linksys WRT 54 GL in prenosnik

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Tako ja: ponovno hočem namestiti ruter, korak po koraku, kot je predvideno v navodilih: povežem modem na ruter, ruter na računalnik in potem sledi preverjanje sistema in rutera: vse je povezano kot je predvideno, vendar mi sistem javi, da je unable to connect to the router in da naj preverim povezave. Lučke na ruteru svetijo, kot je predvideno: za priklop na elektriko, na modem in na comp. In zgleda, kot da ni povezave iz rutera do compa. Bi lahko bil kriv kabel med ruterom in compom?

Še to: kje oz kako preverim mrežno?

Nazadnje urejeno:

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
To mi je jasno: to je tovarniška nastavitev, amapak jaz ne morem na ruter sploh!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kabel iz PC v LAN1 priklop na ruterju (potem, ko jeruter že vklopljen).

Potem pa v browserju na http://192.168.1.1

Kaj javi?

(po priklopu kabla seveda počakaj par sekund, da se povezava nastavi, torej da v ikonici zraven ure neha rumeni krogec premikati)

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz imam dva routerja wrt54gl in oba delata kot bomba,sedaj imam na obeh ddwrt,prej tomato in tudi ni bilo problemov.
lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, kaj češ tu še nastavljati?

Tisti SES inactive je neka brezvezna funkcija za avtomatsko konfiguracijo varnosti.

Omrežja moj E71 ne najde, najde pa "vse" v okolici.

Linksysov klump
smile-1.gif
doma mi sicer dela wifi gladko, je pa težava pri serverju za zunanji disk, vse lepo najde, vse nastaviš, samo ne dela...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Resnično predlagam DD-WRT ali Tomato. Meni E71 z takim Linksysom dela odlično, res pa je tudi, da ga že od prvega dneva laufam na Tomato in DD-WRT. Nisem pristač omejujočih tovarniških programskih nastavitev
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

To mi ni za nalagat, enkrat sem že doma nalagal ddwrt pa ni bilo nobene razlike (hotel sem povečati doseg, jakost oddajanja).

Najbrž druge "rešitve" ni a ne.

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
168
75
28
Se komu sanja, kaj bi bilo: siol wifi oxygen router, nanj je s kablom povezan linksys (ppoe), na lynsys pa tp link brezžično. Če na lynksys-u vključim wpa zaščito mi internet in tplink ne delata. Kaj sem zaj...?

k

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Doseg se najlažje povečuje z menjavo anten, to dvigovanje mW je bolj tako tako, malo morda že koristi, kaj dosti pa ne. Poskusi še z Tomatom, morda boš bolj zadovoljen. Ni ta router kar tako najbolj prodajan
smile-1.gif
Jaz gonim dva že približno 10 let BP sedaj pa imam zraven še en TP-Link 1043 ND, ravno tako na DD-WRT.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
@ksi Morda bi kaj koristilo povedati tudi katere naprave so ta tvoj Tp-Link in Linksy, ker sedaj ne vemo ali je to brezžična omrežna kartica ali usmerjevalnik ali...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Doseg se najlažje povečuje z menjavo anten, to dvigovanje mW je bolj tako tako, malo morda že koristi, kaj dosti pa ne. Poskusi še z Tomatom, morda boš bolj zadovoljen. Ni ta router kar tako najbolj prodajan
smile-1.gif
Jaz gonim dva že približno 10 let BP sedaj pa imam zraven še en TP-Link 1043 ND, ravno tako na DD-WRT.

Zato pa sem ga ravno vzel, ker ga tako hvalijo
smile-1.gif
pa me je izjemno negativno presenetilo. Pa sem v "karieri" že nastavil par routerjev, kjer je delalo kot suza, tu pa sploh ne...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si probal updatat firmware na telefonu?
Pa seveda na ruterju tudi zadnjo verzijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Telefon ima zadnji FW (prejšnji mesec sem to naredil), router isto.
Ampak tudi z androidovo tablico je isto, tako da telefon je "ok".

A ni hecno, vse je "out of box", izklopil sem tudi varnost na wifi, da je odprt, skratka vse kot mora biti, nrouterja niti ne pokaže, pa sem 2m vstran.

Da bi pa bil kar iz škatle defekten... drugače pa dela router, je gor par računalnikov in ni nobenih težav.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj sem pa menjal wireless channel kot je nekdo predlagal in dela s prve.

To je bilo JA.

Na 4-2.427 GHZ pa dela al odprt, al zaščiten, zgleda se je tolkel s kakšnim.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa da ne boš mislil, da je kje to kaj napisano v navodilih
smile-1.gif

Zanimivo res, zdaj pa dela kot mora, hvala blazko@ ki je dal namig.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Snecer, imam omenjeni router in ravno tako E71 s zadnjim firmware-jem. Nokia deluje samo do kanala 11, medtem ko ima router na razpolago kanale vse do 14, ki pa če se ne motim, niso za Evropo.

Ampak, s Tomato firmwarejem pa verjemi, da se da domet še zelooooo povečat, brez dodajanja kakih anten. Pogoj pa je, da mora biti pravi Tomato. Vsi bodo rekli Victek tomato, tudi to ni res, biti mora pravi Victek tomato.
Verjemi, uporabnik Toastman z linksys foruma je testiral sprejem pri različnih močeh z različnimi firmware-ji in rezultati so se ujemali z mojimi poskusi.

Če si zainteresiran, ti lahko povem več, da ne bom zastonj nakladal...
smile-1.gif

In poleg tega je še par "for", katere se upošteva za boljši sprejem...

LP

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Evropa ima 13 kanalov, Amerika 11, Japonska pa 14. V kolikor je telefon vsaj malo pameten, bi moral sam ugotoviti lokacijo in omogočiti ustrezne kanale. Na Androidu recimo brez problema deluje 13. kanal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ampak, s Tomato firmwarejem pa verjemi, da se da domet še zelooooo povečat, brez dodajanja kakih anten. Pogoj pa je, da mora biti pravi Tomato. Vsi bodo rekli Victek tomato, tudi to ni res, biti mora pravi Victek tomato.
Verjemi, uporabnik Toastman z linksys foruma je testiral sprejem pri različnih močeh z različnimi firmware-ji in rezultati so se ujemali z mojimi poskusi.

Če si zainteresiran, ti lahko povem več, da ne bom zastonj nakladal...
smile-1.gif

In poleg tega je še par "for", katere se upošteva za boljši sprejem...

LP

Saj default je bil na 11. kanalu pa ni delalo.

Tu ne rabim Tomata, ker je domet brezhiben, za doma pa me zanima.

Imam WRT610N.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Za WRT610N pa ne znam povedat, kaj in kako. Je pa ponavadi tako, da linksys najdlje lovi s 1. kanalom, seveda če ni veliko ostalih omrežij tudi na 1. kanalu.

Tudi ne vem, če se lahko dvigne moč na tem routerju in koliko.