavo na klic z izpisanim ip-jem, takoj nato pa javi v novem okencu napako pri vspostavljanju povezave in mi v istem okencu da možnost ponovnega klica, diagnosticiranja ali zapri.
V tem ikencu izpiše obvestilo: Klicanje 192.168.1.1.
Napaka 815: the broadband network connection could not be establiscd on your comp. because the remote server is not responding. This could be caused by invalide value for the service name field for this connection. Please contact your internet service provider and inquire about the correct value for this field and update it in the connection properties.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
1.) Ti imaš res nek smešen problem... Ko vtipkaš 192.168.1.1 ni nobenega klicanja. IN res si zelo skop s podatki kaj se pravzaprav dogaja. In kakšna povezava na klic, tega pri routerju ni... Sklepam, da imaš na računalniku še tisto povezavo na klic od SIOL-a, ki je preko routerja ne potrebuješ in najbolje da kar zbrišeš.

2.) Še enkrat poglej, da je vse pravilno priklopljeno: Kabel iz LAN 1 na modemu gre na Internet port na routerju. Drug kabel z LAN 1 routerja naj gre na mrežno kartico računalnika

3.) 30 sekund tišči gumb reset

4.) Počakaj kaki 2 minuti in poskusi če internet že dela. Nato odpri brskanik (Firefox ali Internet explorer, opera...) in gor vtipkaj famozni

http://192.168.1.1

5.) če nimaš SIOL modema nastavljenega kot ruter, potem sedaj v tem oknu brskalnika izberi tip povezave PPPoe in vpiši siol UP. ime in geslo. Nato samo še v wireless nastavitvah vpiši novo geslo in shrani vse skupaj. Stvar potem mora delovat

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
evo naredim točno to, kot si predlagal, povežem vse skupaj, nato v brskalnik dam naslov in potem mi odpre vokence, ki izpiše, da spletna stan ni na voljo brez povezave ter mi pove, da če si želim ogledati spletno stran sta dve opciji: vzpostavi povezavo in brez povezave. Če kliknem prvo, se odpre okence ki pove, da vzpostavlja povezavo, nato pa se odpre okence s sporočilom v zgornjem postu in me vabi k ponovni vspostavitvi veze... in tako naprej, sploh se v ne morem povezati na ruter..

I

Izbrisan uporabnik #488

Probaj nastavit IP za svojo mrežno na 192.168.1.2 ........ gateway 192.168.1.1 netmask pa se avtomatsko vpiše

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Morda imaš pa mrežno nastavljeno na statični IP. Ti sploh prikaže na računalniku desno spodaj, da si povezan?

Če imaš na statično, potem seveda ne more delovat. Izberi mrežno kartico -> desna tipka -> Properties -> TCP/IPv4 -> Promerties in tukaj oboje obtain automatically.

Nato odklopiš kabel in priklopiš nazaj. Sedaj pa še enkrat

http://192.168.1.1

Pa lahko da ima tudi modem 192.168.1.1,če je novejši siolov. V tem primeru moraš enega ali drugega spremeniti, recimo da spremeniš modem v 192.168.2.1. Lahko tudi router.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
desni klik na ikoni desno spodaj mi izpiše vzpostavljena povezava s: ime omrežja in dostop: krajevno.
ČLe sai ogledam lokalno omrežje z opcijo desno : ogled stanja, mi izpiše splošno:
-povezljivost ipv4 lokalno
-povezljivost ipv6 omejeno
-stanje medija omogočeno
-trajanje odšteva čas
-hitrost 100 Mb/s
Nato imam spodaj tri polja: lastnosti, onemogoči, diagnosticiraj.

Grem na lastnosti, me vpraša sistem za dovoljenje in potrdim, pridem na splošno, se postavim na IPV 4 (TCP/IPv4), dam lastnosti in se prikaže nastavitev IP ja, ki je odkljukana samodejno pridobi naslov IP. Pod to možnostjo je uporabi ta naslov IP in mi da možnost ročnega vnosa IP, maske podmrežja in privzeti prehod.

Še niže je odkljukana možnost (ob odkljukani samodejni pridobitvi IP) sam,odejno pridobi naslov strežnika DNS. Če izberem ročno nastavitev ip-ja, potem se sprosati tudi možnost ročnega vnosa naslovov strežnika DNS.

Kaj zdaj izberem, da bo ok?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Nič, potem pusti kot je zaenkrat in raje poglej, kater IP ti dodeli. Izberi mrežno kartico -> desna tipka -> Status -> Details -> In poglej kakšna cifra je pod IPv4 Adress

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
To bo ja, modem siolov ganyamed in lynksys ne smeta imeti isti ip. Kje spremenim ip-je?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Ne, ni samo to krivo. Če bi bilo samo to, bi še zmeraj lahko prošel v nastavitve routerja. Tako ali tako lahko nastavitve spremeniš samo tako, da se vpišeš v njega preko 192.168... Poglej, kater IP ti dodeli po prej opisanem

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
kot je napisano zgoraj:
za IPV4 sta dva dodeljena ip-ja, aja ni mi izpisalo posta:

IPv4 naslov IP 192.168.1.102, maska podomrežja 255.255.255.0,
IPv4 privzeti prehod pa 192.168.1.1. Isti IP ima tudi strežnik DNS.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj ti izpiše ukaz IPCONFIG/ALL ?

(isto boljkone sicer piše tudi v onem dialogu za povezavo, Status, pa zavihek Support)